Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

KasiaWB 20:49, 10 lip 2016

bardzo się cieszę, że już niedługo będziesz miała zielony dywan? kosiarka przygotowana? )
Jak tak jeździsz może do mnie na kawę zajedziesz?
Marga 20:56, 10 lip 2016

Oooo... jaki piękny i równiutki trawniczek będzie Nawodnienia zazdraszczam.
Relacje z Końskowoli chętnie bym obejrzała
jolanka 21:01, 10 lip 2016

Marga napisał(a)
Oooo... jaki piękny i równiutki trawniczek będzie Nawodnienia zazdraszczam.
Relacje z Końskowoli chętnie bym obejrzała

Obejrzysz, obejrzysz, Joasia juz dzisiaj zacxela, a ja jutro wieczorem Szkoda ,ze Cie nie bylo Okoliczne szkolki fajne
alis 21:01, 10 lip 2016

jolanka napisał(a)

Alicjo, ja kupilam na pniu Minerwe, moze to taka sama. Jutro wieczorem wrzuce zdjecia to zobaczysz. A gdzie byly targi?

No właśnie nazwy nie pamiętam, czekam w takim razie na fotki. A targi rolniczo-ogrodowe, że się tak wyrażę, odbywały się w Sitnie koło Zamościa, to taka 3 dniówka bardziej rolnicza

edit: właśnie wygoglowałam sobie Minerwę, zdaje się, że to ta sama, jeśli tak, to jest prześliczna i cudny zapach.
KasiaWB 21:02, 10 lip 2016

ja też chętnie fotorelację zobaczę dobrze, że nie pojechałam bo pewnie na pusto bym nie wróciła wszystkie sklepy i szkółki omijam na razie szerokim łukiem )) jak zrobię porządek z tym co mam, to dopiero będę kupować )
jolanka 21:05, 10 lip 2016

KasiaWB napisał(a)
bardzo się cieszę, że już niedługo będziesz miała zielony dywan? kosiarka przygotowana? )
Jak tak jeździsz może do mnie na kawę zajedziesz?

Kasiu, kosiarke to musze szybko kupic,

Dzieki za zaproszenie, jutro wracam do domu ale bede z powrotem u Mamy za tydzien wiec jesli bede mogla - bo nie wiem na ile dni przyjade - chetnie wypije z Toba kawke
KasiaWB 21:08, 10 lip 2016

jolanka napisał(a)

Kasiu, kosiarke to musze szybko kupic,

Dzieki za zaproszenie, jutro wracam do domu ale bede z powrotem u Mamy za tydzien wiec jesli bede mogla - bo nie wiem na ile dni przyjade - chetnie wypije z Toba kawke

Na oko, to masz 2-3 tygodnie na zakup sporo czasu zresztą będziesz widziała jak szybko rośnie

Do mnie masz po drodze więc zajedź zapraszam szczegóły podam na priv.
jolanka 21:09, 10 lip 2016

alis napisał(a)

No właśnie nazwy nie pamiętam, czekam w takim razie na fotki. A targi rolniczo-ogrodowe, że się tak wyrażę, odbywały się w Sitnie koło Zamościa, to taka 3 dniówka bardziej rolnicza

edit: właśnie wygoglowałam sobie Minerwę, zdaje się, że to ta sama, jeśli tak, to jest prześliczna i cudny zapach.

Kupilam dwie na pniu, postawie na tarasie, albo przy wejsciu do domu zamierzalam dokupic Minerwe normalna bo mam juz jedna, ale te mi sie spodobaly Bardzo fajnie rozgalezione, kwitnace pieknie i kosztowaly po 35 zl
jolanka 21:16, 10 lip 2016

KasiaWB napisał(a)
ja też chętnie fotorelację zobaczę dobrze, że nie pojechałam bo pewnie na pusto bym nie wróciła wszystkie sklepy i szkółki omijam na razie szerokim łukiem )) jak zrobię porządek z tym co mam, to dopiero będę kupować )

Ja przezornie zabralam ze soba tylko troche gotowki, bo wiedzialam czym sie to moze skonczyc. Wydalam oczywisciecwszystko co mialam Ale, nie ma tego zlego ,Pan z F. Powiedzial mi aby przyjechac za troche to bedzie wiekszy wybor i trafilam jeszcze do innysz szkolek na rozeznanier. Na zywo to inaczej nwyglada niz w Internecie
frezja 22:15, 10 lip 2016

jolanka napisał(a)

Ewuniu, u mnie jest piaszczysta ziemia, dalam za malo dobrej ziemi a dokladniej za male byly dolki i po 2 latach na pewno my zmarnialy. Poza tym trzeba bylo dac dolomitu i maczki bazaltowej a tego nie zrobilam. Dobrze ze Toszka zauwazyla, poprawka byla

To jednak moje także do poprawki ;( u mnie też piasek; dałam dobrej ziemi i tyle...jakieś proporcje tych "ulepszaczy" ??

Może to przyczyną żółknięcia ich igieł było.