Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:06, 24 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Jak ducha spotkasz w ogrodzie... to będę ja Lubię sobie pozaglądać w zakamarki i postać przed niebieskimi lustrzanymi oknami. Genialny pomysł

Jak na razie, żadnych duchów nie widziałam, ale wieczorkiem, kto wie
Milka 11:07, 24 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne hortensje z hostami masz niesamowite wyczucie w łączeniu roślin

Dzięki Sylwia dojda jeszcze łubiny, wiosną pozostałe rośliny mikre, więc one dadzą kolor
Milka 11:08, 24 lip 2017

Trzymam kciuki żebyście przetrwali bez szkód i Wy i Ogród.

Nabrudziło strasznie, sprzątanie od nowa, sporo gałęzi, liści i zwisających hortensji, ale tak ok
Milka 11:08, 24 lip 2017

No włąśnie zszokowało mnie tempo w jakim się to dziadostwo rozwinęło na nich bo były zdrowiutkie przecież

I atakuje wszystkie, ale leje i z oprysku nici. Nawet tych liści nie ma jak zebrać, trudno, dziwaczny ten sezon
Milka 11:09, 24 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko kocham ten Twój busz ale najbardziej te Hortki ogrodowe cudne. Chyba tylko u Ciebie tyle kolorów

Gosiu cmok, cmok
Muszę jeszcze ogrodówki w donice koło domku dać, one jednak długo kwitną, a często nawet do lasu się nie zapędzę i za mało je podziwiam
Milka 11:13, 24 lip 2017

zawitka napisał(a)
Irenko oglądałam buksy twoje chore,też myślałam że to pisaki sikały albo klty bo buksy są wrażliwe na ich mocz. Jednak wydaje mi się że one są przenawożone bo te listki pojedyńcze spadają .Dobrze przed pryskaniem na grzyba zlej je wodą ale porzadnie tak żeby woda poszła do korzeni.Moje byksy od kilkudziesięciu lat rosną pod latającymi samolotami bo mieszkam na trasie lądowania samolotów lecą nisko nad nami i nic im się nie dzieje .Nigdy niczym nie nawożę ich tylko leję wodę i strzygę . Podumaj czy czasami nie podsypałaś nawozu

Pies nie sikał, bo jest bariera z wilczomlecza i żurawek.
Nigdy nic nie nawożę, więc tym bardziej przez 20 lat, żadnego buksa nie nawoziłam, czasami tylko surfinie.
Halinko, to ewidentnie jakaś choroba, bo mam buksy w innych miejscach, też ponad 20 lat i zdrowe, zatem albo coś, albo od początku słabe.
Wody nie leję, bo non stop pada, dostaną więcej chorób od tej wody
Dumam, nawet by mi do głowy nie wpadło, aby buksy nawozić, ha ha
Milka 11:13, 24 lip 2017

yolka napisał(a)
Twój ogród nie tylko piękny ale i dla mnie terapeutyczny, Jak tak sobie wzrokiem po nim spaceruję czuje się spokojna, wyluzowana, chyba ogólnie dobrze mieć ogród

I tak trzymać Jolu, to ma być przyjemność
Milka 11:14, 24 lip 2017

inka74 napisał(a)
Irenko przepiękny, bajkowy ogród masz. Tyle obłędnych detali, które tworzą niesamowity klimat. Może i te ogrody "katalogowe", nowoczesne ładnie na zdjęciach wychodzą ale to z twojego ogrodu nie potrafiłabym wyjść. Ciągle mnie coś u ciebie zaskakuje i zachwyca. Np. te czerwone drzwi - cudne są! Albo rowerowa dostawa pomidorków ))

Iwonko dziękuję za tyle miłych słów
Milka 11:15, 24 lip 2017

chelll napisał(a)
Milko, gdy patrzę na Twoje drzwi i okna, przypominam sobie swoich teściów. Ona miała tzw. ślepą kuchnię, z czego była bardzo niezadowolona. On, żeby ją uszczęśliwić, zrobił jej makietę okna, jak u Was, tylko od środka. To chyba miłość... Zawsze o tym myślę, patrząc na Twoje czerwone i niebieskie okiennice

To teść bardzo pomysłowy
U nas ja wymyślam, mąż wykonuje, a miłość...musi być, inna już po tylu latach, ale jest
Milka 11:15, 24 lip 2017

kasiek napisał(a)
Boooskie foty!

Pogoda była sprzyjająca