Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Pola 12:21, 22 kwi 2017

Wiosna, różaneczniki zaczynają szaleć, u mnie też..... mam nadzieję że strat zimowych nie dużo u Ciebie.
Macham miłego weekendu życzę, u nas buro i ponuro.
Milka 12:57, 22 kwi 2017

Jolu, u mnie ok, żadnych strat, śniegu i mrozu nie było, tylko klon Garnet cos podejrzany, ale czekam
12:59, 22 kwi 2017
Moje CW też mają pękające pąki ale nie tak jak u ciebie
Milka 13:04, 22 kwi 2017

Moniko, one te najszybsze, oczywiście poza miniaturkami, bo te juz od tygodnia kwitną. Czyli tak samo wiosennie masz
Mąż kosi, choc połowę dziś, będzie od razu lepiej
Rosa 14:41, 22 kwi 2017

Milka napisał(a)

Teraz dopiero tniesz roże?
No ja mało cięłam, bo liści nie zgubiły, a jedna już będzie kwitnąć, jakaś szalona

Trzeci raz tej wiosny będę cięła róże, nowe przyrosty zmarzły . Płakać się chce, nawet miłorząb i aralia japońska wszystkie pąki mają zmarznięte. O czereśniach nie ma co marzyć, bzy koralowe, kwiaty bergenii, hortensje - wszystko zmarznięte i czarne. Wszystkie nowe przyrosty trzcinników i miskantów też mróz załatwił. Zaczynają kwitnąć wiśnie i jabłonie (mam 3 kolumnowe) i aż się boję myśleć, co się stanie, jak mróz przyjdzie w nocy. Nie chce się nawet wychodzić do ogrodu tak smutno wygląda .
Trudno, będę cieszyć oczy w innych ogrodach .
ElzbietaFranka 18:11, 22 kwi 2017

Witam Milus. Przegladalam kilka ostatnich stron twojego watku.
Twoje rododendrony jak zwykle zachwycaja. Juz nie pytam co ty im dajesz do,jedzenia, bo widocznie masz reke do nich tzw reke i tyle. One poprostu ciebie kochaja ze wzajemnoscia.

Jak nazywa się ten biały rododendron na zdjęciach który już zakwita i ile ma lat u ciebie.

Milka chce zrobic w polcieniu rabate z rododendronami i azaliami.
Co bys mi polecila jakie rodendrony bezproblemowe, zeby zaczac je uprawiac, najmniej klopotliwe. Z azaliami nie mam klopotu, z rododendronami tak a je bardzo lubie.
Chce kupic ok 10 szt.
Kasya 18:13, 22 kwi 2017

Urszulla 18:33, 22 kwi 2017

Milka napisał(a)

Ma wielką grację
Ula, stale nam się zmienia u mnie orlików pełno, uwielbiam je, siewek od groma też.
Wcześniej wstawiłam Black Tulip.
Kłącze powinno zakwitnąć, daj ciut nawozu
azalie wielkokwiatowe prawie startują, kolor przebija
tu Nektarine orange, jest śliczna,dwukolorowa, cała w pąkach

hakonki wszędzie już wielkie

żagwiny też się coraz więcej rozkręcają, wydeptane przez Leosia
trawy nie ma jak kosić, znowu kapie

Trawy u Ciebie zachwycają, a hakonki to wogole.o jednej azalii też myślałam ale nie umiałam nigdy wybrać. Tyle razy byłam w Pisarzowicach.
Urszulla 18:39, 22 kwi 2017

Milka napisał(a)
Jolu, u mnie ok, żadnych strat, śniegu i mrozu nie było, tylko klon Garnet cos podejrzany, ale czekam

Mój Garnet też miał wczoraj zawieszone listki.
Basilikum 20:06, 22 kwi 2017

Milka napisał(a)

i cała banda

fajna banda