Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:46, 15 lut 2021

marba napisał(a)
Irenko, gratuluję nowego domownika. Ach, te zielone oczy... . Ja też przygarnęłam kicię, psy ją zaakceptowały, a ona ich. Niech się zdrowo chowa.

Basiu dziękuję i miło cię widzieć chyba budzimy się do wiosny i wracamy na forum.
Super zrobiłaś i wspaniale, że tak się zgrały, pozdrawiam
Milka 12:48, 15 lut 2021

gosika67 napisał(a)
Witaj Irenko. Przyszłam zobaczyć nowy nabytek.Ładna kicia, jest szczęściarą, jeszcze chciałam pochwalić Twoją fotkę.Super.

Dziękuję Gosiu.
No cieszę się kotkiem niesamowicie, dawno nie miałam takiego uczucia. Da mi wiele radości, a i my oferujemy jej dobry dom. Wnusią była z koleżanką, była pierwszy raz u nas, aby kicię zobaczyć i już Lila koleżanka zapowiedziała się, jako częsty gość, wspaniale się u nas czuła
Milka 12:53, 15 lut 2021

JoannA napisał(a)
Miłeczka przeszłodka Irenko. I widać że jest radosna i szczęśliwa.
Koty zazwyczaj bardzo szybko ogarniają kuwetę. Lolek jak mu kpiłam kuwetę to z radości cały się w niej wytarzał a myślałam że nie nauczony korzystania z niej.
Drapaki Irenko kupisz i Miłeczka nie będzie niszczyła mebli.
Koty na zdjęciach u mnie to somalijskie pupilki córki.
Podrawiam Irenko

Miłka mega szczęśliwa. Pani z fundacji mówiła, że to najbardziej wycofany kociak, a u nas jak dotarła, zero strachu i do razu do mnie i tak już teraz stale. Zero strachu i wycofania.
Ma 2 drapaki, ostro na nich pracuje. Ponadto w kominku nie palimy, ale leżą tam polana i tam wchodzi i dopiero ostrzy sobie pazurki. Wczoraj wpadł synuś, dowiózł nożyczki i od razu jej pazurki skrócił. Jeszcze za tydzień ostatnie odrobaczenie, wizyta u weta i za miesiąc ostatnie szczepienia. Ma bardzo dobry apetyt.
Na razie mebli nie rusza, a krzesełka i tak chcę wymienić.
Wspaniała rasa tych kotków, ale ciut wymagające futro, ale co tam, skoro takie piękności, serdeczności.
popcorn 12:54, 15 lut 2021

Gratuluję i pozdrawiam serdecznie Irenko!
Milka 12:55, 15 lut 2021

BASIA8 napisał(a)

Piękna kicia Mojemu Synowi podobają się wąski u kotka Te czarne plamki pod noskiem i koło pyszczka
Pozdrawiam Kochana.

Dzięki Basiu.
Te wąsiki pokazują, gdzie pańcia nie dosprzątała, włazi wszędzie i wszystkie kurze na wąsach.
Umaszczenie ma śliczne, choć to zwykły dachowiec, ale charakter ma cudny.
Buziolki
Milka 12:57, 15 lut 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Miłego dla Miłków w tym miłym dniu. Serdeczności dla Was!

Haniu, jesteśmy pełni radości. Pewnie mi było tęskno też za Sonią, tak długo była, ale już nie chciałam kolejnego szczeniaka, przynajmniej na razie. Więcej z nimi pracy, zanim się odchowa. No i Leoś i Misia tak są zgrani, że teraz 3 piesek by namieszał.Buziaki
Milka 12:58, 15 lut 2021

Joku napisał(a)
Niech wam dobrze i zdrowo rośnie. Mam dwa koty i psa. Kupa radości z nimi. Koty nauczyły się chodzić na spacer z psem .

Ale musi być widok Jolu. Jak to ludzie potrafią być i wspaniali i jednocześnie tyle okrutnych ludzi i wielkie cierpienie zwierząt.
Serdeczności
Milka 13:01, 15 lut 2021

Alija napisał(a)
Śliczna kicia! Ja też nie byłam w młodości fanką kotów, wolałam psy, ale córka skutecznie mnie przekabaciła na ich stronę. Teraz lubię i psy i koty.
Podobno głaskanie kota obniża ciśnienie krwi.

Ja lubiłam zawsze kotki, ale kiedyś mnie jeden tak zraził, że była przerwa i tylko psiaki.
Jestem szczęśliwa, że ją mam. Najpierw syn kotka kupił, potem córcia, a na końcu ja, tyle że mój z adopcji, a oni maja rasowe. Myślałam, że pomiziam się z ich kotami, ale nici, nie są przytulaśne;, więc sprawiłam sobie swojego.
Z tym ciśnieniem ciekawe, sprawdzę. Dużo jeszcze muszę poczytać o kotach, bo kota chyba też jak psa, trzeba rozumieć, mają swoją mowę ciała.
Milka 13:02, 15 lut 2021

Kasya napisał(a)

Miałam kiedyś pod opieką chyba tej samej rasy

O rany, faktycznie ta sama rasa!.
Ale mnie kusisz tym drugim
Milka 13:03, 15 lut 2021

Basilikum napisał(a)
witam w gronie kociarzy
slicznosci

A, dzięki. Będę czerpać z waszych doświadczeń