Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 05:40, 13 lip 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Miluś też mam dalię bishop... dopiero mi jeden kwiatek rozkwitł kolor nie do opisania piękny amarant z ciemnymi liśćmi bajeczny widok (ty też ją masz w zeszłym roku widziałam).
Kupiłam też inne kolory bishop... kwiatów, ale u mnie to jeszcze rozkwit w powijakach.
Nasiałam też dalii kołnierzykowych, ale też nic na razie nie kwitnie.
Masz ładnie rozwinięte hortki u mnie dużo kwiecia ale jeszcze zielone.

Ela, one śliczne, niestety większość psy wykopały(bulwy).Też siałam dalie, jakieś miniaturki sadziłam i nie ma, może wina psiaków, nie wiem, jak sadzić, aby nie widziały
Ale też ciemne mam i niebawem te amarantowe zakwitną, o ile ich mi nie połamią. Hortki szybko w tym roku, nawet marcinki zaczynają, aż dziw
Milka 05:42, 13 lip 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Przepiękna kompozycja tych jeżówek i cherry... w przyszłą wiosnę sieję wszędzie mam dużo rudbekii żółtych i wysokie też się sieją wszędzie i zimują dobrze.
Czy one rosną w słońcu?

Rudbekie są bezproblemowe, a czasami wręcz inwazyjne. Wysiały się, gdzie chciały, ale nie wywaliłam.
Dzięki za pochwały tej czerwonej jeżówki jeszcze bym dokupiła, ale nie mam juz miejsca, buziaki
Milka 05:48, 13 lip 2019

AgataM napisał(a)
Oglądam wszystkie Twoje fotki i zachwycam się nad każdą Cudne połączenie rudbekii z jeżówką, niesamowita alejka hortensjowa przy murze, niesamowite trawy. A o altanie już nie wspomnę_

Agato, bardzo dziękuję, miło to słyszeć
Niektóre widoki lepiej się w realu prezentują, bo całość widać, ale jak to ogrodnicy, nigdy nam się nie dogodzi ani z pogodą ani z ogrodem, ciągle coś chcemy
Milka 05:51, 13 lip 2019

Doranma napisał(a)
Ogród masz bogaty, piękny ale i duży, wyobrażam sobie jak dużo w nim pracy. Ale nie przejmuj się tym, że coś nie przecięte. W tej masie piękna nie widać ☺ Przycupnij czasem w którymś ze swoich miejsc do odpoczynku i podziwiaj ☺

Dorotko, taki jest, jak piszesz, a co najważniejsze, dość stary, a w takich ogrodach pracy ogrom. Ale nie jest tak, że tylko tyram, dostaję lenia i tylko sobie siedzę i patrzę, a potem zryw i coś działam, jest jakaś równowaga.
Milka 05:54, 13 lip 2019

KasiaLangier napisał(a)
Hortensjowy szpaler - cudo. Lubię takie ogrody, gdzie wszystko bujnie kwitnie, tak jak u Ciebie

Kasiu dziękuję
Hortensje ciągną się wzdłuż muru, to będzie mnóstwo metrów, zaczynając od domu z 200?
No i jeszcze punktowo na innych rabatach, większość sama wyhodowałam
Milka 05:57, 13 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

Piękne jezowki .
A ten szpaler hortek przepiękny .
U mnie ogrodowki nie rosną dobrze. Mam dwie od lat niskie bidy.
Ale bukuetowe to już ładnie rosną.
Trawki sliczne .

Bo ogrodówki są trudne, mam, bo mam. Ja się dziwię, że pod kościołami zawsze takie cudne
Ale bukietowe nam wynagradzają, dzięki Anuś
Milka 06:26, 13 lip 2019

tu już na czysto zrobiłam

Milka 06:43, 13 lip 2019

hankaandrus_44 07:22, 13 lip 2019

Podziwiam ogrom prac, kwieciste rabaty no i Twoje możliwości. Ja już takich nie mam chociaz nie poddaję się i coś tam dłubię. Ale gdzie mi do Was. Rudbekia z jeżówkami- O ja Cię!... ogień na rabacie!
Katkak 07:39, 13 lip 2019

Irciu nie wiem jakim cudem, ale odznaczył mi się Twój wątek i nie miałam żadnych powiadomień. Już napeawione, ale kiedy nadrobić? Zrobi się. Buziol Śmieszko