Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:00, 27 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Casanowa jak to casanowa zawsze musi byc boski zeby zachwycac kobietki

Cały czas przypomina eMowi, że to jego róża
Kasiolaaa 21:00, 27 sie 2017

W ubieglym roku to dobrze im u ciebie rosnac
jolanka 21:13, 27 sie 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Sierpień to miesiąc w którym wszystko rośnie i kwitnie oprócz roslin wiosennych.
Twoje róże pewnie kwitną drugi raz. Moje za drugim razem kwitną jeszcze ładniej niż pierwszy ich rozkwit. Odchorowały wiosenne przymrozki i teraz nadrabiają.

Jezówki piękne te pełne bordowe.
Zawsze się zastanawiałam przy zamówieniu róż czy zamówić rózę Pashminę coś mnie zawsze zastanawia. Jest ładna, ale przy przekwitnięciu kwiatu pewnie wisi taki brązowy dzyndzel na łodydze. Nie oczyszcza się to ma plusy i minusy. Np teraz jak tak leje to szybko pewnie gnije bo nasiąknięta wodą.

Na obrazku w firmach te róże tak pięknie wyglądają a potem w realu nie za bardzo wyglądaja na tle innych róż mam takie dwie róże jeszcze poczekam może się rozbujają.

No proszę, a u mnie odwrotnie, jak na razie róże dosyć słabo zbierają się do ponownego kwitnienia. Aż zła jestem, po przyjeździe wczoraj pkdlałam jeszcze magiczna siłą, może to cos da Podejrzewam, ze jednak te deszcze wypłukuja u mnie szybciej składniki pokarmowe, powinna była pomyśleć o tym wczesniej,

Celu, tak, Pashmina się nie oczyszcza ale ma tak dużo kwiatów, ze te suchmelce naprawdę nie przeszkadzaja. Trochę obrywam jak widzę za dużo ale jest ok. Kupuje, będziesz zadowolona na 100%
jolanka 21:16, 27 sie 2017

anbu napisał(a)
Jolu czy ty masz Kalinę Kilimandżaro? Możesz coś więcej o niej napisać? Jak ona rośnie i czy w ogóle można ja ciąć?
Bo nie mam za dużo miejsca a chciejstwo mnie dopadło

Aniu, mam Kilimandżaro Kupilam w Pęchcinie w tym roku ale niewiele jeszcze mogę powiedzieć. Krzaczek jeszcze niewielki, wiem tylko to, co w internecie Ma być piękna Chciałam taka bardziej pagodową ale .... Tez kupie
UrsaMaior 21:17, 27 sie 2017

No dobra, mów lepiej co kupiłaś!
jolanka 21:19, 27 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Przepiękne ujęcia rabat Wszystko dorodnie kwitnie ile jeżówek Róże piękne o hortensjach nie wspomnę - ja dopiero zaczęłam z nimi przygodę w zeszłym roku, ale coś czuję, że ich grono się powiększy

Bardzo dziękuje za komplementy Ja tez dopiero zaczynam swoja przygodę z ogrodem, cieszy mnie każda roślina, którą udaje mi się okiełznać
jolanka 21:20, 27 sie 2017

MonikA napisał(a)
Joluś zajrzyj do mnie, może będziesz znać tego potwora co znalazłam na liściu? Nie wiem czy go wyeliminować z ogrodu czy zostawić

Monika byłam, nie miałam pojęcia co to, ale jak widziałam juz wiesz
jolanka 21:23, 27 sie 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jolu strasznie miło było się z Tobą zobaczyćJesteś fajna babka, wyjątkowa. Buziaki Muszę Twój wątek przestudiować bo już widzę że fotki cudne robisz

Małgosiu, mnie też było baaaardzo miło Cie poznać Cudnie się z Toba rozmawia, czułam się tak, jakbyśmy znały się od dawna. Mam nadzieję, ze będzie jeszcze okazja, bo nie nagadałam się
Też muszę u Ciebie nadrobić a zrobię to z ogromna przyjemnością.
Lody byly super, zjadlam podwójnie
jolanka 21:37, 27 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)
Jolu, mogłabyś napisać jakie róże pnące masz i które najbardziej byś poleciła? Tylko tonacje różu, bieli - zero żółtego i czerwonego poproszę edenka to u mnie już pewniak , więc może masz coś ciekawego innego jeszcze?

Kasku, mam Jasmine, Giardine, New Dawn, Klasztorną, Elfe, Edenke, Camelot.
Hmm, każda inna, Jasmina pięknie się zapowiada, Elfe podmarzla i słabo sobie radzi w tym roku.
Klasztorna w UB roku była fantastyczna a teraz trpez podmarznieta odbudowuje się ładnie i oby dala rade do piękna jest.
Edenki są przepiękne. Polecam. Camelot tez fajnie wygląda taki nakreskowany ciekawie.
Jasmina i Giardina na pewno
jolanka 21:40, 27 sie 2017

dominika_ napisał(a)
A to stąd ta cisza u Ciebie, jestem ciekawa co tam upolowałaś

Polowanie nie było duże Przywiozłam kilka jeżówek, zawilców, rozchodniki. Tym razem niewiele Za to zamówiłam na październik róże