Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

16:51, 15 maj 2018
to ja te powojniki twoje i bawarskie pamietam ...tez z nimi bede chyba zaprzyjażniac ...bo tuje juz doś duze i moze by po nich t powojniki pusić nawet ramke jakoś i linki zrobic to juz jest jak ...we czwartek drewutnia ma mi sie pojawić ...to moze tez na nia takiego puszcze .... bo te montany sa super nawet gdzies mam liste tych co jakis czas temu kupiłas ...bo skopiowałam ..powojniki u mnie koszmarne z uwiadem odbijaja od ziemi chyba je wywale bez zalu
Waclaw 17:01, 15 maj 2018

Milka napisał(a)

Nie sadź za gęsto, potem tylko problemy lub cięcie

No tak, chyba jednak błąd zrobiłem i za gęsto sadziłem 1,5 metra jeden od drugiego. To nic, za dwa lata przesadzę.
Waclaw 17:03, 15 maj 2018

Milka napisał(a)

Nie trzeba. Ale widziałam cięte, całkiem sobie dobrze radzą. Na forum Kindzia tnie japońskie i pięknie je formuje, ja się nie mogę zdecydować jaką formę wybrać, szpaler czy kuliste. Jeśli krzew cherlawy, to lepiej przyciąć w celu zagęszczenia, oczywiście wtedy nie zakwitnie, trzeba czekać kolejny rok.
Magnolii tez niby się nie tnie, moje tnę, inaczej bym w niektórych miejscach nie przeszła.

W takim razie nie będę ciął
Milka 17:08, 15 maj 2018

eee_taam napisał(a)
to ja te powojniki twoje i bawarskie pamietam ...tez z nimi bede chyba zaprzyjażniac ...bo tuje juz doś duze i moze by po nich t powojniki pusić nawet ramke jakoś i linki zrobic to juz jest jak ...we czwartek drewutnia ma mi sie pojawić ...to moze tez na nia takiego puszcze .... bo te montany sa super nawet gdzies mam liste tych co jakis czas temu kupiłas ...bo skopiowałam ..powojniki u mnie koszmarne z uwiadem odbijaja od ziemi chyba je wywale bez zalu

Po tujach raczej zły pomysł, ogólnie przyjaźń z nimi, dobry
To paulownię widziałaś?
Milka 17:09, 15 maj 2018

Waclaw napisał(a)

No tak, chyba jednak błąd zrobiłem i za gęsto sadziłem 1,5 metra jeden od drugiego. To nic, za dwa lata przesadzę.

Raczej bym radziła teraz, potem trudniej, bo większy, spytaj Bogdzi ja moje niestety tnę, mogą iść tylko w górę.
Milka 17:10, 15 maj 2018

Waclaw napisał(a)

W takim razie nie będę ciął

Słusznie, na to zawsze czas
malgorzata_s... 17:21, 15 maj 2018

Ja się cały czas zachwycam Twoją krainą różnorodności i kolorów
Buziaki
17:24, 15 maj 2018
tak widziałam ..w necie tez widziałam to nie dla mnie ...a jeszcze jak problemy takie z nia ...to ja unikam takich
Milka 17:24, 15 maj 2018

Dzięki Gosiu
wy zaraz wybywacie??
Milka 17:27, 15 maj 2018

eee_taam napisał(a)
tak widziałam ..w necie tez widziałam to nie dla mnie ...a jeszcze jak problemy takie z nia ...to ja unikam takich

Ona tylko do najcieplejszych rejonów. Mam też cedrówkę ze strefy 8a, dopiero teraz daje oznaki życia, a ostatnie 2 lata było bez problemu.
Jak się nie sprawdzi, dostanie inne miejsce i posadzę coś innego, ale na pniu.