Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Kasya 21:19, 26 sie 2017

jolanka napisał(a)
Bardzo dziękuję za przemile wpisy- odpowiem wieczorem bo dopiero wrocilam z wakacyjnych wycieczek
Byłam na Lubelszczyźnie, cudnie spędziłam czas m.in. w ogrodzie Gosi (Kolorowy ogród....) gdzie poznalam wreszcie osobiście Kasię (Kindzia) i Gosię (małgorzata_s...). Dziewczyny, jestescie super, jak będę się wybierała na kradziejstwo koni, to tylko z Wami
Pobuszowalysmy tez po szkółkach, zakupy są, a i owszem : D
Zdjęć niestety ze spotkania nie mam

Reszta później, bo muszę się rozpakowac i obejrzeć dookoła, eM był sam przez ponad tydzień

no w koncu jestes
super ze tak milo czas spedzałas
jestem ciekawa co przywiozlas
jolanka 20:10, 27 sie 2017

_Martini_ napisał(a)

Ale mi sie trafiła gratka. Wchodzę pierwszy raz od tygodnia, a tu piękne zdjęcia. Poproszę nazwę tej jezowki. Jaka jest wysoka?
Śliczną masz Pashminę. Moje za chwilę też zaczną swoje szaleństwo.

To chyba Piccolino, ale kupowana bez metki, wiec do końca nie jestem pewna
Ma mieć ok 30 cm wys wiec malutka.
Pashminy szaleja, kwitną cały czas czego nie mogę powiedzieć o innych różach - strajkuja trochę
jolanka 20:13, 27 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jolu ,hortki śliczne i jakże się cieszę,że w końcu nadszedł ich czas i mogę się nimi delektować.

Mam wrażenie, ze u mnie hortkom jest dobrze, niewiele przy nich robiłam w tym roku. Kupiłam nowe, Polar B. I Bobo
jolanka 20:16, 27 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)
Przepiękne róże i faktycznie jaki busz, nie ma to jak hortensje teraz dają radość oczom. Masz na ter rabacie rozchodniki? Ładnie wypełniają miejsce

No..., Na razie rozchodnikow nie mam na rabatach, są w moim przedszkolu, pocięte, juz widać że się przyjęły mam takie bardzo ciemne. Z Lublina przywiozłam jasnego, czeka na nóż
jolanka 20:19, 27 sie 2017

tulucy napisał(a)
pięknie

ja się ciut złamałam i kupiłam sobie trawki hakone mam. all gold posadzone, a nad miejscówką dla zwykłej zielonej jeszcze dumam.

Dzięki
Tobie to tylko kasę dać do ręki Hakone tez w tym roku kupilam kilkaxsztuk, oby przezimowaly
jolanka 20:21, 27 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
Jak ja lubię buszowiska

Haha, chyba wszyscy lubią. zrobilam już sobie drugie ale widoki będą dopiero najwcześniej za rok. Pod platanem posadzilam sporo bylin, traw, terenie, kaliny
jolanka 20:29, 27 sie 2017

pestka56 napisał(a)
Uwielbiam busz Róże masz śliczne, a Casanowa ma piękny kolor szczególnie.

Kiedyś sporo rysowałam i malowałam też. Świetnie mnie relaksowało. Ciągnie mnie by wrócić do tego. Tylko kiedy
Czekam z niecierpliwością na to co pokażesz.

Dzięki
Z Casanova to jest śmieszna historia. To jest jedna z moich pierwszych róż. Kupowalam inne rośliny i eM trochę się buntował na ich ilość. Zobaczylam wtedy tę różę i zaciekawiona nazwą kupiłam ją twierdząc, że to jest dla niego Nie miałam o niej bladego pojęcia. Teraz jestem z niej bardzo zadowolona, chociaż mocno zmarzła zima

Masz rację, to niesamowity relaks. Cały świat przestaje wtedy istnieć. Ostatnio niestety tez mam za malo czasu i czekam na jesienne wieczory.
jolanka 20:31, 27 sie 2017

Nikita napisał(a)
Piękne portrety róż, hortensji i jeżówek - bardzo lubię takie zdjęcia w skali makro! I cudny busz!!! Świetnie wyglądają te 3 świerki na pniu.
Jola one są szczepione czy sama je tak przycięłaś? Super tutaj pasują.

Te świerki to Glauca Globosa, nic z nimi nie robię, są szczepione.
jolanka 20:32, 27 sie 2017

BasiaLT napisał(a)
Buszowisko to jest to co tygryski lubią najbardziej zwłaszcza takie piękne.

Oj tak, czekalam na niego trochę czasu
jolanka 20:36, 27 sie 2017

Kawa napisał(a)
Joluś
werbeny nie sadziłam
gdzie się wysiała tam jest
kilka sadzonek przesadziłam tylko to koło siebie sadziłam po 2-3
rzeczywiście buszowisko u ciebie

No, nie przyszło mi do głowy ją poprzesadzac Wolalabym aby było jej więcej. Nie moglam się doczekać czy się wysieje i kupilam 3 nowe sadzonki. Teraz "moje" juz fajnie urosły ale w baaardzo różnych miejscach. W przyszłym roku dopilnuje aby było jak u Ciebie