Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W piaskownicy

W piaskownicy

Anda 11:55, 11 maj 2018

Wg mnie prawie dobrze Troche bardziej wymieszalabym to, co dalas do dolkow z ziemia rodzima, zeby sie takie doniczki wewnatrz ziemi sie nie porobily. Jednak mysle, ze roze spokojnie dadza rade, bo je wspaniale przykrylas obornikiem. Wilgoc zapewniona, a to najwazniejsze przy ukorzenianiu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
adewzuol 11:59, 11 maj 2018

Następnym razem się poprawię. Teraz już bardziej żyję I Komunią córki, przygotowania, próby, trochę tez trzeba się wyciszyć, więc angielki zamówię dopiero po tym czasie. Będę zamawiać na pewno w doniczkach.
babka 12:25, 11 maj 2018

Dużo nowości u Ciebie, sporo się dzieje. I ogród masz naprawdę piękny i zadbany. No i ta trawa ....
Pozdrawiam
adewzuol 12:32, 11 maj 2018

Wyszperałam zdjęcia z kwietnia 2014 roku, kostka tylko przed wjazdem do garażu (lewa str. zdjęcia) a przed wiatą brak. O roślinkach jeszcze nie myśleliśmy, ale obornik juz sie przerabia, który teraz jest wysypany przed różami.

A tak jest teraz (cień na trawniku to wiata)
adewzuol 12:35, 11 maj 2018

To jest miejsce rabaty z klonami

adewzuol 12:40, 11 maj 2018

Jarzębiny, pęcherznica, bukszpan, tulipany,trawa
adewzuol 12:48, 11 maj 2018

Jarzębiny, pierwsze "choinki" i tuje oraz brzozy w 2010 roku
Anda 13:53, 11 maj 2018

adewzuol napisał(a)

Normalnie miod Cudownie to wyglada
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
adewzuol 09:45, 16 maj 2018

Po obu stronach garażu mam rabaty, z prawej, północnej strony od godz.12 jest cień. Posadziłam tam hosty + ściółka, na razie mało, ale będę dzielić i rozsadzać.

Po drugiej stronie rabata prowadzi do drzwi wejściowych, gdzie do tej pory sadziłam jednoroczne kwiaty + rozsiewały się kosmosy.

Problem mam z utrzymaniem wilgoci, bo rabata jest częściowo pod okapem, a poza tym od rana do 17 na słońcu i jeszcze bliskość ściany z płytek klinkierowych. Z powyższych przyczyn kwiaty czasami nie dają rady do końca sezonu, uroda nadto rozbujałego kosmosa też jest wątpliwa. Dlatego zastanawiam sie czy nadal sadzić kwiaty czy może podsypać korą - wygląda estetyczniej.

Może głosowanie kto za korą, a kto za kwiatami?

W zeszłym roku wyglądało tak
adewzuol 09:58, 16 maj 2018

Klony i tawuła dostały kołderkę.