Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Margerytka40 21:06, 17 kwi 2017

Myślisz,że montana nie da rady? Cenna uwaga,bo miałam ochotę na nie ale jak tak to już mi chyba przeszło
jolanka 21:06, 17 kwi 2017

yolka napisał(a)
Czytam, że szkody mrozowe masz, pogoda i wiosna tegoroczna szczególnie zimna, właściwie rzepaki na polach w pąkach, a wiosny jeszcze nie ma, Po kwitnieniu rzepaków już prawie lato, szybko ten sezon nam minie. Pozdrawiam już prawie poświątecznie

Jolu, klimat nam się pozmieniał. Trudno cokolwiek przewidzieć. Co prawda przyzwyczailiśmy sie ostatnio, że wiosna przychodzi wcześniej ale przecież kiedyś dopiero w początkach maja robiliśmy cokolwiek w ogrodach. tak więc nie powinniśmy się dziwić takim spadkom temperatur. Tylko rośliny chyba zapomniały też
jolanka 21:07, 17 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

Czemu to takie ładne?

Bo moje
jolanka 21:07, 17 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

I bardzo dobrze Na złość

Hihi
Kasiolaaa 21:08, 17 kwi 2017

Jolu u mnie tez bylo -5 i tej nocy ma byc -4 ale juz okrylam co nieco czosnki bratki tulipany byly w beznadziejnym stanie ale w dzien troszke sloneczka bylo i spowrotem sie odrodzily niezwykle jak myslisz mlodym przyrostkom na rozach nie poszkodzi ?
jolanka 21:11, 17 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)
Myślisz,że montana nie da rady? Cenna uwaga,bo miałam ochotę na nie ale jak tak to już mi chyba przeszło

Ja tez miałam ochotę ale poczytałam u dziewczyn i boje sie ryzykować. U mnie zimniej niż w okolicy jeśli w prognozach jest - 3 to u mnie zawsze o 1 stopień niżej
jolanka 21:14, 17 kwi 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Jolu u mnie tez bylo -5 i tej nocy ma byc -4 ale juz okrylam co nieco czosnki bratki tulipany byly w beznadziejnym stanie ale w dzien troszke sloneczka bylo i spowrotem sie odrodzily niezwykle jak myslisz mlodym przyrostkom na rozach nie poszkodzi ?

Podobno różom nie powinno to zaszkodzić ale....i tak okrylam kilka, które mialy już ładne przyrosty, doniczkami
Czosnki mają niestety brzydkie, zlapane przez mróz liście, czy będą wypuszczać środki? Zobaczymy
BasiaLT 21:51, 17 kwi 2017

Na skoki pogody nie ma rady, przecież nie sposób wszystkiego okryć. Całę szczęście żę to tylko kilka dni to może się uda i nie będzie dużych strat.
Kasia_CS 00:09, 18 kwi 2017

U mnie na razie razie strat parę, ale jeszcze nie od mrozu, a wiatru- polamane lepki nierozwinietych jeszcze tulipanów przez latający domek mojego dziecka... odpukac, żeby tylko na tym się skończyło
Agania 10:13, 18 kwi 2017

Igiełkowo bardzo ładne, tulipanowych fotek za mało...oby mrozy nie wróciły