Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 08:03, 13 kwi 2021

Kasia73 napisał(a)
Irenko pięknie u Ciebie trzcinnik bardzo mi się spodobał efektowny w masie, moja magnolia już ma duże pąki czekam na ciepło.
Tam gdzie są Wasze miłorzęby to ratowałabym te bukszpanu bo kompozycja jest przepiękna kup lepinox u mnie działa.
Pozdrawiam kicię też

Kasiu, mam nadzieję że ją pokażesz, skoro wątku nie zakładasz, to choć u mnie.
Patrzyłam na Lepinox, dziś zamówię i będę ratować. Pod cedrami jednak też 5 kulek wywalę,a ratować będę żywopłot.
Dziękujemy i pozdrawiamy
Milka 08:06, 13 kwi 2021

Pola napisał(a)
Irenko, bardzo lubię jak pokazujesz ogród w szerszej perspektywie. Masz piękne zakątki, pokazuj je częściej i nie pisz, że to nuda. Każda pora roku daje nam inną perspektywę w ogrodzie. Widzę, że tworzysz nowe miejsce do nasiadówek, fajne miejsce i bardzo potrzebne. Przecież nie tylko trzeba tyrać w ogrodzie, niebieski kącik to mój ulubiony.
Buziaczki zostawiam, jestem po covidzie i cieszę się, że mam to już za sobą. W maju będę robić badanie i zobaczymy ile tych przeciwciał się utworzyło. Dylemat szczepionkowy ma wiele osób, ale dla mnie nie do przyjęcia jest informacja, że co pół roku będziemy się szczepić.

Jolu, pokazuję dość często, ale teraz tylko zimozielone, kwiecia mało.
Tak, o każdej porze roku inaczej jest.
W niebieskim lubię siedzieć. Dokończyliśmy dzieło zniszczenia, zupełnie wywaliliśmy cedrówkę chińską, a na to miejsce wetknęłam patyki anabelek.
Cieszy mnie, że już po chorobie. Tak, dylematy są, bo po obu stronach są znakomici specjaliści, naukowcy i badacze i każdy ma inne zdanie i bądź tu mądry, co wybrać.
Milka 08:07, 13 kwi 2021

Ania111 napisał(a)

Ale fajne trawki
i jak ładnie stoją

A może i ja bym je gdzieś " wtykła " hihihi

Aniu wtykaj.
Jeśli pamiętam dobrze, to sadziłaś cedrówkę chińską. Rozczarujesz się nią, moja po iluś latach wywalona, ciężko było, to strasznie twarde drewno.
Milka 08:09, 13 kwi 2021

Roocika napisał(a)
Irenko, one chyba nie mają tam dużo słonka nie? Tak w półcieniu dadzą radę? I jak April pisze, że znoszą suszę...
Też mi się podobają te ich koty i w masie fajne są

Oj mają, to strona południowo-zachodnia. Jak są upały muszę je podlewać, bo wysycha. Ale jednak bardzo wysoko ciut je drzewa cieniują. W każdym miesiącu inaczej to miejsce wygląda. Kotki są ciut podobne do kotków trawy pampasowej.
Milka 08:10, 13 kwi 2021

Waclaw napisał(a)
Magnoliowo u Ciebie
Z zainteresowaniem spoglądam u Ciebie na leśny zakątek. A może by u mnie pod dębem takie trawy?

Zaczyna się
Szczerze powiem, nie wiem jak pod dębami sobie poradzą, ale testuj, akurat może im podpasuje, bo one są mało wymagające.
Milka 08:12, 13 kwi 2021

Martka napisał(a)
Hahaha, Irenko, wprowadziłaś dziś do słownika nową definicję nudy: "Stan nasycenia pięknem na skutek długotrwałego obcowania" Zachwycam się magnoliami, jak subtelnie rozjaśniają Ci ogród, pokazuj zdjęcia i nie myśl, że każda z nas tak ma u mnie magnolii nie będzie, miejsca brak, strefa klimatyczna słaba, często coś przemrozi, jeśli je sadzić, to masowo zawsze któraś pokaże pełnię urody. U Ciebie jest co podziwiać!

Marta, ale umiesz fajnie napisać, dziękuję.
Nie da się mieć wszystko w ogrodzie. U mnie chyba dobry dla nich klimat. Choć Leonard Messel i inne w ogóle nie sadziłam zgodnie ze sztuką ogrodniczą
Milka 08:13, 13 kwi 2021

effka napisał(a)
Irenko, zupełnie bie znałam trzcinnika brachyrycha i jestem nim totalnie zachwycona! No to teraz szukam miejscówki dla niego i kupuję Jak to dobrze mieć O. Człowiek cały czas poznaje nowe rośliny
Kociaka miziam, jest bardzo podobny do mojego pierwszego kota

Naprawdę nie znałaś???
Nie szukaj, przywiozę jak wpadniemy z Kasią.
Te kicie to tak podobne, że aż tworzą nową rasę.
Milka 08:14, 13 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Popieram.
Nudy nie widzę. Nic a nic
A wiosna pozwala zobaczyć to, co później skrywa bujna roślinność.
Magnolie przepiękne

Dzięki serdeczne Agnieszko.
powoli coś rusza, kolejne drzewa pąki pokazują, ale stoicyzm zapanował ogrodowy
Milka 08:15, 13 kwi 2021

Alija napisał(a)

Irenko! O jakiej nudzie ty piszesz, u ciebie ciągle coś nowego widać. Zresztą twój ogród jest tak ciekawie skonstruowany, że bez kwitnących kwiatów ciekawie wygląda. Można oglądać i oglądać. Pozdrawiam!

Alu, nuda w sensie, że wiosna zastopowała.
Dziękuję bardzo, generalnie taki zamysł był, żeby było ciekawie
Gardenarium 08:23, 13 kwi 2021

Mnie ta nuda, że wiosna zastopowała też bardzo denerwuje, bo trawnik stoi w miejscu.
No i oczekuję liści na rabatach i tulipanów. Jak u was z tulipanami, bo zapomniałam, masz dużo czy raczej poszłaś w inne cebulowe?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies