Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

tulucy 20:26, 03 maj 2018

Jolu co metr mniej więcej. To gęsto chyba
jolanka 20:34, 03 maj 2018

tulucy napisał(a)
Jolu co metr mniej więcej. To gęsto chyba

No, chyba gęsto Podobno ma od 1 do 2 metrów szerokości. Jak dasz co metr to ścisk będzie. Ja bym szerzej dała, min 1,5-2 metry.
tulucy 20:50, 03 maj 2018

Muszę zmierzyć, ile teraz mam odstępu. Powtórzę to dalej. Ma ściana powstać docelowo
katel 21:16, 03 maj 2018

jolanka napisał(a)

Tak, to ten ciemnolistny, Forest Pansy, chyba Chociażby u mnie od pojedynczego patyczka wielkości 15 cm

Ja mam ten zwykły ale w zeszłym roku widziałam duży ciemnolistny okaz i byl przepiękny - liście niesamowite, bedziesz miała cudeńko w ogrodzie
paniprzyroda 21:50, 03 maj 2018

Fotki są Judaszowca mam zielonego, prowadzę w formie krzewu, ale podcięłam go od dołu. Górą jest troszkę za szeroki, można mu gałązki skracać?
ewsyg 21:36, 04 maj 2018

Jolu, przybiegłam obejrzeć bałagan, ale go nie widzę. Za to dużo ładnego kwiecia i śliczne śliwy, klony. Ja posadziłam drzewa owocowe. Niestety mam małą działkę i jestem taka troszkę romantyczna, troszkę pragmatyczna.
Pozdrawiam
jolanka 14:10, 06 maj 2018

katel napisał(a)

Ja mam ten zwykły ale w zeszłym roku widziałam duży ciemnolistny okaz i byl przepiękny - liście niesamowite, bedziesz miała cudeńko w ogrodzie

Ja mam wątpliwości czy u mnie da radę. Tego zielonolistnego właśnie wyrzuciłam przemarznietego
Bordowego musiałam wykopać z tamtego miejsca, marnie jednak przyrastał i listki miał mniejsze niż powinien. Wpakowałam do dużej donicy, spróbuję dożywiać i dopiero wtedy posadzę w inne miejsce.
jolanka 14:14, 06 maj 2018

paniprzyroda napisał(a)
Fotki są Judaszowca mam zielonego, prowadzę w formie krzewu, ale podcięłam go od dołu. Górą jest troszkę za szeroki, można mu gałązki skracać?

Ja go cięłam i ładnie się rozkrzewiał. Koleżanka kupiła tego zielonego i na pewno był cięty bo jest bardziej kolumnowy. Na wystawie widziałam mocno cięte.
jolanka 14:17, 06 maj 2018

ewsyg napisał(a)
Jolu, przybiegłam obejrzeć bałagan, ale go nie widzę. Za to dużo ładnego kwiecia i śliczne śliwy, klony. Ja posadziłam drzewa owocowe. Niestety mam małą działkę i jestem taka troszkę romantyczna, troszkę pragmatyczna.
Pozdrawiam

Ba No bo nie pokazuję
Pokażę jak ogarnę
Też posadziłam kilka drzewek owocowych i jak dobrze pójdzie będę miała pierwsze jabłuszka i kilka śliwek. Może też pigwę
Jak widzisz, też bym chciała mieć wszystko
jolanka 14:27, 06 maj 2018

Myślałam co to ja nie zrobię w ten majowy weekend No trochę porobiłam, chwastów powyrywałam i kilka roślin też.

Musiałam wykopać jałowca nadbrzeżnego, który rósł pod tulipanowcem przed domem. Zajrzałam mu pod gałęzie a tam poschniete, brązowe brr , brzydko okropnie. Lepiej teraz niż potem kiedy zeszpeci wszystko. Trudno, nawet sam stwierdził, że powinien pójść do lasu

Chciałam zrobić kilka roszad roślinnych ale jest za gorąco i pewnie by tego nie przeżyły Muszą poczekać. Nawet nawozu nie podsypałam bo nie miałam jak podlewać a na skorupę się nie dało.
Za to odpoczywałam więcej, chyba potrzebowałam tego