Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 09:09, 26 sie 2018

Agania napisał(a)

Jesieni nie widać, podziwiam każde zdjęcie...ja w swoim ogrodzie nie byłam od miesiąca, odpoczywam w domu

Agatko, miło Cię gościć
Wiesz, w tym roku to też niewiele użyłam swojego ogrodu. Upały na mojej patelni nie pozwalaly za długo w nim przebywać,
Taki obraz jak na tym zdjęciu oglądam z okna każdego ranka przy śniadaniu. To pierwsza rabata, którą robiłam dwa lata temu. Ssma mi ją wtedy rysowałaś. Co prawda nie wszystko jest tak jak wtedy proponowałaś ale sporo tak
Po prawej stronie widać grujrcznika, który rośnie w tym miejscu dzięki temu Tobie. Widać już na nim niestety jesień.
jolanka 09:10, 26 sie 2018

frezja napisał(a)

Zacytowałam jeżówki, a pytanie traw dotyczyło )

Chodziło mi o te: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/172/1721272/original.JPG

Haha
Trawa to miscant Memory, jest naprawdę wyjátkowy, wikać go z daleka, po prostu świeci,
jolanka 09:12, 26 sie 2018

popcorn napisał(a)
Jola, ale masz hortensje! wow

Fajne już są, zjadły miskanty z tyłu Muszę je wiosną zabrać i posadzić inaczej.
jolanka 09:13, 26 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Ok a pomyłką się nie przejmuj każdemu może się zdarzyć :*

Upsss,
jolanka 09:15, 26 sie 2018

inka74 napisał(a)
Ale się wszystko rozrosło. Twoja własna róża cudnej urody. Świetny ma kolor.

Fajna jest Nie jest wysoka widzę, ze z powodzeniem nadawała by się nawet do donicy.
jolanka 09:18, 26 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja zawsze jak pokazujesz zdjęcia Jolanki chcę o nią zapytać, bo niezmiennie bardzo mi się podoba no ale nie do kupienia praktycznie

Fakt, nie można jej kupić Ten producent był o ile pamiętam gdzieć z południa Europy. Może spróbuję ją ukorzenić z patyka? Nie wiem czy można jeszcze w tym roku. Wiem, ze w czerwcu to na pewno,
lojalna_ 11:44, 26 sie 2018

jolanka napisał(a)
Jeżówkowo i kolorowo

Świetne połączenia a kolorki mega !!! Te żółte Ci się zagęszczą ja. U mię jezowki zanikają albo slimory je załatwiają .
17:17, 26 sie 2018
jolanka napisał(a)

Miło mi
Ta róża tak naprawdę nie ma nazwy ale w momencie zakupu natargach ZTŻ dwa lata temu jej producent zaproponował nadanie jej nazwy moim imieniem, więc nazywa się Jolanka i tak zostało
Razem znnią jest werbena patagońska słynna zemsta ogrodowiska bo podobno rozsiewa się niemiłosiernie po całym ogrodzie. U mnie niestety nie, tylko kilka sadzonek zakwitło a tak ją uwielbiam

masz swoja róże i jeszcze jaka ładną ))
i świetny widok z okna )) nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to wzne zeby widziec ładne kwiatki przez okno i z tarasu
jolanka 18:51, 26 sie 2018

lojalna_ napisał(a)

Świetne połączenia a kolorki mega !!! Te żółte Ci się zagęszczą ja. U mię jezowki zanikają albo slimory je załatwiają .

Jolu, u mnie nie ma ślimaków bo za sucho. Akurat te żółte rosną na mocnej patelni, na rabacie przy ścianie południowej domu. Sama jestem zaskoczona, ze tak dobrze się zagęszczają pomimo braku wody bo nie zawsze chciało mi się podlewać One są posadzone w maju więc czy przezimują nie wiem
jolanka 19:01, 26 sie 2018

eee_taam napisał(a)

masz swoja róże i jeszcze jaka ładną ))
i świetny widok z okna )) nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to wzne zeby widziec ładne kwiatki przez okno i z tarasu

Rzeczywiście może się podobać
Z okien musi być ładny widok inaczej po co one komu?
Ciekawosta. Pod tym konkretnym oknem, to jest salon, kiedy się wprowadziliśmy jeszcze na wariackich papierach, postawiliśmy stół i krzesła tak tymczasowo bo nie mieliśmy jeszcze wtedy nawet mebli w kuchni o jadalni nie wspomnę oj, jakie dłuuugie zdanie mi wyszło
Od tamtej pory minęły 4 lata, kuchnia jest już dawno, miejsce w jadalni na stół czeka a on nie chce zmienić miejsca zamieszkania bo....widok tu jest piękny
I tym sposobem latam z talerzami z kuchni przez cały dom do salonu