Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

malgorzata_s... 20:11, 01 paź 2016

Trawy u Ciebie to genialny pomysł. Łuki bosko zarosły a mimo to stylowo nieco odsłonięte. Teraz są takie jak powinny. Buziolki
Bogdzia 21:25, 01 paź 2016

Irenko u Ciebie zawsze minimum 10 stron do przeczytania, pędzisz z tym wątkiem jak rakieta. Cudnie wszedzie .
sylwia_slomc... 22:50, 01 paź 2016

Milka napisał(a)
Justyna, Elata jest piękną trawą, bezproblemową, wiosną szybko odpala, nie wywalaj jej, zmień jej miejsce, naprawdę szkoda. Ja mam ją tez posadzoną w takim trudnym miejscu, 2 lata była byle jaka, a w tym roku jest rewelacyjna, a nawet mało co wody dostaje.
Hakonki jak już odpalą, idą jak burza, też terminatorki i szybko masy nabierają, wiosną na start daj nawóz.
Swoje juz teraz jesienią hakone przenoszę, przy okazji dzielę już teraz.

Irenko gdyby Ci jakaś pojedyncza gałązka z korzonkiem odpadła przy dzieleniu nie wyrzucaj nigdzie się na nie nie natknęłam jeszcze
Madzenka 23:33, 01 paź 2016

Chyba po obejrzeniu twoich fotek zamarzył mi się trawiasty ogród
Kindzia 18:22, 02 paź 2016

Przyleciałam zobaczyć czy Ci ML zakwitły w tym roku...a piszesz, że nie...miałam nadzieję, bo moje Zebrinusy po przerwie kwitną, to myślałam...

U nas do 15,00 było lato, potem zaczęło padać i temperatura się wybitnie jesienna zrobiła Czy to już koniec???

Buziaki
Mirka 11:29, 03 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Chyba po obejrzeniu twoich fotek zamarzył mi się trawiasty ogród
Marzenko nie tylko tobie Irenko kusisz
an_tre 11:40, 03 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Irenko u Ciebie zawsze minimum 10 stron do przeczytania, pędzisz z tym wątkiem jak rakieta. Cudnie wszedzie .
Święte słowa Bogdziu Irenko jesteś wulkanem energii i przyciągasz jak magnes
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
oliwka 12:01, 03 paź 2016

tu nic nie ryję...na razie

i dobrze, że nie ryjesz, bo tu pięknie wszystko rośnie
Milka 12:28, 03 paź 2016

Sebciu....i nie dziwię się tobie, to po prostu masakra, oboje byliśmy padnięci; on ma te korzenie, jak powrozy, wrosły w inne rośliny, przy okazji ile opuchlaków wykopaliśmy, szok. Pewnie jeszcze będzie odrastał, ale chyba chemią polecę już, inaczej go nie zwalczę. Ale wcale nie było łatwiej z usuwaniem siewek rudbekii i firletki, one taki filc w ziemi robią, że ona nie oddycha i wody nie przepuszczają. Taka walka czeka mnie jeszcze z goździkami...uff
ogrodniczka w akcji
ale najwięcej Waligóra zrobił, poszerzał rabaty, kanty, darni się nawoził zdartej, że hej, problem, co z nią robić, jak tyle tego...
posadził trawy, wszystkie na nowo układał i kostrzewy i carex bronzita.

BasiaLT...Basiu nie wszystko, są miejsca trudniejsze, gdzie ciągle muszę poprawiać, aż trafi to, co da radę. Ponadto rośliny się rozrastają i znowu to przesadzanie, nie wiem czy w tym roku zdążę, , więc wiosna chyba pracowita, a teraz już cebulowe pora sadzić, leje i ziemia w końcu miękka. Niemniej bardzo dziękuję
polecam azalię Klondyke, super się wybarwia. W tle widać jeszcze nie usunięty miskant cukrowy. Jest piękny, ale nikomu go nie polecam, zbyt inwazyjny.

GorAna....Aniu miło cię widzieć, jakoś ostatnio mniej cię na forum.
Az dziwne, że padły, bo takie same u siebie mam i są wielkie już, dobrze, że z nasion się udało, czy zakwitną? jesli jeszcze będzie ciepło, to może tak, jak nie, za rok na pewno.
Dzięki za pochwały, to jednak sercu miłe, jak inni doceniają zmiany i wykonaną pracę, pozdrawiam
a to matka twoich trawek
tak nawiasem, to trawy żółkną już, czują jesień i brak wody może..

Milka 12:41, 03 paź 2016

Ewa777...w końcu mam już posadzone, ale ledwo co je widać, bo np miskant Memory raptem 2 badylki ma
Generalnie trawy u mnie sobie radzą, jedne za bardzo
nie pamiętam nazwy tej, jest do wywalenia, tak samo inwazyjna, jak miskant cukrowy, choć śliczna. Nie wiem tylko czy dzięki niej, judaszowiec tak mi w tym roku w górę poszedł, bo siedział w ziemi, jak zaklęty
z tyłu mam trzcinniki KF, które nie są widoczne

violka171
Violu, pisałam o marcinkach, a czy z chryzantemą da radę tak samo, to nie wiem, ze złocieniami da się. tez mam takie odmiany, z tych wyższych, co na jednej gałązce rosną, z tymi czekam do wiosny, aby boczne kłykcie wypuściły i dopiero odrywam, ja to robię w wodzie, wypłukuję ziemię i łatwo korzenie rozdzielać, bez uszkadzania. Natomiast te niższe, w kępach, dzielę teraz. Sfocisz i popatrzymy.
o np. z tych bez problemu teraz jesienią robię.

Hania
My ślę, że się nie mylisz, ale czy marcinki i chryzantemy, to jedno i to samo??
np ta biała zimuje, ale jest jeden badyl i nie ma z czego oderwać do podziału.