Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 18:16, 29 mar 2016

Ja tu widzę swój portret! Oczywiście wyrzeźbiony ze zmarszczkami, ale i tak udany!
gobasia 18:24, 29 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Ja tu widzę swój portret! Oczywiście wyrzeźbiony ze zmarszczkami, ale i tak udany!
e tam portret...ja typowalam coś innego,ale nie powiem co?
eda 18:31, 29 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)

Świąteczna niespodzianka z kurczakiem, a nawet z dwoma!

Przyleciałam zobaczyć jak się udało ocho cho jednak żyją a wsadziłam w pąkach niech się sprawują dobrze że się nie ugotowały hi hi buziaków moc Hanuś
hanka_andrus 18:39, 29 mar 2016

Edytko! Pięknie były zapakowane roślinki, nie miały prawa się ugotować! Buziaczki!
eda 11:56, 30 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Mech się zieleni, a nad wodą suche trzciny szepczą, że już jest! Tylko się chowa !

Hanuś cudna opowieść na dziś najlepsza bo nosa wyściubić się nie chce choć trzeba super fotki reporterko macham poświątecznie
eda 12:00, 30 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Edytko! Pięknie były zapakowane roślinki, nie miały prawa się ugotować! Buziaczki!

To się ciesze bardzo buuuziolki
Jak będziesz chciała to rozdziel bliźniaki ja nie chciałam szarpać przed podróżą osłabiły by się za bardzo i wiesz śmieje się jeszcze jak to mogło się tak zmieszać ja chyba białego kupowałam z niespodzianką z ciemnego i dopiero się ujawniło w tym roku bo w tamtym był jeszcze biały
gobasia 15:23, 30 mar 2016

Haniu czekam na zdjecia z dzisiejszego wypadu do ogrodu
hanka_andrus 15:52, 30 mar 2016

Dziewczyny, w ogrodzie byłam, ale zdjęć nie zrobiłam, bo najpierw światło było liche i robota do zrobienia, a potem deszcz mnie wygonił w ogóle z ogrodu.

Jedyna pociecha, że ciemiernik od Edytki posadzony, i będzie rósł jako bliźniak. Chyba, że następnym razem będę miała melodię do rozdzielania, to rozdzielę, ale niekoniecznie.

Wywaliłam połowę kępy annabelki, posadziłam 2 rodki, przycięłam kilka róż, wysypałam popiół na piwoniową rabatę, przycięłam hortki, powsadzałam patyki i tak mi zeszło do deszczu.

Róża od Basi posadzona i bez osłony żyje. Pączki ciut przyschły, ale tylko po brzegach, reszta zieloniutka. Kilka pędów przycięłam od niej i stoją w doniczce w szklarence, ukorzeniają się pod dodatkowym przykryciem. Te mają już extra pąki. Kilka różanych patyków z jesieni też pod przykryciem tam siedzi, te już nawet listki mają. Ale z wysadzeniem ich do donic jeszcze czekam.

Zakwitły iryski żyłkowane i też nie zrobiłam fotek. W piątek muszę być w ogrodzie, będzie próba wody. Musowo sprawdzić, czy nie ma jakiejś awarii.

Wtedy zrobię fotkową sesję.

A dziś krokusowe fotki sprzed tygodnia. Niestety w ogrodzie już krokusy się kończą, Jedynie kilka wielkokwiatowych jeszcze chce kwitnąć.

bogumila 18:01, 30 mar 2016

...śliczne fotki.Pozdrawiam.
gobasia 18:38, 30 mar 2016

Kawał roboty odwaliłaś,a ja znowu z wnuczką....już mnie wciórności biorą -jak Ty to mówisz