Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

BasiaLT 14:55, 27 maj 2016

Milka napisał(a)

Była propozycja, tzn Maja chciała zrobic ogród, ale ja mam prace budowlane i ciut mi wstyd takie rozgrzebane pokazac, choć to w trakcie roboty jest, no bo sam ogród ok, mozna pokazywać niby
Moze kiedyś Maję ja tym razem zaproszę

Irenko zupełnie niepotrzebnie się przejmowałaś robotami budowlanymi, dobry operator spokojnie tak by skadrował że nic nie byłoby widać. A nawet jakby było widać to przynajmniej wiadomo że to prawdziwy ogród, w którym się pracuje a nie eksponat muzealny, otoczony łańcuchem z napisem "nie dotykać". Zresztą... niejeden ogród pokazywany w Mai był niewiele lepszy od mojego "ścierniska" a co tu dopiero mówić o twoim pięknym i wymuskanym jak twój.

Kuba 15:21, 27 maj 2016

Milka napisał(a)

no i kupiłam nową trawę [b]Samba

To ta jasno zielona piękność?? Cudo zimuje u nas? Gdzie ją kupiłaś?
Milka 15:21, 27 maj 2016

BasiaLT napisał(a)

To chyba masz czarodziejską ziemię i klimat u siebie bo mi najczęściej wysiewa się zielsko, nie wiadomo skąd zresztą. A kwiatki to niekoniecznie, więc klęska urodzaju mi nie grozi.

Tak ziemia super, więc klęska urodzaju idealnie pasuje
W odpowiedzi na drugi post, może kiedyś, zobaczymy, to jednak duże upublicznienie sięa wiadomo, że nie pokazują tego, co nie jest fajne, tzn ono nie jest nie fajne, ale w budowie, ha ha
Milka 15:23, 27 maj 2016

Basilikum napisał(a)
o jakich meczarniach piszesz??

kolorami nasycilam oczy

co do siewek to u nie pare z Twojego ogrodu ma sie calkiem dobrze

a i zapomnialam wczesniej napisac, ze fajnie, ze Misia zgrzeczniala. Moje wydoroslala juz niech jej zostania a nawet sie polepszy

No oczy bolą ha ha
tez się cieszę, że juz grzeczna
Niech ci rosna zdrowo, jeszcze cię nimi zawalę ale pomogę sadzic, jakby co, na razie plan jest, oby nic nie wyskoczyło
Milka 15:24, 27 maj 2016

Anda napisał(a)

To mam wielka nadzieje, że ja zaprosisz, jak już będziesz gotowa
Serdecznie dziękuje za propozycje z makami. Zgłoszę sie do Ciebie jak mi sie miejsce zrobi, co niestety pare lat jeszcze potrwa. Teraz rabaty mam pelniutkie i nie mam kompletnie miejsca

Wszystko przed nami
nawet maczki u ciebie chyba że coś innego chcesz? ale faktycznie urodzaj u ciebie Ewciu
Milka 15:25, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)

To ta jasno zielona piękność?? Cudo zimuje u nas? Gdzie ją kupiłaś?

Nie, te to carex Elata, Samba jest ciemna, jak Rubrum, ale większa, droga i w Kwiatonie ja capłam
Kuba 15:34, 27 maj 2016

Jest na tym zdjęciu? Chyba nie ta wielka czerwona kępa?
gobasia 15:49, 27 maj 2016

No ja nie mogę... jak oglądam Twoje fotki to popadam w depresję przecież to jak malowidła ,i to mistrza pędzla z bujną wyobrażnią ....trudno uwierzyć ,że to prawdziwe
Alicja169 16:03, 27 maj 2016

Gobasia ma rację, można wpaść w depresję lub zzielenieć z zazdrości - jak kto woli
Tyle pięknych obrazków pokazujesz, że nie sposób ogarnąć tyle piękna
A może w okolicy jest działka z tak dobrą ziemią jak u Ciebie? bym się przeprowadziła i porzuciła te swoje nieurodzajne piaski

Irenko podziwiam Was za ogrom pracy który niewątpliwie wkładacie i entuzjazm w pokazywaniu nam przecudnych efektów waszych wysiłków
Mala_Mi 17:14, 27 maj 2016

Irena, wiesz, że nie mówię zawsze to co myślę... zawsze lubiłam Twój ogród, ale teraz go uwielbiam.. jest tu wszytko, oko można nacieszyć do woli.

Szukałam tej Elaty, ale tylko .. w Stefanogrodzie piszą że jest, ale wysyłki nie ma

Cudnie masz. Mi brakuje rabat bylinowych... bo ja kocham kwiatki i już . Tego nic nie zmieni.