Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Kindzia 11:07, 28 wrz 2016

Matko i córko...to sporo roboty masz, zanim będziesz mogła posadzić. Jeszcze w ten weekend ciepło ma być, to trochę obrobisz w komfortowych warunkach. Potem już ma chłodniej być...
Buziak Irenko
sylwia_slomc... 11:12, 28 wrz 2016

Milka napisał(a)
Madżenka....energia jest, czas nie i tu bolączka, ale jestem dobrej myśli
O jaki komplement zwiększam populację, jakoś mniej pracy będzie, aż w końcu wyjdzie mi monotematyczny ogród

Kindzia....nic nie posadzone, stoi na stole na pergoli, coby Misia nie zniszczyła; żeby posadzić, muszę zryć rabatę, wywalić miskant cukrowy, oczyścić z rudbekii i firletek, przesadzić jeżówki, brązowe carexy, powiększyć rabatę, a na to trzeba czasu i najpierw porządnie to miejsce namoczyć, bo inaczej nawet łopaty nie wbijesz. W sobotę zaczniemy.

Bogdzia....rośliny w kondycji generalnie, hym mój charakterek, cieszyć się czy martwić dziękuję i wzajemnie zdrówka, bo wiem, że nadal te oczy cię męczą.

kasja83....lubię je bardzo
dumam, gdzie dać 2, co są do przesadzenia, tak na szybciora nie wiem, mus podumać...

Tego kawałka ogrodu w całości z tej strony chyba nie widziałam jeszcze
Fajna tak konstrukcja ...pod pnącza?
KasiaWB 11:20, 28 wrz 2016

No właśnie, pomyślałam to samo co Sylwia, z całkiem innej strony widziany ogród Bardzo ładnie
A zdjęcie rowerka pod domem z tymi drobnymi kwiatkami idealnie nadaje się do wsadzenia w ramkę i na ścianę cudnie po prostu

Ściskam!
Milka 11:24, 28 wrz 2016

Chłód mi nie przeszkadza, odpowiedni ubiór i już. Tylko jestem wolniejsza i czasu muszę mieć więcej.
Tu np. trzeba zerwać darń, do przodu kostrzewy przesunąć, przerzedzić aby berberys Admiration miał miejsce. Przy okazji dereń w inne miejsce, konkretnie na miejsce pięciornika, wywalam go zupełnie.
Milka 11:26, 28 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tego kawałka ogrodu w całości z tej strony chyba nie widziałam jeszcze
Fajna tak konstrukcja ...pod pnącza?

No jakoś mniej chyba pokazywałam
Tak, tam są 3 powojniki, niestety tak je żrą ślimory, że nie wiem kiedy zarośnie to, co nowe liście, zżarte i same badylki
starszych liści już nie ruszają, nawet karma nie pomaga.
Milka 11:30, 28 wrz 2016

KasiaWB napisał(a)
No właśnie, pomyślałam to samo co Sylwia, z całkiem innej strony widziany ogród Bardzo ładnie
A zdjęcie rowerka pod domem z tymi drobnymi kwiatkami idealnie nadaje się do wsadzenia w ramkę i na ścianę cudnie po prostu

Ściskam!

Kasiu dzięki właśnie tam, gdzie rower czeka mnie kolejna rewolucja, ciężko będzie. Bo sadzenie gdzie dojrzałe drzewa, to horror.
Tak, jak tu, ani trawa ani nic, albo nieustanne podlewanie, a na to ni czasu ni kasy

Pszczelarnia 11:33, 28 wrz 2016

Milka napisał(a)

I róże Chopin, miło to słyszeć

Chopiny pominęłam, bo nie darzę ich sympatią choć do hortensji bardzo pasują.

Ile lat rosną te miłorzęby, jakie sadziłaś?

Masz jeszcze inne zdjęcia mił.?
Sebek 11:34, 28 wrz 2016

Ciekawe co w tym miejscu wymyslicie... Na pewno bym w trawnika w tym miejscu zrezygnował, tylko z nim problemy...
Pszczelarnia 11:35, 28 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)
Twoje roślinki wydaja sie miec Twój charakter i szaleja w ogrodzie, pięknie wyglądaja. Zdrówka dla Was życzę.

Tak, tak. Bardzo dorodne i ładne.
Dominika11 11:37, 28 wrz 2016

Milka napisał(a)
Chłód mi nie przeszkadza, odpowiedni ubiór i już. Tylko jestem wolniejsza i czasu muszę mieć więcej.
Tu np. trzeba zerwać darń, do przodu kostrzewy przesunąć, przerzedzić aby berberys Admiration miał miejsce. Przy okazji dereń w inne miejsce, konkretnie na miejsce pięciornika, wywalam go zupełnie.
znowu coś zmieniasz mi sie podoba choc poszerzyc trzeba faktycznie