Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 18:27, 03 maj 2018

inka74 napisał(a)
chwasty rosną i na macie. Nawet bardzo dobrze się mają.

Zauważyłam Sąsiad też, zdjął trochę
jolanka 18:28, 03 maj 2018

Gosiek33 napisał(a)
Ależ kolorów u Ciebie w końcu po to ogrody pielęgnujemy

Czekam na róże, byliny letnie i hortensje one będą dłużej niż tulipany i wiśnie
jolanka 18:30, 03 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie tego żółtego klona też mam, bardzo mi się podoba świeci z daleka judaszowiec piękne ma kwiaty ściągania darni współczuję.

Ten żółty latem mocnonslonce przyłapało, zobaczymy wraz. Jeśli tak samo to jesienią będzie musiał zmienic miejscówkę

Albo darń albo chwasty
jolanka 18:34, 03 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam, że ui ciebie też sucho, ale kolorki śliczne, judaszowiec u mnie dopiero pierwszy raz zakwitł po 5 latach od posadzenia, więc Twój się postarał
Amanogawy w niedzielę dwie nabyłam, bo mi się Wasze bardzo spodobały Piegżę mam w rowie, one cudnie śpiewają, ale blisko nie udało mi się podejść bo odlatują o kilka metrów. Niepozorne, a z takim głosem Ciesz się, że ją masz i słuchaj

Ja mam nawadnianie więc jeśli za bardzo praży to po prostu odkręcam kranik. Czasami nowe nasadzenia muszę podlewać ręcznie ale mam blisko, nie to co Wy. Nie dałabym rady inaczej
Z Amonogawy będziesz bardzo zadowolona. Cudny efekt wiosną a jesienią pięknie się liście przebarwiają

Piegżę widziałam już wcześniej ale taka szybka jest, że nie byłam w stanie zapamiętać szczegółów. Teraz już wiem
jolanka 18:37, 03 maj 2018

tulucy napisał(a)
Amanogawy jeszcze i ja będę dosadzać, mam dwie, będą pewnie w sumie 4, szpalerek wzdłuż balkonu

Wyobrażam sobie efekt Rozumiem, że będą sadzone gęsto?
jolanka 19:03, 03 maj 2018

Gocha napisał(a)
Super robota zrobiona przez Ciebie. Twoje Amanogawy cudowne. Klony piękne. Judaszowiec - może kiedyś też będę miała- ale to na razie tylko chciejstwo

Robota super, dla zdrowotności jakby powiedział Pawlak

Drzewka dziękują
jolanka 19:05, 03 maj 2018

iwonkap napisał(a)

Jolu co ile masz je posadzone ? zastanawiam sie czy nie dac ich na tyly za hortensje i miskanty zeby wiosną było tam cos

Iwonka, mam je posadzone co 2,70 - 2,80.
Pomiędzy z tyłu posadziłam właśnie hortensje polar bear, potem miscanty a pod ogrodzeniem są tuje.
jolanka 19:07, 03 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Amonogawę mam w planie, jak świerk na cycku w choinkę bożonarodzeniową się zmieni.

3 róże kupiłam dzisiaj, drogie toto, mam nadzieję, że będą warte...

Oooo, to jest pomysł Ten świerk to ten kombatant? Przesadzany?

Jakie kupiłaś?
jolanka 19:09, 03 maj 2018

katel napisał(a)

Czy Twój judaszowiec to odmiana ciemnolistna? Ślicznie wygląda i już kwitnie - ja się na mojego naczekałam - pierwsze kwitnienie to miał gdzieś po 7 latach i już miał ze 2 metry. Amanogawy przepiękne mam i ja w planie sprawić sobie jedną

Tak, to ten ciemnolistny, Forest Pansy, chyba Chociażby u mnie od pojedynczego patyczka wielkości 15 cm
jolanka 19:10, 03 maj 2018

Gosiek33 napisał(a)
Jolu jak Twoja Kilimandżaro? Kwitnie?

Gosiu, ma pąki kwiatowe, powinna na dniach Czekam na jej kwitnienie, codziennie sprawdzam