Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

LIDKA 12:31, 30 kwi 2021

Kosztów współczuję
A Psince zdrowia i lepszego samopoczucia życzę.

Moja Sonia po jest raku A 2 lata potem miala ropomacicze.
Te koszty straszne.ale wzięłam psa ze schroniska wiele lat temu ze świadomością że zwierzaki nie mają NFZ. Kocham bardzo i lecze.

IRENKO trzymajcie się. Uściski
Basieksp 12:50, 30 kwi 2021

My w tamtym roku, straciliśmy naszą Dianę, dostała skrętu żołądka, była operowana, żyła po tym 3 dni, sama operacja też trochę kosztowała, jechaliśmy na opercję 90 km, później codziennie kroplówki, ostatniego dnia już sama wstawała, piła wodę i coś jednak nie zagrało nie ze wszystkimi rozmawialiśmy o kosztach, niektórzy nie potrafią tego zrozumieć, pies to pies, no ale dla nas to trochę więcej
pestka56 15:44, 30 kwi 2021

Też wiem jakie to koszty, ale nic nie jest ważniejsze jak zdrowie zwierzaka.
Zdawaj relacje codziennie.

A... i ja wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Milka 08:08, 01 maj 2021

Basieksp napisał(a)
No ale jak usuną ten ząb, to tylko czekać, aż się wszystko ładnie wygoi i będzie ok ważne, że może być i jest leczona Pozdrawiam

Basiu, tak diagnoza to najważniejsze. Wczoraj normalnie padłam, byłam chyba w dużym napięciu, kilka wizyt, kręcenie się w kółko. Już ok, jeszcze kontrola 4 maja.
Ząb usunięty, rana zszyta, ropa wypłukana, resztę wyciskam ja i ona sama też. Od razu inny pies. Lekarka mówiła, że strasznie ciężko było z tym zębem, roztrzaskał się na wiele kawałków.
Od razu wyczyszczone ząbki i pozostałe zdrowe.
Milka 08:11, 01 maj 2021

effka napisał(a)

Irenko mocno was przytulam i trzymam kciuki, żeby zabieg się udał!

O kosztach szkoda pisać, szok!

Już dobrze, normalnie piesio uśmiecha się. Ale do weta muszę już ją wnosić, bo za nic nie chce wejść.
Jeszcze kontrola, a potem w piątek Leoś na czyszczenie kamienia i sprawdzenie zębów, za nic nie chce powtórki sytuacji.
Tak, koszty ogromne, ale zwierzyniec to rodzina, każde pieniądze wydam aby ratować.
beamilusia 08:14, 01 maj 2021

Witaj Irenko. Oj, jak dodrze, że z Misią coraz lepiej, to znaczy już po operacji i wszystko powoli się zagoi. Teraz możesz odstresować się już. Miłego dnia, Irenko.
BASIA8 08:19, 01 maj 2021

O jakie dobre wieści cieszymy się tulam mocno Ciebie i psine
Milka 08:19, 01 maj 2021

BASIA8 napisał(a)
Kochana ciesze się że psina dobrze zdiagnozowana. To bardzo dużo. Pieniędzy na pewno mega dużo wydacie. Ja pamiętam jak Naszą psinę wet kazał uśpić bo miała ropo macice i miała nie przeżyć narkozy. To był szok dla Nas-beczałam masakrycznie,dwa dni w pracy nie funkcjonowałam i Kochana zadzwoniłam do większego miasta niż Nasza dziura. Pies miał operację i okazało się że już 3 lata jest z Nami i ma się super. Koszty masakryczne. Nawet nikt nie wie z Rodziny jaki był koszt. Rodzicom Męża skłamaliśmy,bo nie zrozumieliby Nas.

Tak Basiu, już wszystko ku dobremu idzie. Jaka zmiana u psa. Jakby 4 maja miała usunięcie, to nie wiem co by było, a tak juz nie cierpi tak. Ma antybiotyki i przeciwbólowe.
Piszesz o swojej suni, wyobraź sobie, że miałam identycznie z Misią, właściwie konała, wet nie rozpoznał ropomacicze i by padła, pojechałam gdzie indziej i też uratowana. Ta moja psina już tyle przejść miała. A wzięłam ją ze schroniska, jako 6-tygodniowe szczenię.
Tak, niektórzy ludzie nie zrozumieją tych kosztów, ale my tak.
Wychodzi na to, ze leczenie ludzi tańsze.
Milka 08:20, 01 maj 2021

Kasia73 napisał(a)
Mam nadzieję że teraz to już tylko będzie lepiej. Przesyłam dużo dobrej energi. Pozdrawiam serdecznie.

Kasia, ale wasz Kiełczów się rozbudował, ile dróg robią, cuda wkoło, że aż mało do weta tam na Akacjową bym zbłądziła, buź
Milka 08:28, 01 maj 2021

Roocika napisał(a)
Irenko, trzymam kciuki za szybki powrót pieska do zdrowia...

Dobrze, że mu pomogliście.
Wysokie koszty rozumiem, sami też się otarliśmy o takie koszty, leczenie zwierząt jest bardzo drogie niestety

Asiu dziękuję już ok, teraz powoli wraca do zdrowia.
Wszyscy pewnie o takie koszty się ocierają, jak dzieje się coś poważnego. Ale jak się ma zwierzaka, inaczej nie może być, trzeba dbać