Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:17, 21 mar 2018

zoja napisał(a)
Piekna wiosna u Ciebie
Zdjecia o cieciu hortensji pouczajace trzeba skorzystac

Edit. Tzn ja musze bo ciecie przede mna i musze pomyslec o takich ladnych podporkach do roslin

Taka pomieszana, ale dziękuję Zoju
Pełno ich w Lidlu
Szkoda, że na mój metraż za drogo wychodzi, bo około 2000zł, gdyby całość ochronić, muszę coś taniego i ładnego wymyślić.

takie miałam plany na dziś i wszystko się zmieniło, dobrze że od rana nie śpię, z Leosiem problem i do weta jechaliśmy w tempie. Teraz go niańczę
Milka 11:18, 21 mar 2018

BKosimkArt napisał(a)
Kurcze ja też miałam w donicy heliotropa ale ciągle podlewany, muszę w gruncie wypróbować...

Też tak miałam i w końcu w kolejnym roku zmieniłam na grunt, wykończyło mnie podlewanie
Milka 11:20, 21 mar 2018

koliber napisał(a)

Mnie też się marzą takie 3-4 m Dziękuję za instruktaż

Pozdrawiam wiosennie

Anetko, na twoim metrażu możesz poszaleć
Pozdrawiam serdecznie, dziwna ta nasza wiosna
hanka_andrus 11:34, 21 mar 2018

Drapiemy Leosia za uszami,niech szybko zdrowieje.
Na temat śniegu nie będę miauczec ,dobrze że jest.
Szybko stopnieje jak jego czas nadejdzie. Buziaki

.
Milka 11:38, 21 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj zazdroszcze takich widokówm jednak ten śnieg no i Twoje mury uratowały Ci ogród, moje ogrodowe nawet te co okryłam włókniną to czarne ale mam nadzieje, że chociaż kilka pąków może od dołu przeżyło. Lagune już kupiłam i inne jeszcze róże zapewne przyślą po świętach i myśle, że w kwietniu będe sadzić. Czas obcinać bukietowe, u Ciebie już taki porządek i piękna wiosna. Czy masz może róże Angele bo tak mi się kojarzy, że też ją chwaliłaś?

Tak Danusiu, uratowały, powoli topi się, podlewa. Dziś znowu słonecznie i +7.
Angelę mam od 2011 r., ciągle ją chwaliłam i namawiałam na nią. Do tego ma bardzo mało kolców, kwitnie non stop, kwiaty nie brzydną od deszczu, może być w cieniu, półcieniu i na słońcu.
U mnie na weekend w planie
1. nawożenie hortensji, azalii, rodków, magnolii
2. cięcie róż i ich nawożenie
3. wycinanie i mielenie konarów sosen
ciekawe ile się uda zrobić

niestety jednego capnął Leoś

rok temu tył domu był robiony
musimy jeszcze wyrównać żwirek, płyty chodnikowe odsłonić
mam tam żywopłot z cisa Brzeg, 1 róża na pniu, nie wiedziałam, gdzie ja wyeksmitować, własnej hodowli anabelki i limki, jukka ogrodowa też tam przeniesiona oraz kaliny sztywnolistne, rosną, kwitły, mam nadzieję, że bujną, będę je formować
z czasem będzie to mocno widoczne i ładne

Milka 11:52, 21 mar 2018

hanka_andrus napisał(a)
Drapiemy Leosia za uszami,niech szybko zdrowieje.
Na temat śniegu nie będę miauczec ,dobrze że jest.
Szybko stopnieje jak jego czas nadejdzie. Buziaki

.

Hanuś, wczoraj przed wizytą wnusiów i córy poszłam pofocić, bo słonko było. Natrafiłam na całe ilości piór, poszłam śladem, za Imprezownią najwięcej, i części, ale kury nie znalazłam, potem dzieci pojechały,a ja patrzę...kura w części na legowisku Soni, była 18, pies ok, potem mąż poszedł karmić i coś mu niewyraźny był. No i dziś rano patrzę, a on na nogach nie stoi, przewraca się, więc czekaliśmy aby wet był w pracy, dostał zastrzyki, antybiotyki, codziennie musimy jeździć, no i śpi w swoim legowisku koło moich nóg, ale był bardzo dzielny i grzeczny, bo bolesne zastrzyki.
Mam ja problem z sąsiadami i ich kurami, narobili wstrętnych siat, to od śniegu puściło, nikt nie poprawia, kury fruwają do mnie i w końcu w sobotę mąż to musi jakoś naprawić, ale i tak te kury innym miejscem przefruną
On ma jakieś cechy myśliwskiego psa, poluje na wszystko.

też nie narzekam, w końcu z tego wyrosłam
buziaki
bo niektórym śnieg służy
Milka 12:20, 21 mar 2018

Alicja169 napisał(a)
Irenko ptaszyno poranna już zdążyłaś obiec ogród i powrzucać foty! Niesamowicie dynamiczna jesteś, skąd bierzesz tę energię? ten napęd? Buziaki zostawiam

Alu, wieczorem pakuję się na sofę, coby wieści ze świata usłyszeć, po czym 5 minut i śpię, ten sen mnie najbardziej regeneruje, potem myk do sypialni, a po 3 już budzę się rześka, leżę w łóżku, ile wytrzymam, do 4 wytrzymałam
I ja buziakuję
Milka 12:24, 21 mar 2018

abiko napisał(a)
Czy ja widziałam żonkile z pakiem już? nieźle.. u nas -4 i krokusy pod śniegiem całe a co dopiero pąki

Tak Aga, przetrwały
U nas w dzień na plusie, dziś ostatnia noc z większym minusem, one w sniegu były opatulone, to nic im sie nie stało
danuta_szwajcer 12:26, 21 mar 2018

Biedny Leoś Posmeraj za uszkiem, to zatruty jest mam rozumieć? Długa kuracja go czeka ale wyjdzie z tego, brak słow i tyle.... Irenko Lagune już nabyłam a pytałam tym razem czy masz też u siebie Angele taką róże? Pozdrawiam wiosennie
Milka 12:29, 21 mar 2018

zbigniew_gazda napisał(a)
Wiosna u Ciebie prawdziwa
i w ogrodzie i w kalendarzu.
Roślinki moc pąków wypuściły
ech- taka też mi się marzy.

Dzięki za odwiedziny i rymowanki i u ciebie Zbysiu wiosna za progiem, pozdrawiam