Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

malgorzata_s... 19:40, 11 mar 2018

Joluś grzaniec na gardło idealny Em rację miał Liczę że wiosna już będzie a to ochłodzenie to strachy na lachy
kamila66 19:45, 11 mar 2018

jolanka napisał(a)

Ja się zbytnio nie przejmuję. Pilnuję tylko wzrostu aby z tyłu nie były mniejsze. Jak nie będą pasować to przesadzę

Te co zamówiłaś są wysokie jedna nawet bardzo wysoka Takich to kompletnie nie umiem rozmieścić. Na Gadenii kupiłam dwie pnące i nie wiem co mam z nimi zrobić hehe. Chodzę i dumam
agapant 20:03, 11 mar 2018

Jola, widzę że doniczek zaczyna przybywać. Co planujesz na te podpory?
jolanka 20:05, 11 mar 2018

_Martini_ napisał(a)
Jolka, ta podpora z B. to ta bez opakowania? Jak ją oceniasz? Miałam ją wczoraj w ręce, chyba się skuszę.

Tak, to ta.
Do mocniejszych roślin to się chyba nie bardzo nadaje - nie utrzyma sama Chodzi o to, że te druty, które wchodzą w ziemię są delikatne. Kupiłam 3 sztuki to najwyżej zrobię taki obelisk Albo puszczę powojniki bylinowe. Na pewno do czegoś będą dobre
Ale skoro będziesz je jutro oglądać to sama zobacz bo nie wiem co chciałabyć na nich puścić
Te drugie z L. są troszkę grubsze i cięższe.
Magleska 20:07, 11 mar 2018

też te podpory w biedrze oglądałam ,ale nie kupiłam ....bo nie mam na razie żadnych pnączy -tylko winogrona przy warzywniku

wiosna piękna u Ciebie się zaczyna
tylko te prognozy jakieś nie bardzo -mam nadzieję ,że się nie sprawdzą .. zimę psem postraszę
jolanka 20:07, 11 mar 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Joluś grzaniec na gardło idealny Em rację miał Liczę że wiosna już będzie a to ochłodzenie to strachy na lachy

Haha. Byle nie za często Chociaż
Obyś Gosiu miała rację, też tek chcę
jolanka 20:11, 11 mar 2018

kamila66 napisał(a)

Te co zamówiłaś są wysokie jedna nawet bardzo wysoka Takich to kompletnie nie umiem rozmieścić. Na Gadenii kupiłam dwie pnące i nie wiem co mam z nimi zrobić hehe. Chodzę i dumam

Jak nie wiesz to na razie posadź do donic, one w pierwszym roku nie urosną za duże. Ja zrobiłam 4 wysokie obeliski i sadzę na rabatach okręcając je dookoła
Jedna posadziłam w rogu działki i pędy rozpinam na obie strony, spacerowicze je oglądają
Jeszcze dwie są przy słupkach ogrodzenia.
Teraz mam ochotę na trejaż
jolanka 20:14, 11 mar 2018

agapant napisał(a)
Jola, widzę że doniczek zaczyna przybywać. Co planujesz na te podpory?

Nooo A eM chciał mi wyrzucać
Myślałam te podpory wykorzystać do Clematisów ale trochę się obawiam, że nie dadzą rady.
Albo będe podpierać wyższe róże tylko nie wiem czy dadzą radę
Oj tam, oj tam, od przybytku glowa nie boli
jolanka 20:16, 11 mar 2018

Magleska napisał(a)
też te podpory w biedrze oglądałam ,ale nie kupiłam ....bo nie mam na razie żadnych pnączy -tylko winogrona przy warzywniku

wiosna piękna u Ciebie się zaczyna
tylko te prognozy jakieś nie bardzo -mam nadzieję ,że się nie sprawdzą .. zimę psem postraszę

Ja tak kupiłam bez planowania
Temu swojemu pieskowi to przykaż, żeby się nie opitalał i porządnie postraszył
_Martini_ 20:19, 11 mar 2018

Jolka, a masz zdjęcie z tymi różami na obeliskach? Być może zrobi mi się miejsce na tyłach rabaty, to oczywiście wcisnę tam różę i właśnie o typowo pnącej myślę.