Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Waclaw 08:51, 13 lip 2019

Ładne te rudbekie. Świetnie się komponują u Ciebie
anabuko1 12:16, 13 lip 2019

Milka napisał(a)

tu już na czysto zrobiłam

Pięknie ,ekegancko,bajkowo
Mirka 20:22, 13 lip 2019

Milka napisał(a)
Co Ty mówisz! Mnie Danusia dała 2 lata temu i już bez problemu rosną, nawet dzieliłam i są. W tym roku najfajniejsze, bo wcześniej przez dalie w górę się za bardzo wyciągały, teraz zgrabne. Nie zauważyłam, aby one się wysiewały same, jak te żółte, szkoda, pozdrawiam

No tak Irenko .Żebym wiedziała ze wyginą to bym sobie wysiała.Same się i u mnie nie wysiały.Ciekawe czy u ciebie w przyszłym roku będą?Będę pytać.
wiunia 20:50, 13 lip 2019

O rany jakie piękne te rudbekie i jeżówki, cudne wyraziste kolory. W przyszłym sezonie koniecznie muszę takie zdobyć. Mam jeżówki tylko różowe i białe i tylko jedną bordową, jakaś niziutka odmiana ale śliczny kolor!
Milka 07:27, 14 lip 2019

hankaandrus_44 napisał(a)
Podziwiam ogrom prac, kwieciste rabaty no i Twoje możliwości. Ja już takich nie mam chociaz nie poddaję się i coś tam dłubię. Ale gdzie mi do Was. Rudbekia z jeżówkami- O ja Cię!... ogień na rabacie!

Hania, u mnie tez różnie z możliwościami, raz jak wariat działam, raz się lenię ale ostatnio mam powera. Teraz chłodno, solidnie podlało, wczoraj cały dzień, z przerwami. No i mogłoby na razie przestać, bo jestem w trakcie cięcia, zaczęte i nie skończone. Sąsiad nie zbiera owoców, rosną sobie ekologicznie, więc pytam czy ja mogę zebrać, pozwolił. No to wczoraj w przerwach deszczu zbieraliśmy, ale jeszcze pełno. Są pyszne, zdrowe i słodkie
śliwki i wiśnie, a miał maliny i agrest, ale nie poszłam, szkoda
na jesień jabłka będą

Milka 07:28, 14 lip 2019

Katkak napisał(a)
Irciu nie wiem jakim cudem, ale odznaczył mi się Twój wątek i nie miałam żadnych powiadomień. Już napeawione, ale kiedy nadrobić? Zrobi się. Buziol Śmieszko

No a ja tak sobie dumałam, co się stało, że nic nie zaglądaszpozdrówka Kasiu
Milka 07:29, 14 lip 2019

Waclaw napisał(a)
Ładne te rudbekie. Świetnie się komponują u Ciebie

śliczne są, niby te same, ale różnią się odcieniem, jedne jak krew a inne, jak wino. No i zaleta, że nie są tak wysokie.
Milka 07:30, 14 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

Pięknie ,ekegancko,bajkowo

Narzekałam na brak deszczu, teraz w nadmiarze dzięki Aniu. Będę lepić szyszki, skoro pada.
Milka 07:31, 14 lip 2019

Mirka napisał(a)

No tak Irenko .Żebym wiedziała ze wyginą to bym sobie wysiała.Same się i u mnie nie wysiały.Ciekawe czy u ciebie w przyszłym roku będą?Będę pytać.

Ja pamiętam, jak siałaś.
Może one same się nie sieją? Bo aż tak dokładna w plewieniu nie jestem, a nie zauważyłam. Choć mają charakterystyczne liście, zwykłe od razu rozpoznaję.
Milka 07:44, 14 lip 2019

wiunia napisał(a)
O rany jakie piękne te rudbekie i jeżówki, cudne wyraziste kolory. W przyszłym sezonie koniecznie muszę takie zdobyć. Mam jeżówki tylko różowe i białe i tylko jedną bordową, jakaś niziutka odmiana ale śliczny kolor!

Białe i różowe jeżówki same się sieją, tych mam pełno, ale odmianowe nie , szkoda. Jakoś te czerwone w tym roku bardzo się rozrosły, to mnie cieszy.
Też kupowałam różowe odmianowe, ale jakoś ich nie widzę