Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:56, 25 lut 2017

Jana napisał(a)
Jestem strasznie ciekawa tych pecherznic na pniu

Ja tez Jana
Niedaleko mnie, na innej ulicy, facet miał 6 sztuk, jak tam łaziłam, nie mogłam wyjść z podziwu nad ich urodą, jak kwitły, jak potem były te owocostany, a korona taka okrągła kulka, no i te liście, cudo forma, kolor i wybarwienie jesienne Ja mam 1 pęcherznicę prowadzoną jako krzew.
Milka 12:18, 25 lut 2017

Napia napisał(a)
Od kilku lat walczę z pędrakami. Stosuję nicienie, które także są zalecane do walki z opuchlakami. Widzę, że z roku na rok pędraków jest coraz mniej, ale podlewam ogród nicieniami co najmniej raz w sezonie. Nie widzę szans, by zupełnie zwalczyć populację, bo obok sąsiedzi mają ogrody w których nic przeciwko szkodnikom się nie robi.

Agnieszko, na forum jest nas bardzo dużo walczących z opuchlakami, z częściowymi sukcesami. U siebie na razie widzę, że najlepiej sprawę załatwiają kosy, stale w pobliżu rodków grzebią...na razie nic innego nie robiłam, ale pilnuję aby sprawdzać nowe rosliny, przed sadzeniem płukam do czystych korzeni i dopiero sadzę, czy coś to da, okaże się w czasie
A jak sąsiedzi nie walczą, to nierówna ta walka, tak też jest ze ślimakami, golasami.
malgorzata_s... 12:19, 25 lut 2017

Bardzo lubię wszystko na pniu bo mogę to gdzieś jeszcze piętrowo wepchnąć
Buziaki
Milka 12:41, 25 lut 2017

Tak Gosiu, dlatego teraz takie wybieram mam nadzieję niebawem na nasze spotkanie, wiosna tuż buź
Madzenka 12:45, 25 lut 2017

Radosnego świętowania Wam życzę !
Ja już pod JG
Milka 12:47, 25 lut 2017

Dziękuję kochana
To samo miejsce, co rok temu, dołączyli Kanadyjczycy, wylatują we wtorek, a problem zostaje, pogadamy przy okazji, poszukaj wiosny
Bogdzia 12:54, 25 lut 2017

O zakupach mowa . Ja w tym roku na razie tylko nasionka kupiłam , muszę sie rozpatrzec w ogrodzie co mogę zmiescic. Na pierwszy ogień pójdą drzewa chyba klony ale nie mogę sie zdecydowac bo własnie mi chyba Atopurpureum padł.Na pniu roslin nie lubię bo dla mnie to sztuczne ale moze jeszcze zmienię zdanie.
Milka 13:01, 25 lut 2017

Nasiona mam na razie w zamrażarce, będę siac do gruntu. Na pniu lubie, pęcherznice są cudne, sama prowadzę perukowca w tej formie w donicy, a jeszcze dojdą oliwniki
A kupiłam Palibin, brzozę pendula Purpurea i jasmin wonny Schneetstrum.
Mam nadzieje, ze jednak nie padł Bożenko

a kiedyś mój perukowiec, co w gruncie był taki, teraz golę nisko w kulę, z barku miejsca, tak na rabacie mi porosło
frezja 13:45, 25 lut 2017

Milka napisał(a)

a kiedyś mój perukowiec, co w gruncie był taki, teraz golę nisko w kulę, z barku miejsca, tak na rabacie mi porosło

To Ty pomysłowa jesteś. Zamówiłam też pęcherznicę, która Ci wynalazłam ostatnia, ale mam. Więcej roślin zamówiłam i drzewka też...jakie to drogie hobby
mirkaka 14:50, 25 lut 2017

Milka napisał(a)

Ja tez Jana
Niedaleko mnie, na innej ulicy, facet miał 6 sztuk, jak tam łaziłam, nie mogłam wyjść z podziwu nad ich urodą, jak kwitły, jak potem były te owocostany, a korona taka okrągła kulka, no i te liście, cudo forma, kolor i wybarwienie jesienne Ja mam 1 pęcherznicę prowadzoną jako krzew.

Irenko, a Ty zamówiłaś gdzieś pęcherznice na pniu ?
Jak byś była na spacerze to może mogłabyś zrobić zdjęcie tych sąsiada?
Bardzo mnie ciekawi ten temat, czy one są szczepione czy tak wyprowadzone? Może mogłyby zastąpić nieduże drzewko?