Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 15:50, 26 cze 2017

Basilikum napisał(a)

ale do doka tez idz
plissss

No jasne
AgnieszkaW 15:50, 26 cze 2017

Irenko, czytałam o zawirowaniach zdrowotnych, dobrze, że już lepiej. Oszczędzaj się kochana. Buziaki
Milka 16:01, 26 cze 2017

Gocha napisał(a)
Irenko ogród zachwyca i odcieniami zieleni i kolorami. Zawsze zaglądam do Ciebie w pierwszej kolejności ale rzadko ślad zostawiam. Dużo zdrówka życzę- sama wiem niestety co to chory kręgosłup. Buziaczki

Gosiu dzięki za odwiedziny
Jak pisałam wcześniej, praca ogrodowa nie jest lekka i nam wszystkim szkodzi, choć ogród tak cieszy

pod domem mam hortensjowo

Milka 16:08, 26 cze 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, czytałam o zawirowaniach zdrowotnych, dobrze, że już lepiej. Oszczędzaj się kochana. Buziaki

No niespodziewanie mnie dopadło,już ok, ale muszę ćwiczyć i masaże brać.
Dzięki Aguś

Milka 16:18, 26 cze 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Zdjęcia z pięknego i mojego ulubionego ogrodu zobaczyłam, oko nacieszyłam, pięknie Ci wszystko kwitnie i rośnie, miałas miłych gości, psiunie cudne, no i poczytałam o zdrowotnych problemach( Nie dziwie Ci się, że tak bardzo się przeraziłaś bo nic gorszego jak niemoc i można być twardym ale najważniejsze by być sprawnym. Sama wiele doświadczyłam i wiem, jak trudno zwolnic ale ogród musi dać sobie rade. Uważaj Irenko i słuchaj dobrych fachowców bo czasami masażami to można zaszkodzić i tak jak tu ktoś napisał i paraliżu, znam taki przypadek a bron boze kręglarze to Ci każdy neurolog powie przy tym co masz. Ale zapewne wiesz co robisz a my tu tylko z troski o Ciebie sobie tak gdybamy. Czas na relaks i odpoczynek i można Irenko, sama już też do tego po przykrych doświadczeniach dochodze. Może powinnas poradnik ogrodniczki napisać, wydać katalog?? Pięknie piszesz, masz doświadczenie, wiedze, zdjęcia) Buziaki Irenko, niech mija szybko ból i wracaj do sprawności

Danusiu, dzięki za pochwały, ale ogród mam zaniedbany, wprawdzie kwitnie sporo, ale tak bałaganiarsko
Masz rację i pamiętam Twoje problemy. Specjalistę mam profesjonalnego, bardzo dobry.
Ale pomysł mi podałaś, może kiedyś Córka też mi wczoraj wymyśliła niesamowite propozycje, zapaliła się do nich teżbuziaki

maluchy się bawiły, a potem pokłóciły tak bywa z rodzeństwem

i córcia
Milka 16:26, 26 cze 2017

anabuko1 napisał(a)

Ja też mam problemy z kręgosłupem i już jakiś czas chodzę na masaże.Pomaga,,ale człowiek znowu tyra i znowu się męczy powtórnymi dolegliwościami , itp..
Piękne te letnie kwitnienia.
Floksy też lubię . mam kilka
Naparstnica piękna

To prawda Aniu
Ciut pocięłam piwonii i już dalej nic, więc choć psy wyszczotkowałam
Mam kilka floksów, ale czy je lubię, no nie wiem, zapach tez mnie jakoś nie powala

doglądam pomidory
kupiłam nawóz do pomidorów, 2 mi zakwitłyciekawe czy coś zbiorę

a nad nimi Eden Rose

Milka 16:37, 26 cze 2017

yolka napisał(a)

Czemu wciąż nie mogę się dochować floksów? to że pachną póki co tylko czytam a nie czuję choć pamiętam ich zapach z ogrodu mamy

Łubiny u mnie też coś nie za bardzo, miałam kiedyś jednego koralowego, piękny był...

Ja pamiętam z ogrodu sąsiadki i jakoś nie przepadałam za nim.
Za to za zapachem maciejki tak
Niemniej floksy rosną mi bezproblemowo, nie łapią mączniaka, jak czytam u innych. Miałam je przenieść, ale nie wyrobiłam się i tej jesieni to zrobię.
Masz dobre warunki, może warto z łubinami spróbować? Może ode mnie jakiś chcesz?

róża NN od Marzenki

Milka 16:53, 26 cze 2017

Rosa napisał(a)

Schylanie też zabronione! Jeśli to tylko z przysiadu, na zgiętych kolanach. Siedzenie w samochodzie najbardziej męczy kręgosłup, to najgorsza pozycja. Na bóle są plastry z morfiną, ale..... ja na nią źle reaguję.
Bez dokładnego obejrzenia rezonansu magn. dobry masażysta nie powinien Ciebie dotknąć. Masaż to nacisk, nieodpowiednie miejsce i .... kłopot, może dojść do paraliżu. Szczególnie przy przepuklinach, jak jest ucisk na przechodzące pomiędzy kręgami nerwy. To te przepukliny powodują różne dolegliwości (drętwienie, ból, nietrzymanie itp.). UWAŻAJ NA SIEBIE. A uśmiech zawsze potrzebny i najlepiej leczy .
Jadę się naprawiać a Ty załatwiaj sobie skierowanie do CRK na cito.
Pamiętaj TO OGRÓD JEST DLA CIEBIE a tylko trochę Ciebie dla ogrodu!
cudna ta naparstnica , moje nie są takie śliczne

Wiem Ewo, że masz wielki problem i cierpisz.
Specjalistę mam świetnego, już mną się zajmował, w naszym centrum rehabilitacji, zanim cokolwiek robi, bada, sprawdza, coby nie zaszkodzić.
Ogród obecnie mam dla przyjemności
Wszystkie naparstnice są śliczne, nawet bielutkiepozdrawiam i dużo zdrówka

wprawdzie brzydkie tło, bo garaż w remoncie, ale za to jakie anabelki z patyka, a w środku jeszcze patyki innej bukietówki
w cieniu donica stoi i tu się mają świetnie

a w drugiej peruczek, ubiorek, samosiejki bratki

fajnie bratek kolorami się wstrzelił

Milka 17:01, 26 cze 2017

Kasik napisał(a)
Irenuś. w tamtym roku posadziłam od Ciebie siewki jeżówek. Część dostała Basia.

No i wyszły Jedna kupka jeżówek, a dwie floksów.

Jakim cudem??? Floksy mam tylko w jednym miejscu, czyżbym nasiona sypała, no sama już nie wiem, ale niespodzianka

Abraham Darby

upieczona Laguna, a obok zaczyna kolejna różowa anabelka

Milka 17:08, 26 cze 2017

olga80 napisał(a)
Milusiu dużo zdrówka życzę.

U Ciebie wszytko piękne nawet hortki już kwitną

Dzięki Tereniu
Tak, kwitną na całego

The Fairy i NN

te ogrodówki proszą o nawóz, listki im żółkną