Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 07:29, 08 maj 2021

Kasya napisał(a)
Och ze zwierzakami tez duzo problemów zdrowotnych... chorują jak ludzie
Kolezanki pies miał dopiero co udar niedokrwienny mózgu... nie chodzi
Duzy pies... straszny problem

Wiem Kasiu, coraz więcej chorób u wszystkich.
U mojej koleżanko tez pies młody 3,5 roku i guz i zszedł nagle, żadnych objawów wcześniej nie było. Sprawdzili, bo to reproduktor australijskiego psa pasterskiego.
Milka 07:30, 08 maj 2021

edi75 napisał(a)
Nie jestem w stanie przejrzeć Twoich wątków ale będę na bieżąco.. I ciebie tak kolorowo

Daj spokój, to takie epopeje, że znudzić się można.
Sporo pokazuję na bieżąco, jak masz chęć, zaglądaj, zapraszam
Rosa 07:49, 08 maj 2021

Milka napisał(a)

Ula, na forum, chyba jak do tej pory nikt ich nie ma, a pokazywałam, ale jak było 10, nikt się nie zainteresował.

Dostałam te tulipany jako gratis do sporego zamówienia 2 lata temu od Królika. Tylko moje w fazie pełnego rozkwitu brzegi mają żółte. Czy Twoje też zmieniają kolor? Sprawdziłam po nazwie i różnie wyglądają na zdjęciach. U mnie one mnie nie zachwycają.
Basieksp 07:50, 08 maj 2021

Czytam o tych zwierzakach obrażony , taka obraza ma swój urok, taki głuptasek u nas Diana jak, żyła to tak leki łykała, wymemlała , kielbskę zjadła, tabletkę zawsze wypluła, potrafiła dla zmyłki nawet ją chwilę przytrzymać w pysku zobaczysz za chwilę będzie ok z Misią już jest lepiej to i reszta też będzie
Milka 07:53, 08 maj 2021

Gosialuk napisał(a)
Cieszę się, że zwierzyńcem lepiej. A wiosna bucha kolorami. Jednak tulipany w oczekiwaniu na kwitnące bylinki są niezastąpione, choć kapryszą niektóre. Moja mama ma jakieś czerwone i kwitną niezawodnie co roku, więc trochę tych dobrych odmian jest, tylko trzeba trafić na nie.

Gosia, ja też mam czerwone niezawodne od lat, 15 najmniej.
Faktycznie chyba teraz inne te odmiany, biznesowe, bo jak co rok kupujemy, to się to kręci.

to moje te stare

Milka 07:54, 08 maj 2021

Rosa napisał(a)

Dostałam te tulipany jako gratis do sporego zamówienia 2 lata temu od Królika. Tylko moje w fazie pełnego rozkwitu brzegi mają żółte. Czy Twoje też zmieniają kolor? Sprawdziłam po nazwie i różnie wyglądają na zdjęciach. U mnie one mnie nie zachwycają.

Te od Królika widziałam, to ni te moje, różnią się tą żółcią. Nie, nie zmieniają Ewo
Milka 07:56, 08 maj 2021

Basieksp napisał(a)
Czytam o tych zwierzakach obrażony , taka obraza ma swój urok, taki głuptasek u nas Diana jak, żyła to tak leki łykała, wymemlała , kielbskę zjadła, tabletkę zawsze wypluła, potrafiła dla zmyłki nawet ją chwilę przytrzymać w pysku zobaczysz za chwilę będzie ok z Misią już jest lepiej to i reszta też będzie

Leoś też tak robi, jak podajemy tabletki na odrobaczenie.
Jakoś musimy sobie poradzić, bo antybiotyki, krople do ucha i przeciwbólowe, na cały tydzień całe szczęście
Milka 08:08, 08 maj 2021

mimo zimnej wiosny, hortensja pnąca cała zielona i bardzo dużo kwiatów ma w tym roku

łyse gałązki, to mocno ścięty perukowiec, wypuszcza jednak
hakonki dorodne

hankaandrus_44 08:08, 08 maj 2021

Irenko, Mój tabletek z kiełbaską nie łykał, ale z pasztetem tak. Kilka razy daj kulkę pasztetu bez niczego, następną łyknie szybko z tabletką. Potem tylko czekał jak lodówka się otwierała. Są pasztety w minimalnych porcjach w sklepie, nie musisz mu specjalnie piec.
Milka 08:37, 08 maj 2021

AniazUroczyska napisał(a)

Za takie formy kontaktu , to niech się w d... pocałują! Irenko, może warto poczytać ustawy, paragrafy... Mają obowiązek leczyć! Nic ich z tego nie zwalnia! Nie ma chorób lepszych i gorszych, ważniejszych i mniej ważnych. A jeśli już , to z pewnością choroby onkologiczne powinny mieć priorytet przed np. Covidem, który nie zawsze jest właściwie rozpoznany( testy fałszywie dodatnie)! Może jesteśmy za bardzo spolegliwi, daliśmy się otumanić i podporządkować? Może niekiedy , aby dojść swoich praw , trzeba mocno tupnąć nogą i pokrzyczeć? Taki przykład z wątku „ Brzozowej dziewczyny”: Jak wiadomo , brak odwiedzin w szpitalach, ale „ po 3 tygodniach w koncu i ja wlazlam, po prostu czasem trzeba porzadnie krzyknac, skoro prosby nie pomagaly”. Można ? Nieraz trzeba , dla własnego dobra!

To jest straszne, wszyscy wiemy, że tylko covid. Na nic innego nie leczą.
Mojej koleżanki syn pochował młodą żonę, zmarła na raka, bo nie było odpowiedniej opieki. Smutne strasznie. Masz rację Aniu, czasami trzeba krzyknąć.