jolanka
21:55, 11 mar 2017
Mimo parszywej pogody musialam posadzić kupione wczoraj choiny kanadyjskie i bukszpany. Nie były w donicach więc inaczej się nie dało 
Tak wyglądały
Panowie ze szkółki baardzo się przyłożyli do wyszukania mi roslin. Choiny mialy być wys. 100-120 cm, a zobaczcie
Panieneczki cudowne. 
Tak to wyglądało przed
Potem bylo kopanie, wybieranie piachu, wywożenie na drogę, sypanie ziemi wypasionej, kompostu, ziemi rodzimej, dla iglaków, sadzenie, podlanie i ufff wywalanie jęzora na brodę
A tak po
No i mam problem bo te 3 sadzone jesienią są troche mizerne w porównaniu z dzisiejszymi. Ta ostatnia z prawej to normalnie potwór. Będe musiala ja troche oskubać
Podobno będzie tak: te jesienne juz sie w miarę przyjęły więc teraz ruszą z kopyta, a te obecne hamulca dostaną przyjmując się na nowym miejscu. Za rok ma się wyrównać
No mam nadzieję.
Aha, po lewej stronie widać kulę bukszpanową którą tez wczoraj kupiłam, naprawde przez przypadek, i nadolowałam tylko razem z 2 koleżankami takiej samej wielkości bo juz nie dalam rady
W nagrodę zobaczyłam takiego gościa.
Gdzie on sie uchowal to nie wiem

Tak wyglądały

Tak to wyglądało przed

Potem bylo kopanie, wybieranie piachu, wywożenie na drogę, sypanie ziemi wypasionej, kompostu, ziemi rodzimej, dla iglaków, sadzenie, podlanie i ufff wywalanie jęzora na brodę

A tak po

No i mam problem bo te 3 sadzone jesienią są troche mizerne w porównaniu z dzisiejszymi. Ta ostatnia z prawej to normalnie potwór. Będe musiala ja troche oskubać

Aha, po lewej stronie widać kulę bukszpanową którą tez wczoraj kupiłam, naprawde przez przypadek, i nadolowałam tylko razem z 2 koleżankami takiej samej wielkości bo juz nie dalam rady

W nagrodę zobaczyłam takiego gościa.