Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:41, 10 sie 2017

Buszowisko hortensjowe. EM zażyczył sobie tę katalpę, to Nana ale nieszczepiona. Miała mieć do 1 metra szerokości Zdusiła już te hortensje, jesienią albo ona albo ja

Ptaki to nic, a jakie motyle do mnie przylatują

Jeżówkowo

Margerytka40 21:42, 10 sie 2017

Jolu cudowne róże,aż mi się róż chyba zachciało. Piękne
kamila66 21:44, 10 sie 2017

Jolanka piękne róże
Katalpę można ostro ciąć może najpierw spróbuj tej opcji
jolanka 21:46, 10 sie 2017

_Martini_ napisał(a)
Jolka, u nas to samo. Ja już nie wyrabiam w tych temperaturach. Do tego przyplątała się alergia na pyłki i trawy, a jak się wspomagam lekami to otępiała jestem.
Co tam planujesz pod lasem?

współczuję, alergia to nie jest fajna rzecz szczególnie jak się ma ogród Powinnaś systematycznie łykać wapno ale....kurcze w stawach sie odkłada

Pod lasem to własnie mam klopot bo planowane byly tylko krzakowate jakieś bo las piekny był Potej trąbie to lasu nie będe miała a na pewno nie taki jak był więc jednak trzeba posadzić cos oslonowego Wczoraj kupilam już kilka choin kanadyjskich - mam je już z innej strony więc będą powtórzenia a dalej.... myslę Pewnie zrobie zdjęcvia i poproszę o pomoc
jolanka 21:47, 10 sie 2017

_Martini_ napisał(a)
Ale super bajeczka o ptaszkach

Ha ha, ciesze się, ze sie spodobalo
jolanka 21:49, 10 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Te drozdy u mnie chodza jak kury i jedza aronie

A wiesz, że masz rację, one wcale się nas nie boją i łażą po trawniku, opędzlowały mi też trochę salaty z warzywniaka o swidośliwie nie wspomnę bo tej to mi szkoda
jolanka 21:51, 10 sie 2017

an_tre napisał(a)

Chyba najpiękniejsze

Piekna jest, to prawda mam dwa krzaki ale jeden kupiony dopiero wiosną więc niewiele go widać. Ta troche podmarzła chociaż ją okryłam ale fajnie odbija więc może kolejna zima będzie dla mniej OK. Dostała piekne podpory to niech pokazuje swoje wdzięki
jolanka 21:52, 10 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)

Pięknie Ci rośnie...a moje fochy strzelają, dojrzewam do decyzji o eksmisji. Szkoda, bo z Niemiec ściągałam, kupę kasy dałam, egzemplarze przyszły bycze, ale coś im u mnie jednak nie pasuje

Poczekaj trochę, często one musza i 3 lata się zadomawiać
A Ty gdzie? W domu?
jolanka 21:55, 10 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jolu cudowne róże,aż mi się róż chyba zachciało. Piękne

Na razie to niezbyt dobrze kwitną, te susze i ulewy na przemian, wichury i upały na dokładkę nie pozwalają im na obfite kwitnienie, szkoda Ale i tak się cieszę z każdego kwiatka
jolanka 21:57, 10 sie 2017

kamila66 napisał(a)
Jolanka piękne róże
Katalpę można ostro ciąć może najpierw spróbuj tej opcji

Dziękuję
Kamilko, przycięłam ja bardzo krótko, myslałam, że rozwod będzie jak eM zobaczył i widzisz, rośnie jak na drożdżach a miała być dodatkiem do hortencji