Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:16, 02 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Powojniki super! Moje przyjadą po niedzieli. A zeszłoroczny wygląda jak suchy patyk, ale ma jakieś dwa zbolałe pączki więc żyje.
Sypiesz tymi szkółkami jak z rękawa

Haha, chociaż adresy znam

Martyna, moje powojniki też pomalutku ruszają, tak, że nie martw się, poradzi sobie
jolanka 20:29, 02 kwi 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jola jak to roze masz juz kwitnaca. To ona przez cala zima kwitnie w tym garazu. A gdzie jej odpoczynek?

Te pare dni ciepla i slonca i wszystko rusza do zycia. Dzisiaj bylo tak cieplutko. Juz wszystko posadzilam, ale mam dosyc, teraz biore sie za porzadki.

No właśnie, pisałam o tym w połowie lutego taka przygoda różana Odpoczynek miała krótki, zobaczymy czy da rade wypuścic kolejne pędy

Ja też dzisiaj szalałam w ogrodzie, wszystko mnie boli
jolanka 20:31, 02 kwi 2017

inka74 napisał(a)
tego ciemiernika też ma stąd skojarzyłam. Tylko mój nadal w pąku.

Porób proszę zdjęcia w powsinie. Ja nie dojadę. Z mamą do lekarza jadę.

Trochę zrobiłam ale komórką. Dzisiaj już nie dam rady ale jutro postaram się umieścić
jolanka 20:33, 02 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)
Fajne clematisy a ciemiernik cudny Nie wierzę, że Minerva aż tak kwitnie ) super idę do ogródka

Uwierz w ducha Haha.
jolanka 20:36, 02 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Jak na razie z moich róż w tym roku to mam słaby pożytek, podrapały mnie wczoraj jak nigdy. I na dodatek dwie na umarte wyglądają...

Kasiu, u mnie dużo dzisiaj powycinalam
Podobno, nawet jak przemarzły to z podkładki powinny odbić tak przynajmniej mówiła Pani dr z Ogrodu Botanicznego w Powsinie na wykladzie o różach.
jolanka 20:37, 02 kwi 2017

AgataP napisał(a)
Jola wkleiłam zdjęcie z pomysłem ustawienia Chipków - zajrzyj jak będziesz mogła.

Już byłam
jolanka 20:43, 02 kwi 2017

Jestem skonana
Posadziłam dzisiaj 11 nowych róż, pościnałam wszystkie pozostałe, cięłam tez tawułki, berberysy i wszystko inne co pod sekator sie nawinęło

Aha, eM wygrabia suchmelce z trawnika Oj, wolno to idzie a 700 metrów kw. to nie przelewki

Wszystko mnie boli a jutro do pracy trzeba wstać

Alicja169 21:26, 02 kwi 2017

Przydatne informacje ze szkolenia w cięciu róz zastosowane w praktyce U mnie też
Pociachałam wszystkie, ale ile ich mam nie wiem Przy okazji poszłam w koniec ogrodu, gdzie rzadko bywam i zobaczyłam, że wyrzucona w ub. roku róża wypuściła małe wypustki. Wniosek taki, żeby nie spieszyć się z wyrzucaniem
Narzekasz na 700 m2? Ja mam do obrobienia 1800, i co? dałam radę ale kręgosłup odmówił współpracy i długa kąpiel w wannie dopiero uwolniła mnie od nacisku na kręgi
Obejrzałam wszystkie rekomendowane przez Ciebie szkółki, nie miałam pojęcia, że w okolicy W-wy tyle ich jest Trzeba będzie wybrać się na rekonesans
tulucy 22:02, 02 kwi 2017

Jolu ja w końcu nie dotarłam... Byłam tylko w pnosie wczoraj, po obornik pod róże. Obejrzałam bratki, Genie w zabójczej cenie i tyle.
Posadziłam prawie wszystko, zostały mi róże​ od m. Ale im muszę darń zerwać.
Wczoraj 8 szr., dziś 14. I mam jeszcze miejsce na minimum 3 sztuki. Może do jesieni coś wybiorę.
Kasya 22:06, 02 kwi 2017

no wlasnie...bylo nas chyba tylko 4 w Powsinie wczoraj
kto nie byl niech załuje