Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:49, 25 sie 2018

MonikA napisał(a)
a gdzie kupujesz jeżówki, stacjonarnie czy przez neta, u mnie mało w stacjonarnych i nie takie jakie bym chciała

W większości kupuję w szkółkach albo na kiermaszach ogrodniczych. W tym roku kupiłam trochę dzięki dziewczynom, które zamówiły większe ilości w paletach do podziału
Sama nie kupowałam przez internet, jakoś nie mogę się odważyć
jolanka 20:50, 25 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Jolu przepiekne jezowki hortensje roze

Cieszę się, że Ci się podobają, mnie też
jolanka 20:54, 25 sie 2018

zawitka napisał(a)
No już wiem jaką siatkę mam kupić na gabiony bo chcę zrobić siedziska pod ławeczkę .piękne masz jeżówki .A tę siatkę cieniującą to powieś od strony zewnętrznej to będziesz mogła coś uwiązywać do siatki jakby coś trzeba było.ja tak zrobiłam .Zobacz u mnie ;d

Jutro wstawię Ci zdjęcia bo mi Danusia palcem pogrozi ha ha

Mój eM też ma ochotę na gabionową ławeczkę ale na razie inne prace czekają Wystarczy to co zrobione, kamieni wystaczy na wszystko
Halinko, siatkę cieniującą na peno powieszę od zewnątrz bo tylko tak liście nie będą mi wpadać do środka. Przyjdę zobaczyć donCiebie
jolanka 20:55, 25 sie 2018

Kasya napisał(a)

Ale jakie piekne masz te jezowki
U mnie zawsze są wyższe z przodu na złość mi robią

No widzisz, tak samo a pilnowałam jak sadziłam Wredne jakieś
paulina_ns 20:59, 25 sie 2018

jolanka napisał(a)
Jesień niestety widać coraz wyraźniej. Wypada powiedzieć, sorry, taki mamy klimat

Widoczki cudowneeeee!!! Róża z werbeną zakochałam się w tym zestawieniu napisz mi proszę co to za roślinka na tym zdjęciu? Widziałam ją ostatnio w szkołce i bardzo mi się spodobała,ale Pani w szkołce nie widziała co to jest, ani jak to rośnie
jolanka 21:01, 25 sie 2018

Annak napisał(a)

jeżówki to moja miłość, więc z przyjemnością obejrzałam u Ciebie piękne okazy. Ale chciałam też podpytać o ten zestaw: jaka to róża i jak się nazywają te kwiatki obok? Śliczna kompozycja

Miło mi
Ta róża tak naprawdę nie ma nazwy ale w momencie zakupu natargach ZTŻ dwa lata temu jej producent zaproponował nadanie jej nazwy moim imieniem, więc nazywa się Jolanka i tak zostało
Razem znnią jest werbena patagońska słynna zemsta ogrodowiska bo podobno rozsiewa się niemiłosiernie po całym ogrodzie. U mnie niestety nie, tylko kilka sadzonek zakwitło a tak ją uwielbiam
jolanka 21:06, 25 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Jeżówki i różyce cudowne widzę, że jedna Green Jewel buntowniczka - irokeza ma na głowie U mnie takie dziwne rzeczy robią Secret affair - np mają 2 łepki połączone jednym wianuszkiem płatków

fajnie, że już jesteś

Cieszę się, ze mogę znowu pogadać na forum Brakowało mi tego
Róże trochę zaniedbałam w tym roku, nie zawsze można robić to co się chce ale i tak radzą sobie nieżle nawetbbez oprysków.
Tę jeżówkę to muszę zaznaczyć i zobaczyć co będzie w przyszłym roku
Małam rok temu taką podwójną prawdziwą z pięknym piórokuszem ale nie przezimowała
jolanka 21:08, 25 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wszystkie roślinki ze zdjęć piękne, a najbardziej ta morelowa jeżówka.

To Aloha. Też mi się podoba. Ma wyjątkowo grube liście, napawdę krzaczki robią wrażenie
jolanka 21:11, 25 sie 2018

makadamia napisał(a)
To świeże zdjęcia czy sprzed urlopu?
Bo u mnie jedne jeżówki przekwitły już dawno temu, a drugie są właśnie w trakcie

A u Ciebie wszystkie świeżuśkie

Świeżynowe zdjęcia
Z jeżówkami to mam tak, ze te, które sadziłam w maju to długo się zbierały i teraz kwitną na całego a te z ubiegłego roku już powoli zasychają no to ich nie pokazuję
jolanka 21:15, 25 sie 2018

Kasya napisał(a)
U mnie roz właściwie nie widać ale twoje piekne, bardzo

Kasiu, róże różnie Większośc brzydko wygląda. Kwiaty albo podpalone słońcem albo podeschnięte. Nie miałam możliwości codziennie podlewać o pryskanu od grzyba nie wspomnę Kilka fajnie kwitne ale w innych warunkach powinny mieć dwa razy tyle kwiatów