Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

JoannA 18:32, 10 lip 2016

Jestem już w domu Jolu I mam trochę zdjęć to zaraz wrzucę.
Różane zakupy robiłaś w szkółkach czy na kiermaszu bo z tych odmian co kupiłaś nie wszystkie były jak zajechaliśmy. Ale parę wypatrzyłam i kupiłam dla siebie i koleżanki z pracy.
jolanka 18:36, 10 lip 2016

Kasya napisał(a)

tak ? no to super

a za tydzien tez do rodziny jedziesz czy tylko do szkolki ?

Odwoze Mame - bedzie u mnie tydzien wiec bede ja odwozila i 2-3 dni zostane. Wtedy pojade na objazd
Kasya 18:37, 10 lip 2016

jolanka napisał(a)

Odwoze Mame - bedzie u mnie tydzien wiec bede ja odwozila i 2-3 dni zostane. Wtedy pojade na objazd

no to zaraz ogrod ci sie zapelni
jolanka 18:37, 10 lip 2016

JoannA napisał(a)
Jestem już w domu Jolu I mam trochę zdjęć to zaraz wrzucę.
Różane zakupy robiłaś w szkółkach czy na kiermaszu bo z tych odmian co kupiłaś nie wszystkie były jak zajechaliśmy. Ale parę wypatrzyłam i kupiłam dla siebie i koleżanki z pracy.

Kupilam w szkolkach, ale ja bylam o 9 rano. Na kiermaszu bylo niewiele.
frezja 19:10, 10 lip 2016

jolanka napisał(a)

Ale zrobiłam się sławna - mistrzostwo świata w poprawianiu sadzenia cisów.
Może trzeci raz nie będzie trzeba.

Jolu, co było nie tak z nimi ? może moje też do poprawki ?
lindsay80 19:12, 10 lip 2016

wow, ale trawnik się szykuje, trzymam kciuki, żeby trawka ładnie wzeszła, a temperatury mają być odpowiednie, żeby wszystko poszło ok.
jolanka 19:15, 10 lip 2016

frezja napisał(a)

Jolu, co było nie tak z nimi ? może moje też do poprawki ?

Ewuniu, u mnie jest piaszczysta ziemia, dalam za malo dobrej ziemi a dokladniej za male byly dolki i po 2 latach na pewno my zmarnialy. Poza tym trzeba bylo dac dolomitu i maczki bazaltowej a tego nie zrobilam. Dobrze ze Toszka zauwazyla, poprawka byla
jolanka 19:16, 10 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
wow, ale trawnik się szykuje, trzymam kciuki, żeby trawka ładnie wzeszła, a temperatury mają być odpowiednie, żeby wszystko poszło ok.

I nie puszczaj tych kciukow

alis 20:29, 10 lip 2016

Joluś, jestem mocno ciekawa Twoich zakupów. Ja też byłam wczoraj na targach, co prawda nie różanych, ale byli też szkółkarze z Końskowoli, nawet zakupiłam 3 róże sobie
Jeden ze sprzedawców miał takie mocno amarantowe (lekko w fiolet powiedziałabym wpadające) i pachnące róże na pniu, wczoraj miał już zamówione i odstawione dla kogoś 2 ostatnie, bo jak nic kupiłabym, nazwy niestety nie pamiętam.
jolanka 20:38, 10 lip 2016

alis napisał(a)
Joluś, jestem mocno ciekawa Twoich zakupów. Ja też byłam wczoraj na targach, co prawda nie różanych, ale byli też szkółkarze z Końskowoli, nawet zakupiłam 3 róże sobie
Jeden ze sprzedawców miał takie mocno amarantowe (lekko w fiolet powiedziałabym wpadające) i pachnące róże na pniu, wczoraj miał już zamówione i odstawione dla kogoś 2 ostatnie, bo jak nic kupiłabym, nazwy niestety nie pamiętam.

Alicjo, ja kupilam na pniu Minerwe, moze to taka sama. Jutro wieczorem wrzuce zdjecia to zobaczysz. A gdzie byly targi?