Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Basilikum 06:30, 23 cze 2017

Irenko zdrowka zycze wiec
Monia81 08:50, 23 cze 2017

To zdrowiej Irenko, oby szybko przeszło...
Milka 11:24, 23 cze 2017

Moniko
dzięki w poniedziałek do lekarza, no i prywatnie masaże zamawiam, coby funkcjonować,ogród zaniedbany, a ja nie mogę nic robić za bardzo.

Basilikum
dzięki, nastraszyłam się i nacierpiałam, na 2 dni odjęło mi nogi, masakra

z dalii tylko ciemne mam
jakoś bez problemu się je przechowuje i co rok mi kwitną, już niebawem, tylko zachwaszczone tam siewkami tych ponad 100-letnich drzew

i przesadzana róża Snow White na 2 pędach kwitnie, ale puszcza już nowe

rojniki w donicy podziwiam, za wytrzymałość

Kasya 11:44, 23 cze 2017

jest co podziwiac
jak te kloniki fajnie dopasowane przyrostami do okiennic
Milka 11:56, 23 cze 2017

Kasiu, no zgrały się, już cięcia wymagają
Milka 12:17, 23 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Sylwia, miałam identyczne odczucie Szok po prostu

Naprawdę? pokazywałam z odległości je
teraz tam lawenda 20 letnia króluje
i bajzel z chwastami
no i samosiejki kosmosy ruszyły
pierwszy biały

rudbekii też pełno, ale ją wywalę

hanka_andrus 12:21, 23 cze 2017

Irenko, co ja czytam! Oszczędzaj się. Ogród poczeka z kosmetyką na Ciebie, albo na pomoc ników Twoich. Nie musisz wszystkiego robić własnoręcznie. Naucz się prosić o pomoc. To żaden wstyd, to życiowa konieczność.
Pozdrawiam. Tez prosze o pomoc, kiedy sama nie dam rady.
Milka 12:24, 23 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Irciu Kochana...dopiero dzisiaj dorwałam się do komputera i od razu do Ciebie z podziękowaniami za miłe przyjęcie. Po karmieniu u Kasi trudno coś jeszcze wcisnąć, ale takiego smakowitego obiadu nie mogliśmy sobie darować Jesteście bardzo gościnni z Zygmuntem i zawsze mile wspominamy wizytę u Was. Ogród to tylko do Was dodatek, zawsze o tym pamiętaj!
Ogród dojrzały i pięknie Ci wszystko rośnie, wszystko!!! Tak jak Ci pisałam wczoraj, posadziliśmy całe dobro, Malkulka przesyłkę odebrała, nawet załapała się na kawałek kosmosów Mam tylko nadzieję, że rośliny dadzą radę, pomimo upałów. Podlaliśmy obficie, a nawadnianie włącza się co drugi dzień...oby starczyło. Zdjęć u Ciebie nie robiłam, Rysiu zakopał aparat w bagażniku, widziałaś jak mieliśmy zawalony bagażnik roślinami i nie tylko roślinami, nie miałam jak go wywlec...nawet swoich zdjęć z Forstu jeszcze nie widziałam. Dzisiaj je przerzucę dopiero.
Jeszcze raz dziękujemy za gościnę. Buziaki dla Ciebie i Zygmusia

No choć ciut obiadu, żałujcie, bo szejk super chciałam zrobić
Leje, w nocy lało, ślimaki żerują, a ja nadal nic na ogrodzie.
Dadzą radę, u was pewnie też polejebuziaki

i kolejna róża, wysoko w tuje polazła

te są ciemne bardzo, na focie nie wychodzi, trzeba w pochmurny dzień zdjęcie zrobić
no i giną w różowych anabelkach

tu część przekwita, ale idą nowe i też z anabelkami
potem Grandiflora

a jaśmin Virginal Schneesten, pachnie obłędnie
Milka 12:30, 23 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, co ja czytam! Oszczędzaj się. Ogród poczeka z kosmetyką na Ciebie, albo na pomoc ników Twoich. Nie musisz wszystkiego robić własnoręcznie. Naucz się prosić o pomoc. To żaden wstyd, to życiowa konieczność.
Pozdrawiam. Tez prosze o pomoc, kiedy sama nie dam rady.

Haniu, oszczędzam się, co widać po ogrodzie, pomocników brak, też czasu u nich nie ma.
Przeraziłam się bardzo, nie byłam w stanie iść, po schodach do góry przy pomocy męża, szłam godzinę, nie mogłam sama usiąść ani wstać, nie wspominając, że żenada, bo i na kibel nie mogłam, nie wiem co się stało, dzień wcześniej kręgosłup mnie bolał, chodziłam sztywna, a na drugi dzień te nogi, stracha mam; na razie lepiej, ale nie chodzę normalnie, coś jak kaczka..powinnam jechac na SOR, ale bałam się, że mnie do szpitala wpakują, buziaki
dla Ciebie Abraham Darby
eMuś stale mi przypomina, co do mnie piszesz

Milka 12:36, 23 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dopiero w porównaniu z wami widać jakie to wszystko ogromne, myślałam, że ten szpaler pod oknem jest do pasa....jakże się myliłam

Był wyższy, ale mężuś go ciacha

ubiorek z siewu kwitnie
psy w wielu miejscach niszczą, trudno
jak się potem na jesień koszyczki nasienne robią, należy od razu sypać do ziemi i na kolejne lato w mnogości zakwitną

a w lesie mam fioletowy, całe łany
sam się tak wysiewa i pozwalam mu