Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 15:49, 14 lip 2019

Pewnie od nas do was dojdzie. U mnie wczoraj cały dzień, całą noc i dziś na spokojnie do 14, teraz już słonko i parówa niemiłosierna.
Milka 15:59, 14 lip 2019

paniprzyroda napisał(a)
Większość tak robi, bo czasu w sezonie brak U nas oczywiście nie pada, też zaraz zmykam malować podpory do róż i powojników

To prawda, jestem ze wszystkim do tyłu, a ćma rządzi, dlatego bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś Mariolu
Wpadła rodzinka, bo lało, gadaliśmy, a ja sobie kleiłam serducho na ścianę do domku letniego. Zabrakło mi kleju i nie skończyłam. Potem będę robić obraz. Żmudna ta robota, nawet synek mówi, że niezmiernie pracochłonne.
Pokażę jakie jest, choć nieskończone, potem jeszcze obfocę raz, jak skończę i w domku letnim powieszę.
Teraz biorę się za zasłony na pergolę i poduchy romantyczne do domku letniego, no i obrus jeszcze uszyję.
Ty podpory malujesz, a ja muszę w końcu konary pomalować, blady róż, mąż je przymocuje do muru, a potem z kamieni lub kulek szklanych zrobię na końcach tych konarów kwiaty i liście. Taki mam pomysł. Wkręciłam się na maksa

Serducho jest bardzo duże, 90 wysokości, szerokość w najszerszym miejscu 70 cm. Barwy w rzeczywistości są bardziej stonowane niż na zdjęciu.
Jakbym na sprzedaż to robiła, musiałoby być drogie,mega pracochłonna ta dziedzina

na żywo lepiej się prezentuje

Rumianka 16:23, 14 lip 2019

Irenko, ale cudowności tworzysz...zapatrzyłam się...
Milka 16:25, 14 lip 2019

Elisa, dzięki śmiałam się do rodziny, że na forum więcej pochwał doznam niż od nich, bo oni stale widzą, jak się z tym dziabam i już jakby tego nie widzą
Urszulla 18:25, 14 lip 2019

Milka napisał(a)

Ula, jak są kanty, przycięte i podlane, to jakoś wygląda, no i susza, ale jest mimo to, na czym oko zawiesić, dzięki serdeczne
Mnie zejdzie długo, bardzo długo, rzucam się na różne miejsca
Też sobie hoduj w donicach anabelki
I w cieniu, wtedy są najładniejsze i tak nie mdleją. Psy niszczą mi bardzo, bardzo...

te w cieniu i dorodne, oczywiście za dużo tam, ale cóż, nie ruszam, skoro rośnie

tu patyki tegoroczne, Grandiflora, już kwitną, w innych donicach w nogach pęcherznicy, maciupkie i też;
fajnie się ją ukorzenia, ale patyki zawsze blisko brzegu donicy, nie wiem czemu, ale tak najłatwiej sukces osiągnąć

tu Grandiflora, patyki z ubiegłego roku
spora
oczywiście nic nie okrywam, cały rok tak samo wszystko stoi

a tu kolejna w donicy, też z patyków, a w drugiej limki, ale jeszcze nie kwitną

Musisz pamiętać że u mnie mocne zimy więc się na zewnątrz nic nie uchowa ale zawsze można zadołować. W tym roku problem mam z ukorzenieniem w donicy pomimo podlewania ale cierpliwie czekam do sierpnia i wtedy zaglądnę na korzenie. Ale listków na gałązce brak
frezja 18:55, 14 lip 2019

Już śliwki...ho,hoooo
Basilikum 19:04, 14 lip 2019

Milka napisał(a)

Sylwia, fakt, mam sporo, jakoś tak wyszło, ale i innych roślin nie brakuje,

rudbekia Cherry super przezimowała, w zależności ok światła, ma różne kolory; fajnie z czerwonymi jeżówkami się komponuje, różowe same się posiały i białe

jejku ale ona piekna nie masz siewki??

czytam i czytam i nie moge Cie dopedzic hortensjowa krolowo
Milka 19:40, 14 lip 2019

Urszulla napisał(a)

Musisz pamiętać że u mnie mocne zimy więc się na zewnątrz nic nie uchowa ale zawsze można zadołować. W tym roku problem mam z ukorzenieniem w donicy pomimo podlewania ale cierpliwie czekam do sierpnia i wtedy zaglądnę na korzenie. Ale listków na gałązce brak

Wiem, że mocniejsze, ale jak zapchasz donice w osłonięte miejsce, to i tak dadzą radę, wtedy tylko cięcie robisz dopiero na początku kwietnia i patyki tylko na 1-2 cm ścinasz.
Jak nie ma liści, wywal, z tego nic już nie będzie Ula.
Milka 19:41, 14 lip 2019

frezja napisał(a)
Już śliwki...ho,hoooo

Nie u mnie, za murem u sąsiada, ale jakie pyszne, zdrowe, soczyste, a taka susza, no cud
Milka 19:44, 14 lip 2019

Basilikum napisał(a)

jejku ale ona piekna nie masz siewki??

czytam i czytam i nie moge Cie dopedzic hortensjowa krolowo

Nie mam, nawet nie wiem czy one się wysiewają, jak te żółte? Jak coś będzie, uchowam dla ciebie.
Mnie dziwi, że w donicach Grandiflora kwitnie, bo na rabatach w ziemi, dopiero pąki widać, dziwne
Zatem, za rok wiosną rozmnażam w donicy tylko Grandiflorę, ma taki bordowy kolor gałązek i śliczny kwiatostan