Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 07:38, 21 mar 2018

mira napisał(a)
Masz więcej śniegu, nie chcę mysleć co będzie, trudno ale szkoda bo tak czekamy cały rok, trzeba się przyzwyczaić już do takich ... no właśnie jak to nazwać.

pozdrawiam

Trudno nazwać, chyba anomalie
Akurat śnieg mnie ucieszył, w tej konkretnej sytuacji, co nie zmienia faktu, że po prostu nie cierpię zimy i już, może być tylko na urlopie, w życiu codziennym nie, ściskam Mira

łubin i biały bodziszek już ruszyły
Milka 07:42, 21 mar 2018

iwonadm napisał(a)
To chyba telepatia, chwilkę przed Twoim wpisem u mnie byłam na Twoim wątku
W tym roku posiałam heliotrop z nasionek, na razie powoli wschodzą, jeśli nie powiedzie mi się mój eksperyment, będę szukała sadzonek, bo śliczne są Pozdrawiam ciepło=, tego nam trzeba

Chyba tak, jak mam czas, to biegam po wątkach
Ja nie bawię się w wysiewy, nie mam czasu, kupię 20 gotowych, raz dwa posadzę i z głowy wygodniej
pod wyspami ciepło, więc tu śnieg topnieje i roślinki ruszają
BKosimkArt 08:13, 21 mar 2018

Kurcze ja też miałam w donicy heliotropa ale ciągle podlewany, muszę w gruncie wypróbować...
koliber 08:23, 21 mar 2018

Milka napisał(a)

Takie same zdanie mam o niej
Elu, ze śniegu się ucieszyłam, ochronił rośliny

ogrodowym dzięki temu mróz nie zaszkodził, w każdym miejscu mają się doskonale

u Hortensjady czytałam na temat cięcia i odmładzania hortensji, moje tu 6-letnie, tnę w ten sposób, nie ścinam do cna, nie ma potrzeby, a w sezonie są ogromne, tak 2,5m i wspaniale kwitną; część hortensji chcę mieć w formie drzewektzn aby do 4m dorosły
usuwam wiotkie gałązki, a te w rozgałęzieniu skracam maksymalnie, główny pień nadal idzie na wysokość.

a młode, fot.2 bardzo nisko

Mnie też się marzą takie 3-4 m Dziękuję za instruktaż

Pozdrawiam wiosennie
danuta_szwajcer 08:31, 21 mar 2018

Oj zazdroszcze takich widokówm jednak ten śnieg no i Twoje mury uratowały Ci ogród, moje ogrodowe nawet te co okryłam włókniną to czarne ale mam nadzieje, że chociaż kilka pąków może od dołu przeżyło. Lagune już kupiłam i inne jeszcze róże zapewne przyślą po świętach i myśle, że w kwietniu będe sadzić. Czas obcinać bukietowe, u Ciebie już taki porządek i piękna wiosna. Czy masz może róże Angele bo tak mi się kojarzy, że też ją chwaliłaś?
Alicja169 08:42, 21 mar 2018

Irenko ptaszyno poranna już zdążyłaś obiec ogród i powrzucać foty! Niesamowicie dynamiczna jesteś, skąd bierzesz tę energię? ten napęd? Buziaki zostawiam
abiko 09:01, 21 mar 2018

Czy ja widziałam żonkile z pakiem już? nieźle.. u nas -4 i krokusy pod śniegiem całe a co dopiero pąki
zbigniew_gazda 09:04, 21 mar 2018

Wiosna u Ciebie prawdziwa
i w ogrodzie i w kalendarzu.
Roślinki moc pąków wypuściły
ech- taka też mi się marzy.
hanka_andrus 09:28, 21 mar 2018

Pozdrawiam wiosennie!
Milka 11:13, 21 mar 2018

boguslawa_madejska napisał(a)
Pomimo śniegu u ciebie już wiosna tyle prac już zrobiłaś
U mnie hort.ogrodowe zmarzły
teraz,a miały już zielone pączki,poczytałam o cięciu hort. ja to chyba dopiero po świętach się za nie wezmę.
Pozdrawiam

Bogusiu, w grudniu i styczniu robiłam, parę dni w lutym przed mrozami i parę w marcu przed śniegiem i mrozami.
Ogrodowe wiadomo, walka z nimi w naszym klimacie, mnie na razie się z nimi farci.
Spokojnie po świętach możesz ciąć bukietówki
I ja pozdrawiam

judaszowiec w pąkach, no zobaczymy, jak to dalej będzie, czy dały radę, czy też odpadną
i na pniu limka, tę kupiłam, mocno cięta, moje na pniu lepsze, jak kupna, mimo iż ta starsza