Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 13:39, 01 paź 2016

Basilikum napisał(a)
starsze na pewno maja, bo pamietam z zeszlego roku, ze w tych samych miejscach kwitly.

Ale daczego nie kwitnie ta Twoja 5-letnia? hmm

To dobrze wrózy, jest nadzieja dla naszych młodych. A czemu ta nie kwitnie, nie wiem. Może coś źle robię, ale nigdzie jakiś cennych informacji na ich temat nie znalazłam.
Milka 13:40, 01 paź 2016

Kasiek napisał(a)

Oby było, jak piszesz ciąc lubię a na to kwiecie czekam, będzie ciekawie wiosną mam nadzieję
Posłucham ciebie i może jej nie zetnę, ale to co suche, brzydkie będzie.
Milka 13:41, 01 paź 2016

Sebek napisał(a)

Jeszcze nie posadzone? No wiesz

Nie ma czasu, może dziś lub jutro, najpierw miskant cukrowy muszę usunąć.
Milka 13:42, 01 paź 2016

Miłego weekendu wszystkim
Pogoda sprzyja pracom w ogrodzie, u mnie w nocy nawet pokropiło, łatwiej kopac będzie.
13:45, 01 paź 2016
dzieki za info ..czyli o tataraku tez musze zapomnieć

hakone dokupiłam mam łacznie 6 szt bo moja mikra sie nieoczekiwanie zebrała w sobie i sie zrównala z tymi ze szkółki ....a sa posadzon po 3 na naroznikach tej rabaty z elata ...tam jest długo cien i najmokrzej ...elate musze wyeksmitowac w takim razie bo nie mam dla niej przyoczkowej rabaty
gobasia 13:48, 01 paź 2016

Milka napisał(a)
Miłego weekendu wszystkim
Pogoda sprzyja pracom w ogrodzie, u mnie w nocy nawet pokropiło, łatwiej kopac będzie.

to widocznie te chmury błąkaly się dzsiaj w nocy...u mnie też pokropilo
Milka 13:49, 01 paź 2016

Justyna, Elata jest piękną trawą, bezproblemową, wiosną szybko odpala, nie wywalaj jej, zmień jej miejsce, naprawdę szkoda. Ja mam ją tez posadzoną w takim trudnym miejscu, 2 lata była byle jaka, a w tym roku jest rewelacyjna, a nawet mało co wody dostaje.
Hakonki jak już odpalą, idą jak burza, też terminatorki i szybko masy nabierają, wiosną na start daj nawóz.
Swoje juz teraz jesienią hakone przenoszę, przy okazji dzielę już teraz.
Milka 13:53, 01 paź 2016

gobasia napisał(a)

to widocznie te chmury błąkaly się dzsiaj w nocy...u mnie też pokropilo

Gobasiu, tak do 22 siedzieliśmy, było ciepło, nagle wiatr i chmury się pojawiły, ale poszliśmy spac i nie wiedziałam, że padło, dopóki rano nie wstałam, spałam jak zabita i deszczu nie słyszałam
Mirka 14:39, 01 paź 2016

Milka napisał(a)

Astry lubię za bezproblemowość, kolor o tej porze i łatwość rozmnażania. Z tym, że najbardziej lubię te niższe, nie pokładają się, wysokie ścinam w czerwcu i wtedy nie są tak wybujałe wzwyż. Po przekwitnięciu kwiatostanu, ścinam go i dzielę roślinę, na drugi rok już jest duża kępka, te co pokazuję, to z ubiegłej jesieni po dzieleniu.
Rośliny mają moc, my tylko błądzimy, bo najpierw dużo i gęsto sadzimy, a potem kolejna robota, bo trzeba to przesadzać, a tak naprawdę, większośc roslin potrzebuje choc 3 lata, żeby nabrać masy i pokazać piękno i zaadaptowac się do nowych warunków.
Buziaki
Widzisz Irenko a ja zawsze wiosną dzieliłam.Teraz po przeczytaniu tego co napisałaś wiem że źle robiłam.Podzielę białe jak przekwitną.edit:czy liatrę teraz też dzielisz czy dopiero wiosną? Na ciacho skuś się ja już dwa kawałki zjadłam
Basilikum 15:14, 01 paź 2016

Czekaj czekaj a kiedy ty ta pampasowke tniesz?
u nas ludzie wiosna tna a na zime robia chocholy. Pieknie ona wyglada przez cala zime a potem ciach