Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 10:33, 01 maj 2021

Basieksp napisał(a)
I białe magnolie te najładniejsze w mojej ocenie

Basiu, ja uważam że każda jest piękna
Milka 10:37, 01 maj 2021

danuta_szwajcer napisał(a)
Cieszę się, że się z psiunią udało, chodz stresow nie zazdroszcze. Nasza Kropka wiesz jak malutka a tez bardziej przebadana niz my i koszty niestety ale to członek rodziny i najlepszy przyjaciel więc się dba, teraz odpoczywajcie, dobrze, że Ci się udało przed wolnymi bo biedna się męczyła a Ty razem z nią cierpiałaś.Trzymamał kciuki bo czytałam ale śladu nie zostawiałam. Magnolie masz cudne, co jedna to piękniejsza. Oby się udało z koszeniem, może nie będzie ciągle padać, ale ten deszcz tez potrzebny bo u mnie juz bardzo sucho było. Pozdrawiam

Był stres, żal psa, bo cierpienie miała wymalowane na pysku.
U mnie te koszty spore, bo 2 psy i kot. Ale aby były zdrowe i były u nas jak najdłużej.Nie sądzę abym jeszcze jakieś nowe zwierzaki miała, to wszystko młode i będzie żyć razem z nami, zdrowo i długo.
Danusia, u mnie też sucho, ślimaki rządzą, cieszę się że podlało. Podeschnie to skosi, musi przetestować nowy nabytek.
Dziś święto, a ja jak lump, na luzie, ogrodowo buziaki
Kasya 10:41, 01 maj 2021

A ktorą bardziej polecasz, gienie czy black tulip ? Bo one chyba podobne...

Jaki pokroj ma u ciebie sunsation ? Da się ja pokazać cała ?
Rosa 10:41, 01 maj 2021

Dobrze, że już psinka nie cierpi i zdrowieje. Nawet 3-4 dni po narkozie mogą pojawić się wymioty. Podawaj wtedy pokarm częściej ale w mniejszych porcjach. Kiziaj i rozpieszczaj rekonwalescentkę.
p.s. jak ja tak spuchłam przy pękniętym korzeniu to plus był taki, że wszystkie zmarszczki po tej stronie twarzy mi się wyprostowały. Szkoda tylko, że nie na stałe .
danuta_szwajcer 10:45, 01 maj 2021

A ja jeszcze w piżamie, no w koncu wolny dzień i święto pracy haha Zaraz zabieram się za porządki w domu a potem też się ubiorę jak lump i do ogrodu coś porobić, posadzić nowe nabytki Miłego dnia no i jak ważne, że nigdzie nie trzeba się spieszyć Buzka
Milka 10:48, 01 maj 2021

te koniki już w połowie kwietnia kwitły, w tym roku spóźnione bardzo

tak szybko rosną, że aż hałas robią

Milka 10:49, 01 maj 2021

Kasya napisał(a)
A ktorą bardziej polecasz, gienie czy black tulip ? Bo one chyba podobne...

Jaki pokroj ma u ciebie sunsation ? Da się ja pokazać cała ?

Kasia, nie...bardzo się różnią i oczywiście Black Tulip, do Gienki nadal mam mieszane uczucia.
U mnie ma pokrój kolumnowy. Od dołu w tym roku podcinam, bo za dalko na ścieżkę włazi.
Milka 10:51, 01 maj 2021

Rosa napisał(a)
Dobrze, że już psinka nie cierpi i zdrowieje. Nawet 3-4 dni po narkozie mogą pojawić się wymioty. Podawaj wtedy pokarm częściej ale w mniejszych porcjach. Kiziaj i rozpieszczaj rekonwalescentkę.
p.s. jak ja tak spuchłam przy pękniętym korzeniu to plus był taki, że wszystkie zmarszczki po tej stronie twarzy mi się wyprostowały. Szkoda tylko, że nie na stałe .

Ewo, tak robimy, dostaje na razie papki, bo miała szycie po usunięciu zęba. Jak ona go złamała, nie wiem....
Ha, ha ale dobre. Mnie jakoś zmarszczek przybyło, ale cóż, wiek swój mam. Może kiedyś bardziej o siebie zadbam, a tak stale nie mam jak
Buzia, jak buzia, za to duch młody
Milka 11:02, 01 maj 2021

danuta_szwajcer napisał(a)
A ja jeszcze w piżamie, no w koncu wolny dzień i święto pracy haha Zaraz zabieram się za porządki w domu a potem też się ubiorę jak lump i do ogrodu coś porobić, posadzić nowe nabytki Miłego dnia no i jak ważne, że nigdzie nie trzeba się spieszyć Buzka

To jest właśnie cudne, ja stale tyle jeżdżę, męczy to, bo akurat w naszym kierunku stale auta, korki.
A ja od Uli dostałam rośliny, czosnek niedźwiedzi i inne, też będę sadzić.
Przesadzam orliki i hakonki dzielę, bo pod domkiem letnim brzeg chcę obsadzić, aby ciągle kanty nie poprawiać.
Buźka
Milka 11:03, 01 maj 2021