Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 08:19, 29 paź 2017

kasiek napisał(a)
Pięknie u Ciebie Fajnie że jesteś A judaszowiec ma pąki zawiązane? U mnie tulipanowiec przerósł dom, na wiosnę biorę ekipe alpinistów i będę ograniczać niektóre wielkoludy...

Kasia, jak słonko jest, to nawet fajnie, jak zawierucha, to mniej.
W tym roku judaszowiec kwitł mi pierwszy raz, mam go 6 lat. Nie sprawdziłam czy w tym roku ma pąki, zerknę.
My też chyba do niektórych drzew ekipę weźmiemy, bo ani z drabiny ani z wysięgnika już nie możemy dosięgnąć.
Koniecznie bierz, bo mam wrażenie, że te wichury coraz gorsze i w sumie może być niebezpiecznie z wielkoludami, buziaki

judaszowiec w towarzystwie spartyny grzebieniastej, wiosną ją stamtąd muszę zabrać, obiecałam komuś te trawę, jest ładna, ale mocno się rozrasta.
Milka 08:22, 29 paź 2017

an_tre napisał(a)
Wczoraj dokonałam identycznego zakupu na groby, zachwyciło mnie ułożenie płatków i zielonkawy środek, biel jest zawsze piękna

To tak, jak mnie Aniu
Milka 08:35, 29 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Zagladałam, popatrzylam - tez masz duzo listowia na ziemi.
U nas wieje, ze liscie wszedzie i od wszystkich dookola. Nie mam topoli a lisci pelno.
A jutro ma wiac jeszcze bardziej, wody znowu duzo.

Pozdrawiam

Tak samo u mnie, ale na całe szczęście z tych wielkich, poniemieckch drzew już opadły, niech będzie sucho, będziemy grabić.
Z tą wodą problem, jak chodzę po trawniku, to się ugina pod stopami, takie nawodnienie, dawno tak nie miałam. U nas kiedyś był bardzo wysoki poziom wód gruntowych, od kilku lat spadł, teraz znowu chyba wzrósł, dlatego u nas zakaz budowania piwnic, ja mam, ale zawsze stałą w niej woda, od kilku lat juz nie.
Buziaki

doczekałam się 2 kwiatostanów na miskantach Cosmopolitan.
Jego jednak trzeba później ciąć niż inne miskanty i mocno nawozić, w nowym sezonie tak zrobię,.

kasiek 09:20, 29 paź 2017

Milka napisał(a)

Kasia, jak słonko jest, to nawet fajnie, jak zawierucha, to mniej.
W tym roku judaszowiec kwitł mi pierwszy raz, mam go 6 lat. Nie sprawdziłam czy w tym roku ma pąki, zerknę.
My też chyba do niektórych drzew ekipę weźmiemy, bo ani z drabiny ani z wysięgnika już nie możemy dosięgnąć.
Koniecznie bierz, bo mam wrażenie, że te wichury coraz gorsze i w sumie może być niebezpiecznie z wielkoludami, buziaki

Biorę ale chyba na luty jak mrozy miną bo teraz to się juz boję ciąć. A pójdzie i orzech i jesion i tulipanowiec i parę świerków.
Milka 09:37, 29 paź 2017

My też na luty planujemy. Jedną sosnę wytnę, inne znowu trzeba podkrzesać, inne obciąć konary, mnóstwo tego.
Anda 10:28, 29 paź 2017

Duze drzewa piekne, ale coz z tego, skoro problemy moga sprawiac, zwlaszcza, jesli niedaleko domow stoja. Trzeba je w ryzach trzymac

Twoj ogrod prezentuje sie jak zwylke fantastycznie
Irenko, zdrowia zycze. Na nerke uwazaj.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ElzbietaFranka 10:55, 29 paź 2017

Ja kazdego roku przymierzalam sie do podciecia tui i tak wyrosly wysokie. W tym roku wiosna u nas byly duze wiatry i mokro pochylily sie w jedna strone balam sie, ze sie wylamia z korzeniami. Przywiazywalismy je do pali aby sie wyprostowaly.

W czerwcu przyszla ekipa i podciela wszystkie tuje prawie metr juz ladnie odrastaja. Do takich ciezkich prac trzeba wziac ekipe.
Mnie tez czeka duza przycinka wiosna.
Milka 10:57, 29 paź 2017

Anda napisał(a)
Duze drzewa piekne, ale coz z tego, skoro problemy moga sprawiac, zwlaszcza, jesli niedaleko domow stoja. Trzeba je w ryzach trzymac

Twoj ogrod prezentuje sie jak zwylke fantastycznie
Irenko, zdrowia zycze. Na nerke uwazaj.

Bez drzew ogród, przynajmniej dla mnie, nie jest ogrodem, zatem te ryzy muszą być
uważam, dziś już lepiejw nocy ciut mi dokuczała.
dzięki Ewo
Milka 10:59, 29 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja kazdego roku przymierzalam sie do podciecia tui i tak wyrosly wysokie. W tym roku wiosna u nas byly duze wiatry i mokro pochylily sie w jedna strone balam sie, ze sie wylamia z korzeniami. Przywiazywalismy je do pali aby sie wyprostowaly.

W czerwcu przyszla ekipa i podciela wszystkie tuje prawie metr juz ladnie odrastaja. Do takich ciezkich prac trzeba wziac ekipe.
Mnie tez czeka duza przycinka wiosna.

A ja żałuję, że kiedyś nie miałam takiej wiedzy, bo bym inaczej i tuje i inne rośliny poprowadziła. Tez ekipę weźmiemy, bo znając siebie, mnie zaraz coś się przytrafi złegoale kusi mnie samej robić
miłej niedzieli Elu
malgorzata_s... 11:02, 29 paź 2017

Irenko widoczki u Ciebie bajeczna jak zwykleKolorowy zawrót głowy. U mnie już kolory na ziemi leżą,wiatr rozróbę zrobił