Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:17, 25 sie 2018

Mala_Mi napisał(a)
Dziś oglądałam Twój wątek, ale nie psiałam, bo z telefonu .. teraz zaglądam do siebie i widzę ,że u mnie byłaś... telepatia czy coś??? Wiec przybiegłam zostawić ślad że byłam

Haha, telepatia fajna rzecz
Cieszę się, że pobuszowałaś trochę u mnie. Ja też nie zawsze zostawiam u Ciebie ślad pisany a poczytuję często bo lubię
jolanka 21:18, 25 sie 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kochana śliczne obrazki pokazałaśTeż mnie ta róża interesuje

Juz napisałam trochębwcześniej. To Jolanka Naprawdę
jolanka 21:27, 25 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Widoczki cudowneeeee!!! Róża z werbeną zakochałam się w tym zestawieniu napisz mi proszę co to za roślinka na tym zdjęciu? Widziałam ją ostatnio w szkołce i bardzo mi się spodobała,ale Pani w szkołce nie widziała co to jest, ani jak to rośnie

Paulinko, to świecznica chyba Brunette. Jeszcze do końca nie zakwitła. Na razie ma ciemne kłosy, póżniej będą dużo jaśniejsze, prawie białe Nie mam zdjęcia całej rośliny bo rośnie w złym miejscu intrudno mi ją sfotografować w całośi ale jak wpiszesz w Google to zobaczysz jak może wyglądać. Powinna doastać do 2 metrów wysokości oczywiście z kwiatostanami, same liście jakieś metr. U mnie ma dopiero rok więc nie jest jeszcze taka duża. Mam też taką z zielonymi liśćmi też kwitnie na biało
JoannA 21:33, 25 sie 2018

Na cytowanym zdjęciu to nie jest rozplenica perłowa Purple Majesty?
Kasia_CS 21:34, 25 sie 2018

Eee, a na cytowany, przez Paulinę zdjęciu to nie trawa jest? Rubrum albo coś? Bo liście trawiaste a nie świecznicowate strzępiaste.. chyba, że te ciemne liście to od innej rośliny widoczne

Bo jeszcze pomyślałam o rozplenicy rubrum, ale ona nie tak ciemna chyba
paulina_ns 21:35, 25 sie 2018

jolanka napisał(a)

Paulinko, to świecznica chyba Brunette. Jeszcze do końca nie zakwitła. Na razie ma ciemne kłosy, póżniej będą dużo jaśniejsze, prawie białe Nie mam zdjęcia całej rośliny bo rośnie w złym miejscu intrudno mi ją sfotografować w całośi ale jak wpiszesz w Google to zobaczysz jak może wyglądać. Powinna doastać do 2 metrów wysokości oczywiście z kwiatostanami, same liście jakieś metr. U mnie ma dopiero rok więc nie jest jeszcze taka duża. Mam też taką z zielonymi liśćmi też kwitnie na biało

Też stawiałam na świecznicę tylko w szkołce nie pasowały mi jej liście w Google są inne, a te w szkołce były takie jakby paskowate o ile rozumiesz o jakie mi chodzi ale widzę,że u Ciebie na zdjęciu pod kłosami też są te paski no to już zgłupiałam.
paulina_ns 21:36, 25 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Eee, a na cytowany, przez Paulinę zdjęciu to nie trawa jest? Rubrum albo coś? Bo liście trawiaste a nie świecznicowate strzępiaste.. chyba, że te ciemne liście to od innej rośliny widoczne

Bo jeszcze pomyślałam o rozplenicy rubrum, ale ona nie tak ciemna chyba

O Kasia ujęła to idealnie
paulina_ns 21:54, 25 sie 2018

JoannA napisał(a)
Na cytowanym zdjęciu to nie jest rozplenica perłowa Purple Majesty?

O dokładnie takie coś było w szkółce a ona u nas zimuje? Zastanawiam się nad jej zakupem
JoannA 21:59, 25 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

O dokładnie takie coś było w szkółce a ona u nas zimuje? Zastanawiam się nad jej zakupem

Niestety nie zimuje. Ale wiosną możesz wysiać nasionka i mieć własne sadzonki. Bezproblemowa roślinka, tu na Ogrodowisku sporo osób ją wysiewa.
Nasionka mogę Ci wysłać.
jolanka 22:01, 25 sie 2018

Dziewczyny, przepraszam za pomyłkę.
Robiłam zdjęcia i świecznicy i rosnącej obok trawy, Joasia rozpoznała, rozplenicy Purple Majesty, którą dostałam od naszej koleżanki Anabell. Małam wkleić oba zdjęcia bo naprawdę w tej chwili podobnie wyglądają. Wkleiłam jedno a poniewaz odpowiadam teraz z elefonu to ślepota nie dojrzałam kiedy Paulina mnie o to zdjęcie zapytała i odpowiedziałam ha pamięć.
Cudne jesteście, dzięki. Pewnie jutro gym sprawdziła ale kochane czuwacie ŚciskamnWas