Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:42, 12 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
Jolu, choiny cudne, podobnie jak Twoja wiosna
Buziaki

Ciesze się, że sie podobają
jolanka 19:46, 12 mar 2017

vita napisał(a)

Zważywszy na pogodę to więcej niż kawał dobrej roboty Trochę współczuję trudów, ale czego się nie zrobi dla pięknego ogrodu? Bukszpany też wymagały jak wyżej? Nie martw się różnicami choin, wyrównają.

Tak naprawdę to narzekamy na wysiłek ale lecimy do niego na złamanie karku, tylko okazji szukamy

Choiny będze musiala poprzycinać. Po drugiej stronie ogrodu rosną już 3 i wiem, że w pierwszym roku rosna wolno, dopiero w drugim idą jak burza
Bukszpany tylko zadolowane bo kupione przypadkowo i na razie nie wiem gdzie je umieścić Muszą poczekać.
jolanka 19:55, 12 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jola bardzo ładne choiny naprawdę. Widzę, że już posadziłaś, dobrze zrobiłaś, ze to choiny posadziłaś od tego płotu, szkoda zasłaniać ten las.
Podlej je dobrze, bo choina lubi wilgotno.
Po ile płaciłaś i gdzie kupowałaś.

Widzę, że te ciski małe ładnie rosną. Nie obcinaj ich już w tym roku. niech sobie rosną na wysokość. Przeglądaj, aby czerwce się nie zasiedliły.

Jola pokaż tego twojego świerka srebrnego. U góry jest jakiś mały element świerka czy to ten.

Dlugo nie mogłam sie zdecydować co zrobic od strony lasu Na pewno będzie troche problemu bo ok. 17-tej słońce zachodzi już zupełnie za ścianę lasu i słoneczka niet Choina powinna dac sobie radę. Mam rozlożone nawadnianie więc z wodą nie będzie problemu - ogród podlewam wodą z własnego ulęcia

Cisy oglądam a jakże. Fajnie sie przyjęły więc teraz to tylko chuchać i dmuchać

Świerka pokażę innym razem - nie zrobiłam dzisiaj zdjęcia masz rację, ten maly kawałek gałązki to właśnie Hoopsi
jolanka 20:15, 12 mar 2017

KasiaWB napisał(a)

Cześć Jolanka piękne choiny, naprawdę eleganckie egzemplarze
A te kule bukszpanowe też ładne jak zrozumiałam te kule w tym miejscu tylko na chwilę? bo na stałe to jednak za blisko tujek muszą mieć przestrzeń, oddech i tuje i bukszpany, bo będą się ogałacać.
Pozdrawiam

Te bukszpany muszą przeczekać w tym miejscu aż zdecyduję gdzie je posadzić tak, że na pewno tu nie zostaną. trochę się obawiam tego, że 2 kule są baaardzo duże a ponieważ system korzeniowy jest przycięty to mogą chorować Oby nie.
jolanka 20:16, 12 mar 2017

Zagajanka napisał(a)
Piekne drzewka kupilas. Z choin to żywopłot bedziesz ciąć?

Choiny będą trochę przycinane ale tak aby rosly jednak "samodzielnie". Mają byc takie "panieneczki"
jolanka 20:18, 12 mar 2017

Aurelllia napisał(a)
Napracowałaś się efekt bardzo ładny i śliczne krokusiki już się pokazują

Aż lżej mi się oddycha kiedy kfiotki widzę
jolanka 20:19, 12 mar 2017

Sebek napisał(a)
Co tam krokus - Minerwa wygrała wszelkie konkursy

haha Starałam się jak mogłam aby zaskoczyc
jolanka 20:25, 12 mar 2017

Marga napisał(a)
Cudne choiny! Kulka wygląda na bardzo gęstą i elegancką.

Kule rzeczywiście wypasione. Są bardzo gęste ale zawsze jest ryzyko, że troche przechorują więc będą miały z czego tracić;
jolanka 20:38, 12 mar 2017

frezja napisał(a)

Toż to najprzyjemniejsze co może spotkać ogrodnika

Oj tak Aby nie przeholować
jolanka 20:56, 12 mar 2017

Dzisiaj poobcinałam wszystkie hortensje - zebrało się ich już 10 sztuk. Część ścinałam schodkowo, jestem ciekawa czy sprawdzi się u mnie taki sposób na piekne kwiaty
Poza tym usunęłam wreszcie obeschnięte badyle jeżówek, szałwii, przetaczników. Kurcze, w kilku miejscach coś wyłazi a ja nie wiem co tam posadziłam Tulipany rozpoznaję
Dokończyłam też cięcie dereni, tylko kousa zostawiłam w spokoju. Variegata i ivory halo ścięłam nisko. Oj, zapomniałam o jadalnym