To na pergole będzie się nadawać? Mam nadzieje, że nie wymarza? Czytam o niej i piszą same pozytywy. Mi się udało jedną ukorzenić dopiero. Kiedyś próbowałam patyczki z hortensji i też nic mi z tego nie wyszło. Ale Anabell będe próbować jak piszesz, że łatwo. Dwie ogrodowe z przysypania gałezi mi się udało. Ta różowa ma mniejsze kwaty? Ale cudne są hortensje. Może berberysy za tym szpalerem? Narazie to martwi mnie co wymrozi bo śniegu nie ma a tak silny mrozny wiatr dużo złego zrobi niestety. Dobrze, że chociaż masz ten śnieg. No ale siła wyzsza.....Pozdrawiam i ciepełka życze
Danusiu, jak najbardziej, ale pamiętaj, ona okrutnie kolczasta, nawet takie mini kolce od spodu na liściach.
Nie zniechęcaj się, jak się uda- frajda, jak nie, znowu próbuj

Różowa ma minimalnie mniejsze kwiaty, moje są młode i akurat odnalazłam zdjęcia w początkowym stadium rozwoju. Choć raz mnie śnieg cieszył w ogrodzie

. Będę ścinać gałązki hortensji ogrodowej, cudna odmiana i ukorzeniać, nawet liczę, że w tym sezonie zakwitną, z góry z pąkami pobieram materiał.Tobie również ciepła i nie zamartwiania się
są śnieżne i bezśnieżne widoki
tam, gdzie drzewa, snieg szybciej się topi, no w cieniu wiadomo wolniej