Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:16, 24 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Śliczne masz trawy a hakone boooskie. Uroczy ogród

Asiu dzięki
Milka 11:17, 24 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Milka odnośnie tych bukszpanów a zaglądałaś na łodygi jak tak szybko to może być tarcznik lub czerwce. Przyjrzyj się dokładnie u mnie tak cisy żółkły.
Na szczęście w porę popatrzyłam i już opryskane 2 razy powinnam jeszcze raz opryskać ale w nocy pada.

O ogrodzie twoim nie piszę bo wiesz jakie mam zdanie.

Zaglądałam, nic nie widać, poza plamkami na liściach, aż żółkną i schną i lecą. Pogoda nie pomaga w ratowaniu, będzie co ma być, z koniem ciężko się kopać
Dzięki Elu
Milka 11:19, 24 lip 2017

MonikA napisał(a)
Irenko piękne ujęcia, ogród jak w baśniach taki magiczny, ma swój klimat

Córcia mi walnęła komplement, była w ogrodach Hortulusa i mówi, że pierwsze wrażenie, to skojarzenie z naszym ogrodem, ale w mini skali
No i stwierdziła, że róże mam ładniejsze, sprawiła mi przyjemność
Dzięki Moniko, że podobnie odbierasz ogród
gosika67 11:19, 24 lip 2017

Irenko ten deszcz swoje robi, zgnilizna, grzyb, dla mnie za mokro, widzę to po różach.Może sierpień będzie lepszy, bo lipiec deszczowy.
A łubiny jakie będą? Miałaś wcześniej dużo, teraz nie mogę ich namierzyć.
Milka 11:21, 24 lip 2017

Kindzia napisał(a)
I pocięte też już masz, wiszę, że świeżutko

Są zdjęcia u mnie picifungli. W dużym zbliżeniu wygląda na łubin. Oceń swoim profesjonalnym okiem.

Byłam, łubin.
Wczoraj w niebieskim, zdążyłam pociąć cisy i głogowniki, zaczęłam cis stożek przy pergoli, ale gryzły komary, polazłam ciąć żywopłot bukszpanowy przy miłorzębach, ledwo zaczęłam, rozpętało się piekło i tak zeszła niedziela, jedyny mój czas na robótki i nic już nie zrobiłam.
Nie wiem skąd mam żółte jeżówki, 3 razy patrzyłam, czy to nie rudbekia, jednak jeżówka, no bo liście jeżówkowe. Ale białe pełne gdzieś wcięło
Kasia73 11:24, 24 lip 2017

Dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku po tych okropnych burzach. Bukszpanów Twoich mi żal, ale może po opryskach się im poprawi. Po amazony minst podjadę z chęcią, ale zaganiana jestem bo remonty.

Piękny busz na zdjęciach podziwiam
Milka 11:25, 24 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Irenko ten deszcz swoje robi, zgnilizna, grzyb, dla mnie za mokro, widzę to po różach.Może sierpień będzie lepszy, bo lipiec deszczowy.
A łubiny jakie będą? Miałaś wcześniej dużo, teraz nie mogę ich namierzyć.

Gosia, u nas za dużo już deszczy, tak jak piszesz, różom to nie służy.
łubiny mam stale od 5 lat, całe mnóstwo, pół forum obdarowałam. Teraz już nie kwitną, pokazywałam jak był ich czas. Kolory mam przeróżne. O tej porze ścinam je do ziemi i puszczają nowe i ładne liście
I do Twojego wcześniejszego postu, kosmosy lubię, same tak się sieją, ale do traw pasują, tam mam molinie i miskanty, z tych dużych.
Milka 11:27, 24 lip 2017

Kasia73 napisał(a)
Dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku po tych okropnych burzach. Bukszpanów Twoich mi żal, ale może po opryskach się im poprawi. Po amazony minst podjadę z chęcią, ale zaganiana jestem bo remonty.

Piękny busz na zdjęciach podziwiam

U was też tak strasznie był? Normalnie miałam cykora, świst, jakby odrzutowiec startował, nałamało konarów, znowu sprzątanie i z innym pracami stop.
Może jak już nie będzie padać, zrobię oprysk, no bo inaczej się nie da. W sobotę tez u mnie lało, całą noc.
Ok, to sobie rosną w ziemi, jeszcze nie dotarłam tam z plewieniem
A, kalarepki rosną, jak ja poznam, że już do jedzenia???
Kasia73 11:34, 24 lip 2017

Ja do domu wróciłam już po burzy, ale bałam się co zastanę, na szczęście ok tylko zlane wszystko i chwasty na potęgę....
Kalarepki jak są wielkości piłeczki do pingponga to też już można jeść
Kindzia 12:02, 24 lip 2017

U nas burze w sobotę i niedzielę, wczoraj burza nad nami szalała, ale bez szkód. Ziemia podlana przyzwoicie, bo lało jak z cebra.