Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

leon60 18:16, 30 wrz 2016

Irenko w szoku jestem jak Ci wszystko porosło, pięknie !!!
Trawy masz ogromne, moje 3-letnie ML chyba też chcą kwitnąć
Chopiny fajnie się zgrały z hortkami fajna ta rabata a ja swoje jednak wysadzam bo mi nie pasi..
i zakupy z Wojsławic cudne
jolanka 18:26, 30 wrz 2016

Trawy wyglądaja u Ciebie bosko Wspaniale uzupelniają ine rośliny. Jak widzę takie olbrzymy to chya muszę u siebie wiosn a poprzesadzać bo za gęsto je posadzilam

ML u mnie jest jeszcze mlody ale chyba będzie kwitł
agata19762 19:53, 30 wrz 2016

Irenko cudne masz te asterki. Muszę koniecznie sobie kupić będzie kolorowo w ogrodzie.

Trawy masz obłędne!!!
Wszystkie rośliny wybujały na maxa.
Tak sobie myślę, że te nasze ogrody mają jednak moc.

Pozdrawiam cieplutko
zbigniew_gazda 08:29, 01 paź 2016

Dziękuję bardzo za miłe życzenia Irenko. Szał traw pokazujesz. Musze się pozbyć cukrowego bo mi ogród zarośnie.
gierczusia 13:19, 01 paź 2016

Irciu o te lilie przyszłam podpytać
Milka 13:27, 01 paź 2016

Tak, jak u ciebie pisałam, posadziłam 4 lata temu, wciąż są, kwitną w grackach i rozplenicach, które jeszcze je w tym czasie nie za bardzo zasłaniają, ale teraz już wiem, że muszę przesadzic, bo trawy są zbyt wielkie.Z tymi orientalnymi jest róznie, u jednych zimują u innych nie, duzo zależy od tego, jaka jest zima, ostatnie były żadne, więc może dlatego zimują.
Milka 13:28, 01 paź 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Dziękuję bardzo za miłe życzenia Irenko. Szał traw pokazujesz. Musze się pozbyć cukrowego bo mi ogród zarośnie.

Cieszę się, że sprawiłam radość
Też wywalam cukrowy, dziś...ale lekko nie będzie.
Milka 13:32, 01 paź 2016

agata19762 napisał(a)
Irenko cudne masz te asterki. Muszę koniecznie sobie kupić będzie kolorowo w ogrodzie.

Trawy masz obłędne!!!
Wszystkie rośliny wybujały na maxa.
Tak sobie myślę, że te nasze ogrody mają jednak moc.

Pozdrawiam cieplutko

Astry lubię za bezproblemowość, kolor o tej porze i łatwość rozmnażania. Z tym, że najbardziej lubię te niższe, nie pokładają się, wysokie ścinam w czerwcu i wtedy nie są tak wybujałe wzwyż. Po przekwitnięciu kwiatostanu, ścinam go i dzielę roślinę, na drugi rok już jest duża kępka, te co pokazuję, to z ubiegłej jesieni po dzieleniu.
Rośliny mają moc, my tylko błądzimy, bo najpierw dużo i gęsto sadzimy, a potem kolejna robota, bo trzeba to przesadzać, a tak naprawdę, większośc roslin potrzebuje choc 3 lata, żeby nabrać masy i pokazać piękno i zaadaptowac się do nowych warunków.
Buziaki
Milka 13:35, 01 paź 2016

jolanka napisał(a)
Trawy wyglądaja u Ciebie bosko Wspaniale uzupelniają ine rośliny. Jak widzę takie olbrzymy to chya muszę u siebie wiosn a poprzesadzać bo za gęsto je posadzilam

ML u mnie jest jeszcze mlody ale chyba będzie kwitł

Jola, to jest właśnie błąd nowicjuszy, też te błędy popełniłam.
Lepiej przesadzić, dać miejsce i cieszyć się potem ich wzrostem
To masz fart, jesli che kwitnąć, to się rzadko zdarza, u mnie tylko raz.
Traw mam sporo, bo mniej z nimi pracy, a siły nie te już, a wiadomo, że chce się mieć ładnie, choc niekoniecznie to sie udaje, jednak nie przejmuję się, chłonę ogród jako całość, zapach i zieleń co tam chwasty i leśny trawnik
Milka 13:37, 01 paź 2016

leon60 napisał(a)
Irenko w szoku jestem jak Ci wszystko porosło, pięknie !!!
Trawy masz ogromne, moje 3-letnie ML chyba też chcą kwitnąć
Chopiny fajnie się zgrały z hortkami fajna ta rabata a ja swoje jednak wysadzam bo mi nie pasi..
i zakupy z Wojsławic cudne

Olu, też stwierdzam, że po 4 latach..prawie juz 5 bycia na forum, ogród zmienił się, bardzo rozrósł. Proces będzie trwał nadal, ogród ciągle będzie inny.
Choiny pasują tam, ale też ta róża mnie rozczarowała, ale niech sobie tam będzie, skoro żyje.
No ciekawa jestem kwiecia na twoich ML, bo u mnie nic nie ma i chyba nie będzie.