Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 14:06, 27 maj 2016

w końcu i żeleźnik zakwitnie, choc nie wszystkie kepy
nie wiem od czego to zależy?
Anda 14:12, 27 maj 2016

Irenko, pięknie masz, przepięknie. Cudne łubiny, a maki... Ach, chyba zapadłym na makówkę
Czy Maja już u Ciebie była? Jest jakiś program z Twoim ogrodem? Chętnie bym obejrzała
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 14:16, 27 maj 2016

Jolanka
może będziesz w moich okolicach, to zapraszam
ja to się juz boję, co będzie za 3 lata;
wczoraj, po wyjeździe gości, odcinaliśmy konary paulowni, normalnie taki gigant juz i dumam czy cedry juz nie zmniejszać
Kuba

te wielkie kępy, to starsze, 3 letnie, ale młode roczne są z wieloma kwiatami, np biały to siewka 1 roczna i ma 4 kwiatostany, inne podobnie; dam ci łubiny, mam ich w nadmiarze, moje są mocne i zdrowe i kwitną każdemu, komu dałam
no, no Ewa, jaki komplement, dzięki tam sztab ludzi, u nas tylko nas 2, a ogród ogromny i bardzo zróznicowany roślinnie, pełno tez drzew, strach się bac, co dalej
miłorzęby za 5 lat juz ogromne

kolejna odmiana hakone
te były cudne i ogromne, ale cos je chyba zniszczyło, krety lub nornice i teraz odżywają

tu z kolei musiałam odciągac kocimiętki, bo zakryły Elaty i stożek bukszpanowy

jarzą te Elaty z dalek
no i kupiłam nową trawę Samba

BasiaLT 14:21, 27 maj 2016

Czy jest jakaś roślina ogrodowa której nie masz w ogrodzie? Szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym ci capneła te sadzonki
Milka 14:25, 27 maj 2016

Anda napisał(a)
Irenko, pięknie masz, przepięknie. Cudne łubiny, a maki... Ach, chyba zapadłym na makówkę
Czy Maja już u Ciebie była? Jest jakiś program z Twoim ogrodem? Chętnie bym obejrzała

Ewcia dziękuję
mogę ci nasiona z maków zebrać, one sa ogromne, wysokie, zakochałam się w nich w Anglii, a mam tez inne. Będę pokazywać w miarę rozwoju.
Była propozycja, tzn Maja chciała zrobic ogród, ale ja mam prace budowlane i ciut mi wstyd takie rozgrzebane pokazac, choć to w trakcie roboty jest, no bo sam ogród ok, mozna pokazywać niby
Moze kiedyś Maję ja tym razem zaproszę

to ciut innej części
cisy w tym roku na bank zakryją juz gazony, które robią za mur oporowy

zaraz rozwary rozkwitną, szafirki skończyły
mam 3 kolory, fiolet, biały i róż
Milka 14:26, 27 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Czy jest jakaś roślina ogrodowa której nie masz w ogrodzie? Szkoda że tak daleko mieszkasz bo bym ci capneła te sadzonki

Hym, no pewnie, że mam
duzo roslin nie na nasz klimat potraciłam, ale nie znaczy to, że nie wrócę do nich
Może z Kasik kiedyś się wybierzesz, chętnie oddam nadmiar dobra, bo moim głównym problemem jest wysiewanie się roslin, dosłownie w setkach, ja musze to plewic i wywalać.
Milka 14:35, 27 maj 2016

azalie, tegorczne, w tym miejscu wyjatkowo piękne są
ale mam pokuse je formowac

idę do was, starczy wam tej męczarni
ale na 3 dni znowu znikam
BasiaLT 14:39, 27 maj 2016

Milka napisał(a)

Hym, no pewnie, że mam
duzo roslin nie na nasz klimat potraciłam, ale nie znaczy to, że nie wrócę do nich
Może z Kasik kiedyś się wybierzesz, chętnie oddam nadmiar dobra, bo moim głównym problemem jest wysiewanie się roslin, dosłownie w setkach, ja musze to plewic i wywalać.

To chyba masz czarodziejską ziemię i klimat u siebie bo mi najczęściej wysiewa się zielsko, nie wiadomo skąd zresztą. A kwiatki to niekoniecznie, więc klęska urodzaju mi nie grozi.
Basilikum 14:47, 27 maj 2016

o jakich meczarniach piszesz??

kolorami nasycilam oczy

co do siewek to u nie pare z Twojego ogrodu ma sie calkiem dobrze

a i zapomnialam wczesniej napisac, ze fajnie, ze Misia zgrzeczniala. Moje wydoroslala juz niech jej zostania a nawet sie polepszy

Anda 14:50, 27 maj 2016

Milka napisał(a)

Ewcia dziękuję
mogę ci nasiona z maków zebrać, one sa ogromne, wysokie, zakochałam się w nich w Anglii, a mam tez inne. Będę pokazywać w miarę rozwoju.
Była propozycja, tzn Maja chciała zrobic ogród, ale ja mam prace budowlane i ciut mi wstyd takie rozgrzebane pokazac, choć to w trakcie roboty jest, no bo sam ogród ok, mozna pokazywać niby
Moze kiedyś Maję ja tym razem zaproszę
]

To mam wielka nadzieje, że ja zaprosisz, jak już będziesz gotowa
Serdecznie dziękuje za propozycje z makami. Zgłoszę sie do Ciebie jak mi sie miejsce zrobi, co niestety pare lat jeszcze potrwa. Teraz rabaty mam pelniutkie i nie mam kompletnie miejsca
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies