Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Rosa 11:52, 22 kwi 2017

Milka napisał(a)
No Leoś siusiu chciał w sypialni u nas śpi, z 1 stopnia boi się zejść, więc jak już wstałam, no to polazłam z nim w ogród

No macierzyński by się przydał .
Milka 11:54, 22 kwi 2017

Ewik napisał(a)
Leos cudny ☺ magnolie podziwiam u innych ,u siebie mieć nie będę.

Ewo, a czemu nie??? Może choć 1 gwiaździstą???Leoś dziękuje
foto nie wyszło, ale widać listki, bordowe, brzozy Purpurea, przesadziłam ją na miejsce magnolii
Milka 11:56, 22 kwi 2017

Rosa napisał(a)

No macierzyński by się przydał .

Ha ha, tak
Roślinki rosną, sasanki kwitną, akurat pogoda nie nawaliła, jak posadziłam, spadł deszcz i podlał
Ewo dziękuję tulipanem
a w tle gigant mak wschodni, wywaliłam wszystkie, a one jakimś cudem i tak odrosły, widocznie jakiś kawałek korzenia został
Ewik 12:02, 22 kwi 2017

Nie chce bo u nas zimno i zapewne by zmarzła i tyle byłoby kwiatów. Twoje hakone to wielkie, u mnie maleńkie listki się pokazują.
Milka 12:03, 22 kwi 2017

bogumila napisał(a)
...wiosenne fotki wywołują u mnie silne emocje...niesamowite,że wszystko już takie wyrośnięte.Pozdrawiam.

Cieszę się Bogusiu, że mogę sprawić przyjemność Tobie, zaraz u Ciebie ruszy z kopyta
2 sztuki CW, na poważnie już kwitną
tu też hakonki wielkie
mam je poupychane wszędzie, część chyba znowu przesadzę, bo giną za innymi
w tle wysoko juz widać, jak wisteria się zieleni

Rosa 12:06, 22 kwi 2017

Dzięki za tulipanka . Irenko u Ciebie same giganty i wiosna pół miesiąca wcześniej . U mnie w maju dopiero tak będzie. Na kwiaty magnolii raczej nie mam co liczyć, siebolda - czerwcowa, ma liście przemarznięte to i pąki pewnie też . Pozostaje się cieszyć tym co się uchowało przed mrozem, wziąć sekator i znów ciąć róże .
p.s. boszeeeeeeeeeee ale rodki,
Milka 12:09, 22 kwi 2017

Ewik napisał(a)
Nie chce bo u nas zimno i zapewne by zmarzła i tyle byłoby kwiatów. Twoje hakone to wielkie, u mnie maleńkie listki się pokazują.

Gwiaździste są bardzo wytrzymałe, dlatego akurat ją poleciłam. U mnie rośnie w najzimniejszym miejscu i co rok piękne
Hakone błyskawicznie rosną i Elaty i carex szerokolistny
bogumila 12:11, 22 kwi 2017

Milka napisał(a)

Cieszę się Bogusiu, że mogę sprawić przyjemność Tobie, zaraz u Ciebie ruszy z kopyta
2 sztuki CW, na poważnie już kwitną
tu też hakonki wielkie
mam je poupychane wszędzie, część chyba znowu przesadzę, bo giną za innymi
w tle wysoko juz widać, jak wisteria się zieleni

Moja hakone dopiero stroszy piórka...ledwo ją widać,ale przezimowała i z tego się cieszę.Moim CW też niespieszno...ale przyzwyczaiłam się już do tego,że jestem na samym końcu ogonka.Jak to dobrze,że dzięki O.mogę szybciej cieszyć się wiosennym kwieciem.CW wyglądają bajkowo...
Milka 12:15, 22 kwi 2017

Rosa napisał(a)
Dzięki za tulipanka . Irenko u Ciebie same giganty i wiosna pół miesiąca wcześniej . U mnie w maju dopiero tak będzie. Na kwiaty magnolii raczej nie mam co liczyć, siebolda - czerwcowa, ma liście przemarznięte to i pąki pewnie też . Pozostaje się cieszyć tym co się uchowało przed mrozem, wziąć sekator i znów ciąć róże .
p.s. boszeeeeeeeeeee ale rodki,

Proszę uprzejmie

Mój ogród ma super położenie, wkoło otoczony domami, murem i wielkimi drzewami, to dlatego jakoś szybko idzie wiosna
Sieboldi piękność, dumałam nad nią, może jednak zakwitnie??
Teraz dopiero tniesz roże?
No ja mało cięłam, bo liści nie zgubiły, a jedna już będzie kwitnąć, jakaś szalona
Rodków u mnie dostatekazali też, ale japońskie w niektórych miejscach kiepsko, chyba od suszy ubiegłorocznej.
Milka 12:17, 22 kwi 2017

bogumila napisał(a)

Moja hakone dopiero stroszy piórka...ledwo ją widać,ale przezimowała i z tego się cieszę.Moim CW też niespieszno...ale przyzwyczaiłam się już do tego,że jestem na samym końcu ogonka.Jak to dobrze,że dzięki O.mogę szybciej cieszyć się wiosennym kwieciem.CW wyglądają bajkowo...

Najważniejsze, że przezimowała
U mnie psiaki ją wsuwają, końce odgryzione
Ale my dzięki temu, dalej u Ciebie wiosennie mamy