Kasiu, mam oba.
Kousa kwitnie białymi przysadkami, w tym roku po 6 latach po raz pierwszy, kwiecisty z różowymi Rubrum Florida, też ma 6 lat, kwitnie od 3 lat. Oba pięknie się jesienią wybarwiają, Rubrum już gubi liście, Kousa jeszcze nie. Rosną właściwie bez problemu, choc jakoś wolno, no ale malutkie sadziłam, takie 30-40cm, w tej chwili około 3m mają.
a suchodrzew to fajna roslina, zamiennik np dla bukszpanów, kwitnie i pachnie, a teraz ma takie fajne fioletowe koraliki; fajnie się go tnie i formuje
a paulownia ma pełno pąków kwiatowych, zawiązane owoce też i chyba będzie mi się siać, jak durna
wyjątkowo długo w tym roku trzyma liście
a tu magnolia Sunsation, ładnie się wybarwiła, teraz juz łysa, lecę z fotami z połowy października
tulipanowiec błyskawicznie w tym roku liście zgubił
lilak Palibin najszybciej wyłysiał
Te plamy jesienią to normalne, wiosna będa nowe liście; też mam pąki, nie będę swoich okrywać, musi się hartować; będę ją od dołu podcinać, aby formować
Za to Genia taka wielka mi urosła, że po kwitnieniu będzie cięcie i formowanie.
a plamy na liściach hortensji mam, nigdy ich nie miałam, co sezon, to inaczej
pnąca hortensja też już u mnie łysa
Izabelko, suchodrzewy bardzo dobrze ukorzeniają się. Jeszcze lepiej niż bukszpan.
Irenko, ta czerwona róża NN to chyba Ingrid Bergman. Wróciliśmy z Maroca, zawsze podziwiam Twoje tamaryszki, i myślałam o nich widząc olbrzymy tamaryszkowe w Marrakeszu, też trafiłaś z błękitem okiennic w tamtejsze kolorki. Błękit z białym lub terakotą ciekawie się komponuje. Może pasowałby do moich tynków, może zbyt odważne połączenie. Zawsze jesteście nam bliscy, i myślę, że jeszcze się spotkamy. Buziaki!
Nie wiedziałam, że suchodrzewy kwitną i maja takie fajne owocki, moje jeszcze ani razu nie zakwitły, ale zgadzam się są świetne, nawet jak zmarzną do samego korzenia to w maju już całe zielone i do jesieni odbudowują się dwukrotnie