Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Agatorek 19:21, 09 mar 2022

No tak, u Ciebie Irenko wszystko wcześniej . Śliczne krokusiki!
sylwia_slomc... 20:41, 09 mar 2022

Prezenty superowe Ogród pięknyCały sezon ładny, a to sztuka
Basieksp 22:24, 09 mar 2022

Dziś wybrałam to zdjęcie ślicznie się prezentują te kępki ciemnych krokusów, podoba mi bardzo
Milka 07:40, 10 mar 2022

Agania napisał(a)
Trochę zazdroszczę Wam pogody u nas zima, dzisiaj rano sypnęło śniegiem,
trawy jeszcze nie wszystkie przycięte, czekam na krokusy, ogród pięknie się
prezentuje, a to dopiero zapowiedź cudownych kolejnych kadrów ogrodowych

To już ostatnie podrygi zimy. U mnie wczoraj było ciepło, lekko wiało, sporo zrobiłam, już rabaty czyszczę, a jak mnie to zmęczy, to idę ciąć jałowce i część wycinam, bo poschły, krety lub susza.
Wczoraj wykopałam 1 buks, matko, ale się umęczyłam, nie wiem czy dam radę , bo tam jeszcze 20. Może zostawię i zgniją korzenie, no ale na ich miejsce chciałam przesadzić trawy, bo jedna na drugiej, tak porosły.
Aganiu, powoli i ty ruszysz
April 12:25, 10 mar 2022

Milka napisał(a)

Fajnego masz tego kociaczka, taki malutki. W porównaniu z moim 10-cio kilogramowym tygrysem to maskotka.

Krokusy najbardziej mi się spodobały w połączeniu z ciemnymi trawkami. Super to wygląda
Milka 15:23, 10 mar 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Irus a jakie to były flance takie drobiazgi po 5 zł.
Ja kupiłam 2 szt na pewno razem je posadziłam. Dosyć długo u mnie stały w daniczkach zadolowane. Dosyć ładnie rozkrzewily.

Wiem, siewki, ale urosły u mnie. Doczytałam w necie, że po kwitnieniu trzeba je ścinać i odrastają.
Ja też 2 szt. i od razu do gruntu dałam. W tym roku nam zakwitną
Milka 15:27, 10 mar 2022

Joku napisał(a)
Podziwiam wiosenne prace ogrodowe i pierwsze wiosenne kwiaty. Ładnie uformowałaś koreankę, jest bardzo gęsta.

Dziś odpoczywam, bo wczoraj się natyrałam.
Dzięki za koreankę, mogłam wcześniej to robić, byłaby niższa i łatwiej byłoby z cięciem
Milka 15:28, 10 mar 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Uważajcie na siebie. Pierwsze drżenie łydek, to hop do siadu. Nie ma co kozaczyć,

Hanuś, z kozaczeniem to zapomnij. Jak jeden dzień podziałam, to na drugi odpoczywam, dzięki za troskę
Milka 15:35, 10 mar 2022

Dorota321 napisał(a)
Ja 3 berberysy w tym roku ścięłam na 10 cm od ziemi, tylko czwartego wycięłam połowę. Gałęzie już spalone na ognisku. Berberysy są ładne, ale to bardzo niewedzięczne krzewy. Do dziś wyciągam cieniutkie igiełki z dłoni. Przede mną jeszcze Admiration do cięcia.
Krokusy masz w pięknym kolorze.

Dorotko, tak berberysy okropne z tym kolcami. Sama nieraz aż do zabiegowego szłam, tyle ich miałam. Te na wyspie berberysowej rosną samopas, bezobsługowe, ale już tak wielkie, że zacieniają rabaty i trzeba cięcie zrobić. W innym miejscu gigant też do cięcia. A koło domku letniego, to berberys, ognik ścinamy aż do ziemi, bo zbyt duże i zasłaniają widok. Odrosną i będę kontrolować je. Admiration na jesień cięłam, więc teraz mam spokój.
Doszłam do wniosku, że te ciemno fioletowe i białe krokusy, najlepiej mi się podobają, dzięki
Milka 15:39, 10 mar 2022

Joku napisał(a)
Irenko M dzisiaj wywiercił dziury odpływowe w doniczce. Strasznie twarda materia. Zastanawiam się jak ją powiesić na ścianie. Jak wy to zrobiliście? Jakieś haczyki?

Jolu, no ciężko te dziurki robić. Mąż nawiercił w murze otwory, wbił kołki i potem śrubami dokręcił, tzn takie haczyki na wkręt.