Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Nula 20:52, 12 kwi 2014

Cudne te cisy,ja jestem też bym zaryzykowała...
ewa004 20:56, 12 kwi 2014

Przyjmą się ,ja ci mówię
agniecha973 21:20, 12 kwi 2014

Tfu tfu na psa urok... jakie brzydkie cisy

Ana, ja wrócę jeszcze do tematu Twoich narcyzów sadzonych jesienią. Próbowałaś rozgrzebać ziemię tam gdzie sadziłaś? Może jeszcze wyjdą. Ja mam kilku delikwentów, którzy dopiero teraz raczą nosy wystawić, choć większość już kwitnie. Zaglądałam pod ziemię z tydzień temu i były kły tuż pod powierzchnią, więc spokojnie czekałam. I to są chyba właśnie te babcine Actea czy coś w ten deseń.
Madzenka 21:24, 12 kwi 2014

Ana gdzie Ty kupowalaś angelique? Moje wszystkie mają pąki.
ana_art 21:27, 12 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ana gdzie Ty kupowalaś angelique? Moje wszystkie mają pąki.
tam gdzie większość w Benexie, ale to te sadzone wcześniej nie w ubiegłym roku
ana_art 21:30, 12 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)
Tfu tfu na psa urok... jakie brzydkie cisy

Ana, ja wrócę jeszcze do tematu Twoich narcyzów sadzonych jesienią. Próbowałaś rozgrzebać ziemię tam gdzie sadziłaś? Może jeszcze wyjdą. Ja mam kilku delikwentów, którzy dopiero teraz raczą nosy wystawić, choć większość już kwitnie. Zaglądałam pod ziemię z tydzień temu i były kły tuż pod powierzchnią, więc spokojnie czekałam. I to są chyba właśnie te babcine Actea czy coś w ten deseń.
nie będę grzebać bo nie chcę uszkodzić tego co obok
Madzenka 23:38, 12 kwi 2014

ana_art napisał(a)

Aaaaa ja myślałam, że ubiegłoroczne
nicol21 23:49, 12 kwi 2014

Ana, widzę, że niesmiało wiosna rozgaszcza się u Ciebie! Widzę, żę i Ty mas exotica będziesz zadowolona
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ana_art 07:10, 13 kwi 2014

nicol21 napisał(a)
Ana, widzę, że niesmiało wiosna rozgaszcza się u Ciebie! Widzę, żę i Ty mas exotica będziesz zadowolona
exotica mam drugi rok, w tamtym roku wiele osób na niego namawiałam
Selly 07:46, 13 kwi 2014

ana_art napisał(a)

To może one szczególnie wrażliwe na brak wykopywania i przez to przestały już kwitnąć . Żeby je reanimować będziesz je chyba musiała w czerwcu wykopać i posadzic ponownie jesienią. Wiem, wiem - masz ich strasznie dużo, ale i tak raczej Cię to czeka, na chyba, że zaakceptujesz tylko liście bez kwiatów. Owszem dużo pracy przy wykopywaniu, ale można pozyskać cebulki przybyszowe i dosadzić większą ilość lub też podzielić się z koleżankami w Ogrodowiska więc się opłaaaaci Kto wie może nawet jakies pomocnice się do Ciebie zlecą na taki swoisty " czyn społeczny"