Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:02, 19 kwi 2017

Makao_J napisał(a)
Straszne widoki. U mnie zmarzły dalie które dopiero wypuściły i trochę aktinidia i winorośle ale liczę one odbiją.
Niestety przymrozków będzie ciąg dalszy I w maju znowu na zimnych ogrodników Chyba że oni już odpuszczą.

Ania, Ty wypluj ten maj Tfu, tfu

Dalii jeszcze nie posadziłam i chyba dobrze zrobiłam. A do kiwi zapomniałam pójść. Jutro sprawdzę
jolanka 20:04, 19 kwi 2017

dominika_ napisał(a)
Ojojo nieprzyjemne widoki, może jakoś się podniosą te rośliny. Prognozy od poniedziałku bardziej optymistyczne

Mam nadzieję, bo u mnie przecież malo jeszcze
AngelikaX 20:05, 19 kwi 2017

Współczuję bardzo Jolanko strat

ps. Ja juz zawsze o tym czasie rozglądałam się za nasadzeniami na taras - w tym roku zdecydowanie odwlekę to w czasie...
alis 20:09, 19 kwi 2017

Oj żal roślinek, może tylko listki porażone, oby zakwitły. Współczuję strat.
U mnie czosnki też lekko podeschnięte końcówki mają, co to się porobiło
20:12, 19 kwi 2017
Jola, też już czytałam, że one tak mogą wyglądać, więc czekam na kwitnienie, ze względu na nieciekawe liście zalecane jest sadzenie w trawach by ukryły ich brzydotę.

Zobaczymy widziałam też, że niektórzy obrywają i zostawiają same kwiaty
20:13, 19 kwi 2017
A roślinek faktycznie żal, troszkę się zważyły po przymrozku, jednak myślę, że odbiją. Młode listki nie wytrzymały.
alis 20:15, 19 kwi 2017

jolanka napisał(a)

Tak mi mówcie
ja czosnki mam po raz pierwszy więc niewiele jeszcze wiem na ich temat. Kasya potwierdza, że tak to może wyglądać "z natury"
Będę obserwować jak sobie radzą.
Fajnie by było aby zakwitły bo ślicznie wyglądają takie główki wystające z rabat

Jola miejmy nadzieję, że taka uroda czosnków, u mnie podobnie wyglądają i tez mam je pierwszy sezon
MirellaB 20:16, 19 kwi 2017

Czosnki liście to nie problem,ale rh fatalnie wygląda
Bogdzia 20:32, 19 kwi 2017

Jolu to nie moze byc po tych mrozach , prędzej po styczniowym i lutowym ostrym słońcu, to efekt suszy fizjologicznej. Jak minie mróz ale nie wczesniej oberwij albo obetnij te brązowe liscie a rh porzadnie podlej i opryskaj dolistnie mieszanka nawozów dwa lub trzy razy co 5 dni, potem daj nawóz doglebowy ale w małej ilosci albo nawozu nie dawaj a tylko dolistnie w tym roku odzywiaj, da radę.
jolanka 20:34, 19 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Jolu to nie moze byc po tych mrozach , prędzej po styczniowym i lutowym ostrym słońcu, to efekt suszy fizjologicznej. Jak minie mróz ale nie wczesniej oberwij albo obetnij te brązowe liscie a rh porzadnie podlej i opryskaj dolistnie mieszanka nawozów dwa lub trzy razy co 5 dni, potem daj nawóz doglebowy ale w małej ilosci albo nawozu nie dawaj a tylko dolistnie w tym roku odzywiaj, da radę.

Częściowo już trochę takie niewielkie zmiany byly a teraz to zbrązowialy natychmiast
tak zrobię, dziękuję