Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Justyna 21:33, 25 maj 2016

Moje trzy ulubione kadry:

C U D O!

Jak nowe nabytki? Znalazły już miejsce? Transport bez przygód?
Buź
Madzenka 22:11, 25 maj 2016

Rododendrony i piwonie zachwycają bezapelacyjnie.
U Ciebi przez cały rok cos kwitnie
U mnie susza a ja nie podlewam....
Mala_Mi 23:57, 25 maj 2016

Irena.. masz nieprzyzwoicie pięknie . Różaneczniki ma tylko okazalsze Bogdzia, ale zaraz za nią jesteś Ty. Aż poszłam Kazkowi powiedzieć, że Twój ogród powalił mnie na kolana. Ja go widzę w Mai.. i to w 3 odcinkach co najmniej. Przyszłam na tamaryszki i kalinę, a padłam na widok RH .. jeszcze z orlikami wyglądają bosko. Biała piwonia pełna to już któryś cud świata.

Chyba wreszcie jesteś usatysfakcjonowana swoim ogrodem.. bo ja na pewno.. teraz jest to co tygryski lubią najbardziej. Mamy bardzo podobny gust jeżeli idzie o ogród.. mój gust mówi, że teraz jest wspaniale.. gdyby nie robota (chwała bozi, że jest) to już bym pędziła do Ciebie by na własne oczy to obejrzeć..
Za rok o tej porze wpraszam się.. jadę choćby potop..

U siebie stwierdziłam, że ten rok jest taki, że mój ogrod już mi się podoba.. kosmetyka konieczna tu i tam, ale już przyjemnie się po nim chodzi.. mam to co chciałam, a nie wiedziałam co chcę

To samo stwierdzam w Twoim ogrodzie.. teraz u Ciebie jest to, co gdybym była Tobą to wreszcie bym stwierdziła.. O TO MI CHODZIŁO

Okienka na ścianie rewelacyjne i teraz ten festiwal kolorów, zapachów..
Irena...jestem dumna że znam Ciebie.. i żałuję, że nie znam jeszcze osobiście Twojego ogrodu. Ale dobrze, że wcześniej nigdy nie byłam, bo teraz to będzei uczta dla wszystkich zmysłów.

Nie umiem pisać pięknie i nie potrafię wyrazić mojego zachwytu tak, jak ja to czuję po obejrzeniu tych kilkunastu stron..

REWELACJA Szacunek dal Ciebie i Twojego pomocnika Waligóry
Mala_Mi 00:02, 26 maj 2016

carex Elata - wpisuję na listę mus mieć
Zapomniałam o tym napisać.. i o wielu innych też.. ale naprawdę byłam/jestem zafascynowana..
Milka 12:00, 27 maj 2016

Aniu, bardzo się wzruszyłam Twoim wpisem, pięknie to napisałaś, masz talent i w tej dziedzinie
tak, zadowolona z ogrodu jestem, jeszcze jakby czas pozwolił go dopieścić z chwastów i do idealnych kantów
a całkiem zadowolona juz będę, jak skończą się bajzle budowlane, zniknie to co mnie razi i psuje wizerunek ogrodu, no ale tu znowu i czas i kasa ma znaczenie, ale skoro w końcu będziesz za rok o tej porze, myślę, że już tego bajzlu nie będzie, trzymam za słowo
co do rodków, chyba faktycznie jestem 2 po Bogdzi, gonię ją i moje rodki gonią jej, az się juz martwię, że wielkie, nie mam jak wejść i skubać to, kolejne juz trzeba przesadzić, inne za 2 lata zakryją mur w całości, w końcu mnie ta biel nie będzie bić po oczach, jak robię foty
dziękujemy...i ogród to nie tylko kanty, to zapachy, ja stale jak na haju jestem, tak pachnie
carex Elata jest super, druga dla mnie molinia, za bezproblemowość.
Jak będziesz u mnie wykopie ci największą Elatę, w tej chwili to tak 60x80 wielkość i sobie podzielisz
tu za blisko rodki, nie myślałam, że tak szybko bujną i mus przesadzic, jeden na drugi włazi, a 2 są z tych szybko rosnących, jak Calsap i 3 Percy Wisman.

ten jasny zakrywa Percy

Blue Peter szybko rośnie

róże zaczynają
dla ciebie w okienku
Milka 12:09, 27 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Rododendrony i piwonie zachwycają bezapelacyjnie.
U Ciebi przez cały rok cos kwitnie
U mnie susza a ja nie podlewam....

Taki klimat, że do późna kwitnie, ale i u ciebie też
A czemu nie podlewasz?
My musimy, ale trawnik nie i jest już w większości żółty, jak nie spadnie deszcz, będzie niebawem słoma
to Alfredy dla ciebie
zaraz piwonie bylinowe zaczną, drzewiaste skończyły
jak ja tam wlizę i oskubię!!!

i róże Symphatia
Milka 12:24, 27 maj 2016

Justyna napisał(a)
Moje trzy ulubione kadry:

C U D O!

Jak nowe nabytki? Znalazły już miejsce? Transport bez przygód?
Buź

Jak w puszcze jechaliśmy, ale dotarliśmy ok
Magnolie posadzone, bez uszczerbku, fenkuł też dzieki za pyszne ciasta i humor...i ta magnolia twoja mi siedzi w głowie, to by była 23 i na tym koniec! buź i trzymam kciuki
magnolia Vulcan i Daybreak, alez olbrzymie liście, sa po bokach ławki pod tulipanowcem.
Z tyłu mam limki, hym pewnie do przesadzenia będą...

tu zaczyna się od tej, druga poszła między rodki

Luki 12:37, 27 maj 2016

Oh i ah jak patrzę na różaneczniki, są idealne modelowe, całe zapączkowane no perfekcyjne, że muszę aż powiedzieć, że brzydkie i odpukać w niemalowane
Do szkubania może przyda się takie coś
Cieszę się, że mogliśmy sobie ostatnio chociaż troszkę porozmawiać i mam nadzieję, ze jeszcze nie raz będzie okazja
Milka 12:43, 27 maj 2016

gobasia napisał(a)

no i wcale się nie dziwię ,

niby tak ale zamiast się gapić, trzeba chwasty rwać, niby stale to robię, a ich coraz więcej

a to od Justyny Śniegowiec Wirginijski
bałam się, że padł, ale zaraz zakwitnie ślicznie na biało

a to midownik Blue Royal
ale ma fajne kwiatki, jak mini buciki

Indygowiec Kiriłowa zaczyna pokaz
pięknie te kiście, jak u glicynii, pachną
a nad nim róża Flamentanz
Basilikum 12:48, 27 maj 2016

Irenko jak Misia? nie psoci juz? mam nadzieje, ze z nadmiaru kwiecia nie moze sie zdecydowac