Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 05:52, 27 mar 2021

gosika67 napisał(a)
No pięknie Irenko, kolory intensywne, z daleka je widać. U mnie orliki też się same wysiewają, tylko że mam jeden kolor , róż.

Gosiu, cieszą te krokusy, bo taka spóźniona ta wiosna.
Może kup nasiona orlika i posiej, zmiksują się potem z różowym i będą różne odmiany. U mnie najwięcej niebieskich i białych.
Milka 05:55, 27 mar 2021

Martka napisał(a)
Milko-Irenko, witam się u Ciebie w wątku, ile tu dobroci ogrodowej u Ciebie, wiedzy, energii, pasji! Często Cię widziałam w różnych wątkach z konkretnymi poradami, kawał roboty ogrodowo-forumowej! Szykuję się na czytanie wątku, walory edukacyjne gwarantowane, znasz i masz tak wiele roślin oczywiście muszę to sobie jakoś podzielić, bo od 2016 widzę 2 tysiaki wpisów

Zapytam Danusię, czy nie mogłaby pomyśleć o jakiejś opcji ekspresowego przeglądania wątków np. tak żeby tylko włączyć filtr i ciach wyświetlały się wpisyt tylko samego autora wątku, to byłoby czasem szybciej do przebrnięcia, bo wiele zdjęć jest potem wielokrotnie cytowanych i trwa to (nie umniejszając wartości wpisów innych osób w wątkach, absolutnie nie to miałam na myśli, po prostu jeśli tak chciałoby się "przebiec" po wątku a w razie potrzeby zagłębić)

Ciepło pozdrawiam!

Marta bardzo dziękuję i witam cię.
Daj sobie spokój z czytaniem, bo to męczące. Ogród w tm sezonie na bieżąco pokazuję, więc w ten sposób można go poznać. I oczywiście doradzam, jeśli tylko potrafię. Pozdrawiam serdecznie
Milka 05:57, 27 mar 2021

daszum napisał(a)
Irenko, jak u Ciebie czyściutko.
Podziwiam, że masz w ogrodzie wszystko na błysk i jeszcze do tego czyste okna

Danusiu, no prawie finisz, najgorzej, że plan jest, a w końcu co innego robię. Okien nie lubię myć, więc fajnie, że mam z głowy
Milka 05:58, 27 mar 2021

Rumianka napisał(a)
Normalnie zakochałam się w tych łanach krokusów...są piękne...

Rumianko, jak kwitną to naprawdę cudo
Milka 06:14, 27 mar 2021

gogo napisał(a)

Filmik i zdjęcia obejrzałam, świetne
Kolor krokusów i ilość powalająca
Tak, myślałam, że kotka miauczy, bo ma ruję, dobrze, że już po

Do wszystkiego można się przyzwyczaić, a że dom duży / 100 m kw/, to koty się w nim gubią i nie ma sprawy
Moja starszyzna ma po 7 lat i już tak nie szaleje, dwie młódki owszem, ale my to lubimy, nawet gdy mamy wrażenie, że biega stado słoni

Mam nadzieję, że się podobało.
Mnie zaskoczyło, że taki mały kociak, tak głośno może się wydzierać.
Moja też szaleje i uwielbiamy to. Teraz po zabiegu taka smutna, nie chce się bawić, czekamy aby jak najszybciej zrzucić kubrak i szwy.
No i dawanie tabletek, koszmar, nie mamy wprawy
Milka 06:17, 27 mar 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Odbierz wiadomość/

Wszystko już wiemy
Milka 06:28, 27 mar 2021

beamilusia napisał(a)

Witaj Irenko. Prawdziwa wiosna już u Ciebie. Krokusowe łączki kolorowe. U mnie na razie tylko botaniczne kwitną. Twoje białe z fioletem cudne. I te ciemno fioletowe mają niesamowity kolor. I fioletowe w paseczki ,moje ulubione .

Beatko, już jest ta wyczekiwana wiosna Forsycje we Wrocławiu zaczynają, moje tak 3 dni po nich zaczną.
Rusza jupi
hankaandrus_44 06:31, 27 mar 2021

Iruś miłego weekendu dla Was. Jestem dobrej myśli, że i mnie się uda dziś wdepnąć w ogród. co prawda z rana dnia się nie chwali, ale jest słońce, mimo zapowiedzi na deszcz. Może się uda.

U Ciebie już świątyecznie, ja świąt nie czuję w tym roku. Trochę oklapłam chyba. Ale słońce dob rą robotę zrobi i się naprawię.

Słonecznego wszystkim zaglądającym do Ciebie.
Milka 06:31, 27 mar 2021

kasiek napisał(a)
O jaka krokusolandia, super kolorki ostre

Kasiu, cieszy bardzo, że się namnażają

Milka 06:43, 27 mar 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Milus witam
Jeszcze do ciebie napiszę. Bardzo się dzisiaj narobiłam. Pisałaś,że lilie będziesz sądzic też się zastanawiam czy sądzić mam nadzieję,że mrozy nie przyjdą i nie skuje ziemi.

Trochę za dużo mam tej roboty jeszcze to sadzenie na szczęście przyspieszenia w przyrodzie nie na przynajmniej u mnie. Dzisiaj u nas pięknie cieplutko było.

Krokusiki bardzo ładne. Te niebieskie szafran mozna zrobic.

Może i ja się kiedyś takich doczekam.

Pozdrawiam Milus

Elu, wyobrażam sobie, że nieźle się natyrałaś, bo masz tego dobra w ogrodzie. Na dodatek stale coś kupujesz i masz coraz więcej pracy. Ja już tylko zakupy, jak mi coś wyleci.
W końcu lilii nie posadziłam, cięłam róże i ciut kantów robiłam. I męczyłam się z bluszczami, cięcie, cięcie i przez pomyłkę ścięłam cudowny powojnik.
Cmokam