Ewo, a czemu nie??? Może choć 1 gwiaździstą???Leoś dziękuje
foto nie wyszło, ale widać listki, bordowe, brzozy Purpurea, przesadziłam ją na miejsce magnolii
Ha ha, tak
Roślinki rosną, sasanki kwitną, akurat pogoda nie nawaliła, jak posadziłam, spadł deszcz i podlał
Ewo dziękuję tulipanem
a w tle gigant mak wschodni, wywaliłam wszystkie, a one jakimś cudem i tak odrosły, widocznie jakiś kawałek korzenia został
Cieszę się Bogusiu, że mogę sprawić przyjemność Tobie, zaraz u Ciebie ruszy z kopyta
2 sztuki CW, na poważnie już kwitną
tu też hakonki wielkie
mam je poupychane wszędzie, część chyba znowu przesadzę, bo giną za innymi
w tle wysoko juz widać, jak wisteria się zieleni
Dzięki za tulipanka . Irenko u Ciebie same giganty i wiosna pół miesiąca wcześniej . U mnie w maju dopiero tak będzie. Na kwiaty magnolii raczej nie mam co liczyć, siebolda - czerwcowa, ma liście przemarznięte to i pąki pewnie też . Pozostaje się cieszyć tym co się uchowało przed mrozem, wziąć sekator i znów ciąć róże .
p.s. boszeeeeeeeeeee ale rodki,
Gwiaździste są bardzo wytrzymałe, dlatego akurat ją poleciłam. U mnie rośnie w najzimniejszym miejscu i co rok piękne
Hakone błyskawicznie rosną i Elaty i carex szerokolistny
Moja hakone dopiero stroszy piórka...ledwo ją widać,ale przezimowała i z tego się cieszę.Moim CW też niespieszno...ale przyzwyczaiłam się już do tego,że jestem na samym końcu ogonka.Jak to dobrze,że dzięki O.mogę szybciej cieszyć się wiosennym kwieciem.CW wyglądają bajkowo...
Mój ogród ma super położenie, wkoło otoczony domami, murem i wielkimi drzewami, to dlatego jakoś szybko idzie wiosna
Sieboldi piękność, dumałam nad nią, może jednak zakwitnie??
Teraz dopiero tniesz roże?
No ja mało cięłam, bo liści nie zgubiły, a jedna już będzie kwitnąć, jakaś szalona
Rodków u mnie dostatekazali też, ale japońskie w niektórych miejscach kiepsko, chyba od suszy ubiegłorocznej.