Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:09, 10 lut 2021

malgorzatakarpacz napisał(a)
Oj z tą emeryturą to chyba trochę cyganisz Irenko

Jest, zapracowana
Milka 06:13, 10 lut 2021

LIDKA napisał(a)
Masz jeszcze te sonię z początków pierwszego wątku, była na foto gdzieś na 1 albo drugiej stronie?

Lidzia, no nie żartuj, daj sobie spokój, ewenetualnie ten aktualny na chybił trafił popatrz.
Co do Soni, była wspaniałym psem, nieźle się napracowaliśmy, aby dzikiego szczeniaka ze schroniska ucywilizować, pomogły 2 inne psy , które mieliśmy w tym czasie.
W 2020 14.03 zmarła moja mama, a 3 dni za nią odeszła Sonia. Przeżyła u nas prawie 13 lat. Mam taką ścianę z fotami psów, zdjęcia w ramkach i dołączyła do swoich poprzedników.
Milka 06:15, 10 lut 2021

Alija napisał(a)

Irenko! Też mi się tak wydaje, że Ci jeszcze do emerytury brakuje.

Dzięki, miłe to , ale już przekroczyłam ten wiek emerytalny, już plusy.
W sumie każdy wiek jest piękny, choć młodość najpiękniejsza.
Wszystko zależy, jaki duch w nas siedzi, u mnie niepokorny.
Milka 06:15, 10 lut 2021

greg66 napisał(a)
Irenko, jak zwykle radosna, pełna optymizmu i mocnej energii życiowej

Chyba jeszcze mam to w sobie, oby jak najdłużej
Milka 06:40, 10 lut 2021

rok temu takie śliczne 2 róże okrywowe kupiłam, jedną nie posadziłam i siedzi w oryginalnej donicy
ciekawe czy coś z niej będzie

a tu dałam patyki białej i różowej anabelki, wspaniale kwitły, ale czy zbudowały korzenie?

Chopin do wazonów dawałam
BASIA8 08:27, 10 lut 2021

Milka napisał(a)

A jest coś takiego jeszcze?
Emerytka pełną gębą.
Miałam ubaw, jak były te godziny senioralne, w sumie głupie to zarządzenie i wszystkich wkurzało, no ale było akurat w tym czasie, gdy robiłam zakupy.
Ganiali mnie, że nieuprawniona, młodzi się wkurzali i obsobaczali, że ja robię zakupy, starsi- z 2-3 lata ode mnie, wygrażali i pokazywali rozporządzenie naklejone na drzwiach, miałam ubaw. Doszło do tego, że kilka sprzedawczyń podeszło i pytało mi o wiek, zebrałam mnóstwo komplementów, co było bardzo miłe. Czyli nie jest źle z emerytkami i dowiedziałam się, ze nie wyglądam na swoje lata.

Kochana to Nas zaskoczyłaś z emeryturą. Nigdy bym nie powiedziała a nawet nie pomyślała. Wydaje mi się ze genetycznie jesteście tak uwarunkowane. Bo na zdjęciach Mama piękna kobieta.
Jest Kochana jeszcze coś takiego jak świadczenie przed emerytalne dla osób które skończyły 55 lat. Tylko trzeba dogadać się z pracodawcą i wpisać w świadectwie specjalny artykuł z kodeksu pracy. W tamtym roku 4 takie świadectwa pracy pisałam.
Niezły numer z zakupami dla seniora
Buziaki Kochana zostawiam.
Wiaan 09:00, 10 lut 2021

Wpadam z rewizytą nie pomyliłam się co do kolorów i ogromu kwiatów u Ciebie
Widziałam też Twoje porady co do rodków. Chciałabym posadzić Alfreda lub Rasputin, który jest mniej wymagający wg Ciebie? Widziałam u Mirelki fotki, piękny kolor różowo-fioletowy. Jak dużo miejsca wokół powinnam zostawić i czy da radę przy brzozie, która ma mnóstwo płytkich korzeni?
Mirka 12:16, 10 lut 2021

Milka napisał(a)

A jest coś takiego jeszcze?
Emerytka pełną gębą.
Miałam ubaw, jak były te godziny senioralne, w sumie głupie to zarządzenie i wszystkich wkurzało, no ale było akurat w tym czasie, gdy robiłam zakupy.
Ganiali mnie, że nieuprawniona, młodzi się wkurzali i obsobaczali, że ja robię zakupy, starsi- z 2-3 lata ode mnie, wygrażali i pokazywali rozporządzenie naklejone na drzwiach, miałam ubaw. Doszło do tego, że kilka sprzedawczyń podeszło i pytało mi o wiek, zebrałam mnóstwo komplementów, co było bardzo miłe. Czyli nie jest źle z emerytkami i dowiedziałam się, ze nie wyglądam na swoje lata.

Hehe dobre Irenko
Ja jeszcze nie senior ale zakupy w tych godzinach w Warszawie robię codziennie i jeszcze nikt mnie nie pogonił
Ewa777 13:21, 10 lut 2021

Irenko, Ty nie wyglądasz na swoje lata, więc nic dziwnego, że miałaś problemy z robieniem zakupów w godzinach dla seniorów
oliwka 16:23, 10 lut 2021

Milka napisał(a)

Tak sobie liczę w głowie, kiedy te 5,5 tygodnia wypadnie.
Tak, ta aura budzi wspomnienia dzieciństwa, no bo w sumie pięknie jest, tyle że się odzwyczailiśmy i jazda autem, to masakra.
Co do odśnieżania, tyle muszę jeździć po Wrocławiu i jestem w szoku, mało tych ekip do sprzątania ulic i chodników. Widziałam, jak biedne młode mamy z trudem idą i pchają wózki, albo z maluchami maszerują, niebezpiecznie.
Kasia, nic nie będzie hortensjom, zamierają na zimę, pąki okryłaś, a najgroźniejsze są przymrozki czy mróz kwietniowy lub majowy. Nie martw się, będzie dobrze Buziaki

Dzięki Irenko,
Ja to się boję tych marcowych przymrozków. Zastanawiałam się tylko, skoro są takie nietypowe mrozy w lutym, czy jeszcze coś kombinować? w dużych donicach nic nieokryte, no tylko śnieg wszędzie leży. Jeśli róże i miłorzęby pomarzną to szkoda będzie ....